Jump to content

КАКВО Е ВЯРА?


Recommended Posts

КАКВО Е ВЯРА?

Вярата подразбира нещо, което не е станало. Значи да вярващ, че някога ще те нахраня. И като вярваш в това, да се сбъдне. 146-143.

Без вяра, нещата не могат да станат реални. Значи вярата е предшественица на реалността. Тя е врата, през която човек влиза в реалността. 146-143.

Вярата представя особен род енергия в човешкия живот. Колкото по-голяма е вярата на човека, толкова по-енергичен е той и толкова по-голяма работа може да свърши. 26-20.

Вярата е единствената сила, която движи света. 44-172.

Вторият принцип е принципът на Мъдростта или на вярата, на ума и на духа. 152-13.

Той е един принцип, необходим за човешкия интелект. 122-48.

Вярата е закон на ума. 93-115.

Вярата, като вътрешен подтик на ума, води човека в областта на знанието. Каква е тази област, той не знае, но има известна връзка между човешкия ум и Разумността. 34-90.

Тя ще внесе светлина в неговия ум. 78-107.

Законът на вярата е път, съединителна нишка, по която мислите и чувствата слизат от Божествения свят, за да се реализират на земята. 35-266.

Тя е първата стъпка в живота на човека. 44-172.

Тя е сила, която се превръща в знание. Вярата е висше знание, което е придобито, благодарение на дългия опит, който човек е имал в живота си. Затова именно вярата не се нуждае от доказателства и разсъждения. 0-21.7.91.

Да вярва човек в нещо, което не е опитал, това значи да живее в тъмнина; да вярва в това, което е опитал, това значи да живее в светлина. 143-196.

Вярата на човека трябва да се превърне в живот, да се крепи на вътрешни преживявания. 48-40.

Всяко благо, което животът носи на човека, иде по пътя на вярата. 141-18.

Ако има сила, която може да посочи правия път на хората, това е вярата. 27-29.

Тя е сила, която ръководи човека в неговия път. 132-97.

Тя трябва да бъде подкрепа в света и с нея младежта ще победи всички мъчнотии и препятствия, което ще срещне във физическия, умствения и духовния живот. Ако има силна, непоколебима вяра, човек със своята мисъл може всичко да постигне, да победи. 122-49.

Без вяра не може да се придобие Любовта. Без вяра не може да се придобие Мъдростта. Без вяра не може да се придобие Истината. Без вяра няма растене. 44-172.

Имаш ли вяра, ще придобиеш търпение. 44-172.

Да вярваме в Бога, без никакво колебание и съмнение, да знаем, че живеем в разумен свят, това е великото, славното в живота. 44-173.

Вярата трябва да започне от сърцето. Във вашето подсъзнание, там трябва да се вложи този светъл лъч на разумния стремеж. 152-26.

Второто проявление на вярата е като чувство в съзнанието. Това значи в даден момент ти да чувстваш, че твоята мисъл не може да бъде мисъл, докато не се проектира в материалния свят. Тази мисъл трябва да има форма, защото правилното мислене не е нищо друго, освен мисълта ти да има правилно съчетание със законите, в които живееш. 152-26.

Докато една мисъл не порасне, не започне да се развива, не цъфне, не завърже, не даде плод, не узрее, не я бутайте. Когато посееш някое житно зърно в земята, не мисли как ще израсне. То само по себе си ще извърши своята работа. 152-26.

Третото проявление на вярата е в силата на мисълта. Вашата мисъл трябва да има сила. Вътре в нея трябва да има движение и разширение, т. е. тя трябва да бъде производителна, да можеш да свършиш всяка работа с нея. 152-27.

Въоръжете ума си с вяра, а не с вярвания, защото вярванията са религиозни, езически системи, които се явяват като резултат от опитите на миналото. 152-28.

Вярата, като принцип, примирява всички противоречия. 152-32.

Ако ти приемеш една Божествена мисъл и тя не те научи как да се туриш в хармония с Божествените закони в природата, ако не внесе любов към хората, какво те ползва тогава тя. Една мисъл може да ти донесе и съмнение. Следователно без вяра не може. 152-33.

Който намери вярата, ще намери живота. От него ще изчезне всяко съмнение, ще дойде в него ново съзнание, ще се възпламени нова интелигентност. 152-33.

Ако вашата мисъл е правилна и върви хармонично във всяко отношение, т. е. има правилен стремеж в сърцето, правилни чувствания в душата, правилно разрешение в ума, тогава, ако имате каквато и да е рана, като си съсредоточите мисълта си върху нея, тя бързо - в 5 ÷ 10 минути или в 1 ÷ 2 дена - според раната, ще заздравее. 152-27.

Докато имате вяра, вашият ум ще бъде здрав, силен, гениален, всичко може да направи. 152-25.

Това става в живота, в което вярваш и което желаеш. 127-104.

Велико нещо е вярата! 26-25

Вярата, това е ключът, с който трябва да работите. Обезсърчите ли се, кажете: Вяра! 44-173.

Нямате пет пари в джоба си, кажете: Вяра! Нямате, приятел, кажете: Вяра! Няма да мине много време и приятелите ви един след друг ще дойдат при вас. 44-173.

Ако искате да имате успех в живота си, винаги носете със себе си ключа на вярата! 44-173.

Великите неща на земята стават чрез вярата, в която взимат участие множество същества и помагат на хората. Обичат ли човека, те му помагат и той успява в предприетата работа. 63-162.

Който иска да успява, трябва да се свърже с Божествения свят. Чрез вярата човек се свързва с разумни, богати и силни същества. Бог е най-разумният, най-силният и най-богатият в света. Щом ви обича Бог, всичко можете да направите. 63-163.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...