Jump to content

Recommended Posts

ВЯРВАНЕ

Човек мъчно различава вярването от вярата, вследствие на което сам се обърква. 63-161.

Вяра трябва на хората, а не вярвания. 44-173.

Мнозина смесват вярата с вярването. Това са два различни принципа, които изключват всякакво противоречие. В каквото вярва човек, това става. Във вярването не е така. Във вярването повечето неща не стават. Следователно, когато нещо не става както мислим това е вярване. Когато нещо става както мислим, това е вяра. 145-113.

Искате ли да знаете как ще се наредят работите ви, трябва да се изпитате вяра ли имате, или вярване. 145-117.

Желая ви да бъдете добри проводници на Божествената светлина, топлина и сила, за да внесете в ума си повече светлина, в сърцето си - повече топлина и в тялото си повече сила. Придобиете ли тези неща, вие живеете във вярата, а не във вярването. 145-132.

Една баба минала от православието в евангелизма и започнала ревностно да чете Библията и Евангелието. Тя се натъкнала на стиха от Евангелието „Ако имате вяра като синапово семе, можете да местите планини”. По това време пред къщата й имало една могила, която закривала слънцето и не дава възможност на светлината да прониква в стаята й. Тя често се молела на Христа да махне тази могила от прозореца и. Една вечер тя пак се помолила да й се помогне някак, да се махне могилата. Като свършила молитвата си, тя си легнала да спи, с надежда, че сутринта могилата ще бъде преместена. Щом станала от сън, тя погледнала през прозореца към могилата и като видяла, че не се преместила нито на един сантиметър, казала „Стана точно така както си мислех.” Външно тя се молила за премахването й, но в себе си мислила: „Я се махне, я не”. Това е вярване, а не вяра. 145-115.

Светът е пълен с вярвания. Всички учени и религиозни хора учат само вярвания. Но това вярване не е донесло нито спасението, нито свободата, нито знанието, нито любовта, които очакваме - защото е вярване. Не казваме, че вярването е лошо, но то е само предговор на вярата. 152-22.

Вярванията се нуждаят от условия, а не вярата. 102-127.

Работите ли само с вярване, не можете да очаквате на никого. Мнозина могат да ви обещаят, че ще ви помогнат, но когато трябва да се изявяват, не можете да ги намерите. Защо? Защото не са свързани с вас по любов. При това положение пак могат да ви помогнат, но трябва да чакате, когато те имат свободно време. 63-162.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...