Jump to content

Светозар Няголов - Хороскопите в поредицата „Изгревът"


Recommended Posts

Хороскопите в поредицата „Изгревът"

1. Някои бележки за хороскопите на астролозите на Изгрева и на Учителя представени в т. XIX от поредицата „Изгревът "/ Светозар Няголов/

2. Хороскопи на някои приятели - Пенка Дякова Георгиева (27.10.1942, Асеновград ), Ангел Стоянов Керемедчиев (30.04.1916, Пазарджик ), Трендафила (Филка) Благоева Балдевска

(20.08.1926, Пазарджик ) (Приложение.1) / Светозар Няголов

3. Хороскопите на Светозар Няголов - създавани и отстоявани / Вергилий Кръстев

Светозар Няголов

1. Някои бележки за хороскопите на астролозите на Изгрева и на Учителя, представени в том XIX от поредицата „Изгревът"

В отпечатания том XIX на „Изгревът", в своя коментар брат Вергилий Кръстев отбелязва, че много мъчно съм се съгласил да направя и представя хороскопите на астролозите на Изгрева, после на Учителя и моят хороскоп. Това е истина. Тази работа е много отговорна и трудна за изпълнение, а най-важното е, че аз пиша и се занимавам с дадена тема, само когато моето ръководство ми позволи и даде съгласието си да правя интерпретация на даден въпрос. Отправих ума си към Учителя и той ми разреши да направя и опиша хороскопите на братята астролози от Изгрева. Имайки помощта на Учителя, аз веднага дадох съгласието си на Вергилий Кръстев.

При направата на хороскопите им, аз използвах всичките си външни и особено вътрешни възможности, за да намеря първо датата на раждането им, понеже всичките те са родени по стария стил и второ, да намеря и часа на раждането им. Тези мои любими колеги стриктно криеха данните за своето раждане, особено брат Иван Антонов Изворски. Голяма помощ ми оказа интуицията ми. Имайки предвид, че раждането на всеки човек, дошъл на земята е записано първо в Божествения свят, второ, в акаша на духовния свят - ангелският и трето на земята по съществуващото часово време на земятаЗа да се добера до истината, аз правех по няколко хороскопа за всеки един

- за датата по стар стил и по нов стил и ги сравнявах - дали отговарят на качествата им, които отлично познавах. Така постепенно с помощта на приятелите ми отгоре, аз се приближавах до истината.

След това използвах и Хермесовото правило - за точния час на раждането, дадено от Иван Антонов чрез Тодор Ковачев, но не докрай, като най-важната част е премълчана в XVIII том на „Изгрева".

Тази работа ми отне повече от две седмици смятане и успокоявах Вергилий, който често ми се обаждаше - да не бърза, всичко ще дойде на своето място. И когато попадах на точната дата и час, веднага бивах озарен от светлина на трите свята: Божественият, Ангелският и физическият - от Земята. Понеже повечето от астролозите са ми много близки приятели и ми съдействаха в работата като брат Влад Пашов, Георги Радев, Георги Томалевски, който като мене в миналите си инкарнации е бил астролог, а не гонител, идваха при мен и ме поздравяваха.

Повечето са родени в Македония, за където - градове и села мъчно намерих по картата - дължините и ширините на рожденото селище - измених малко дадения ми хороскоп на брат Петър Манев - астролог на Младежкия клас, вероятно правен от него и намерих точния час, по който построих радикса му, който напълно отговаря на прекарания от него живот и качествата, които притежаваше, видно от краткото описание, което съм направил за него.

Добре се разбрахме, особено с брат Методи Константинов , на когото коригирах часа на раждането с минути и Крум Въжаров , с когото сме били много близки и често сме посещавали зимно време езерата заедно със ски. Николай Дойнов ми съдействаше, но имах трудности и неразбиране с моя много близък приятел брат Петър Филипов , с когото съм живял заедно повече от 7 години и особено със седмоглавия змей брат Иван Антонов . Той най-активно ми противодействаше да построя точния му хороскоп. Направих хороскопа по твърденията на Тодор Ковачев, но той не показва качествата на брат Иван. Тогава взех да строя по нов стил хороскопа му за 13.09.1899 г. Тогава противодействието му се увеличи стократно. Постоянно ми внушаваше да бъркам в изчисленията и аз основно ги проверявах по 5-6 пъти. Построих му хороскопа, той разбра с кого има работа и дойде при мен не като седмоглав змей, а като душа смирено и ме помоли да не изнасям данните му пред обществото, защото много тежко е изживял неколкократното пускане на филма на живота му от заминаването до раждането му пред ангелите. Това е най-точното доказателство, че съм попаднал на болното му място - намерил съм точния му радикс.

Аз му отговорих: „Брат Иване, как ще покажа на поколенията, че на теб - този страшен враг и гонител на астрологията и астролозите, които безмилостно си избивал - Учителят е обърнал съзнанието ти на 180 градуса, че той ти направи нов позитивен хороскоп и ти от враг и страшен гонител стана ревностен ученик по астрология. И беше единственият астролог, на когото Учителят лично преподаваше уроци, всеки четвъртък следобед. Така ти се свърза с Онзи, Който е създал тази наука - с Бога, който промени съзнанието ти, позна го, прие го и започна да му служиш всеотдайно и с любов. След случая с брат Лулчев - когото искаше да убиеш с брадвата си, Учителят те спаси от смъртоносната криза на черния ти дроб и ти каза, че си бил пророк Илия. Ти се промени, обърна обратния лист на живота си Стана мек, добър, отзивчив към всички - задейства се новият ти хороскоп, направен от Учителя в 1942 г. и ти престана да ни гониш и нас, изгревските деца, за които ти беше страшната „горила" - стана мек, добър и отзивчив към всички. Ти започна да пишеш една нова страница в живота си, изпълнена с любов, мекота и готовност за жертви в името на Божията любов".

След този диалог брат Иван си отиде и повече не ме безпокоеше и пречеше на работата ми. Така, макар че той е в невидимия свят, станахме добри приятели - което беше желание на Учителя.

За направата на хороскопа на Учителя , проблемът беше по-лесен. Аз се допитах до всички астролози на Изгрева, да ми кажат точния час за раждането на Учителя, но се оказа, че никой не го знаеше. Аз не се отчаях и продължих да работя по въпроса. При една зимна екскурзия сам до Ел Шадай в 1960 г. при навлизането ми в прохода на Железни врата, към полянката се яви Учителят и ми каза точния час на раждането си и му направих хороскопа по старите таблици. С новите таблици имаше разлика в сидералното време и се наложи да направя малка корекция в часа. Много по-трудно е тълкуването на хороскопа му, защото и ангелите не правят хороскопа на Бога - този, който управлява астрологията в действие и сила в цялата вселена. Аз се свързах с Учителя по телепатия и го питах за всеки аспект, за кого се отнася: за него, или за българския народ, или за царя им - и това което ми е казал, съм го написал в предоставеният от мен хороскоп за живота му. Предполагам, че не съм допуснал големи грешки. Учителят, който можеше да прави всичко - да променя съдбите на човешките същества, когато пожелае, никога не изменяше - не премахваше негативните сили, действащи в хороскопа му, а приемаше с радост мъчнотиите и страданията, с които го удостояваше Бог в неговия земен живот.„Като зная законите , според тях аз зная какво ще ми се случи всеки ден, но никога не правя опити да го отклоня или избегна . Никога досега не съм правил опит да изменя своята съдба. Защо ? Ако изменя своята съдба, ще ми се случат неща , сто пъти по-лоши. "(Разумният живот. Младежки окултен клас, с. 46).

Така, той поемаше голяма част от кармата на българите и от тази на учениците си. Докато беше във физическото си тяло, Учителят поемаше 50 процента от кармата на учениците си, за които казваше: „Не вие мен избрахте, но аз вас избрах." Когато Учителят напусна това ограничаващо го физическо тяло и се изтегли в света на светлините, ние загубихме нашият утешител, пряката връзка, която

правихме на физическото поле. Второ, цялата ни карма легна върху плещите ни и нямаше кой непосредствено да ни повдига и помага да изправяме грешките си.

Скоро след заминаването си, той изтегли голяма част от неговото обкръжение - нашите най-добри приятели, в невидимия свят и ние се чувствахме като сироти сираци в личния живот на земята.

Положителната страна от неговото заминаване беше, че почнахме да се молим по-усърдно, да се концентрираме дълбоко, за да влезем във връзка с този Велик Дух, по телепатия. Така, с неговата безценна помощ ние успявахме да се справим правилно с трудните проблеми, съпътстващи живота ни.

Учителят ни остави наследници на всичкото духовно богатство, което Бялото братство му изпрати на земята и то със закъснение (Юпитер ретрограден в радикса) ще достигне душите ни, които ще се отворят като цвят и ще го познаем като Господ и Бог, ще го възлюбим и ще му служим през вечността

Ето аспектите на ангелската мъдрост (Юпитер) в радикса на Учителя: (Юпитер ретрограден тригон Слънце, тригон Меркурий, точен тригон Венера и опозиция Плутон).

Ако не ходим в пътя на Истината, носителка на доброто и любовта ще попаднем под зловещото влияние, оказвано от тъмните сили на Плутон и ще платим за всяко наше отклонение от правия път (Юпитер опозиция Плутон), за грешките и престъпленията ни.

Що се отнася до хороскопа на брат Иван Антонов Изворски , направен от Тодор Боянов Ковачев с претенции, че е роден на 1.09.1899 г., отговарям: Аз направих този хороскоп и няколко други и видях, че този негов хороскоп абсолютно не отговаря на живота, развитието и качествата на брат Иван Антонов - когото много добре познавам още от малко дете. Първо: ако изгрява 12 градуса Стрелец на Асцендента му, това е точен съвпад с моя Асцендент, което значи, че непременно ще бъдем едни отлични приятели, което не беше така. После, Ковачев трябва да има поне елементарни познания по астрология, за да проявява претенции и да не се излага. Къде в този хороскоп е отбелязано, че брат Иван е останал сирак на 5 и пълен сирак на 7 години? Добре е да прочете моите обяснения на страница 514 от том XIX на „Изгрева", да види колко точно пасват по всички точки от живота на брат Иван. В дадения от него хороскоп с всичките планети над хоризонта говори, че Иван е трябвало да се издигне до високо положение в първата част на живота си. Марс в 10 дом - да се издигне във военното поприще до висок чин. Така ли е? Слънцето съвпад Венера в 9 дом говорят, че роденият трябва да притежава възвишен идеал и амбиции, голямо великодушие и примиримост към мненията на другите хора - благороден и благосклонен? Може да стане отличен държавник и да работи в чужбина? (Къде го има това в живота на Иван?) Луната в собствения си знак Рак в 8 дом дава човек с приятен общителен, симпатичен характер и много безгрижен? (Кога и към кого се е проявявал така Иван?) След заминаването на Учителя и напредването на възрастта му отчасти Иван започна да се проявява хармонично. Колко пъти ни е гонил от полянката нас, изгревските деца, но Ковачев не знае, не е живял на Изгрева. Уран в 12 дом дава загуба на добро име, заточение, чести и непрекъснати заболявания от мъчно излечими болести, уединение в болница или затвор в края на живота му? Така ли е, Ковачев? Юпитер в Скорпион в 11 дом дава богати и влиятелни приятели, които от малък ще му помагат да се издигне в държавата. Дава общителен характер и склонност към удоволствия. Плодовит брак с повече деца и достатъчно средства за да ги издържа. Юпитер квадрат Луна намалява паметта му и разсъдителните му способности,от което следват много кавги и неприятности (Иван обаче притежаваше феноменална памет!) ит н. Ще ти обясня някои неща, които не са ти ясни, Ковачев.

Първо: Учителят изнася, че той е бил 11 пъти китайски император, в който период е проявил голяма жестокост и има да плаща карма оттогава и природата му е сложила белег за това, че като цар има неплатена карма и на Асцендента му изгрява зодиакалният знак Лъв. Подобен на него и Николай Дойнов - бившето величие Наполеон Бонапарт, не разрешил правилно кармата си и на Асцендента му изгрява последният градус на знака Лъв. И аз съм бил цар, но съм си изплатил кармата и не ми изгрява з. знак Лъв, а Стрелец.

Второ: Иван Антонов имаше феноменална памет. Къде е показана в твоя хороскоп, Ковачев? При моя хороскоп за 13.09.1899 г. той има Слънце точен съвпад и паралел Венера в умствения знак Дева, която констелация дава тази изключителна памет.

Трето: По твоя хороскоп Слънцето е квадрат с Уран и го прави много докачлив, нервен, без самоконтрол, готов да изпадне в пристъп на истерия, при най-малък спор и дори без причина. Ще минава през всичките психически разстройства и Уран полуквадрат Марс - лудост. В хороскопа, построен от мен, Уран квиконс Слънце дава голяма превзетост в храненето,като яде само определена храна, която обича (ориз и лют пипер, вегетарианец е от раждането си).

Четвърто: Ще ти обясня астрологически защо брат Иван страдаше от кокоша слепота (вечер не може да вижда ясно предметите), което Ковачев го знае добре. Неговата карма е: (Сатурн квадрат Слънце, съвпад Луна, квадрат Венера, опозиция Нептун, опозиция Плутон) и други.

Сатурн е в зодиакалния знак Стрелец в 5 дом - богато наранен от Слънце, Венера, Нептун и Плутон, което дава разочарования, неприятности, несполуки в любовта му в ранната му младост. На 19 години като студент, той се влюбва в мома, негова състудентка по литература (Венера точен съвпад и паралел Слънце) в знака Дева в трети дом на образованието, която грубо го отблъсква (според както са аспектите). Той се отчаял и решил да се самоубие (Сатурн опозиция Плутон). Нагълтал се с голяма доза хинин (Сатурн опозиция Нептун) и се отровил. Бързата намеса на лекарите го спасяват. Случаят се описва във вестниците и в статията се чудят за коя госпожица се е отровил: за Паша, Аня или за другите й две сестри. А тя е била съвсем друга жена. От това силно отравяне Иван придобил кокоша слепота. Вечер почти не може да вижда и някой трябва да го придружава. Този урок на човешката любов му оставил дълбок белег в съзнанието му за цял живот, и е бил предостатъчен, за да се отдръпне напълно от жените.

Пето: Брат Иван Антонов се възмущава от поведението на брат Любомир Лулчев, който не

изпълнявал повелята на Учителя: в годината само един път да го посещава и да не му отнема повече от половин час време, а Лулчев постоянно ходел при Учителя и говорел с часове с него, а и животът му бил неморален. Иван решил да го ликвидира с една остра брадва, която притежавал. Понеже Учителят казал: всички разправии между братята и сестрите да стават извън оградата на Изгрева, Иван отива при салона в една студена зимна сутрин с брадвата си под балтона и чака да види Лулчев преди да е минал през оградата. Иван се залисал малко и успял да види Лулчев когато влизал в приемната на Учителя. Решил да не го изпусне когато излиза и застанал на пост. Стоял няколко часа и започнал да замръзва. Вместо Лулчев от приемната излязъл Учителят и го изпратил да купи два килограма пирони от магазина, намиращ се на Цариградското шосе. На бегом Иван отива до магазина, взема пирони и се връща. През това време Учителят изпраща брат Лулчев да си отиде. Иван Антонов донася пироните и ги подава на Учителя, но като вижда, че Лулчев го няма, от голямото напрежение и студа му прилошава, пожълтява, получава силна чернодробна криза.

Учителят го вкарва в приемната, разтрива го, стопля го - спасява го от смърт. Казва му: „Илия, Илия, това са старите методи, които не носят нищо добро." Значи той е бил пророк Илия. Иван идва напълно в съзнание и Учителят му казва: „Ти си стигнал да крайният предел на своето индивидуализиране и не знам как ще продължиш нататък." Макар че като пророк Илия небето го взе с огнена колесница, с която го закара горе, което значи „аутодафе", т.е. изгаря тялото му и всичките престъпления, които е направил. Но те са били толкова големи, че част от тях са останали да му тежат като топуз на главата и той е трябвало да ги разреши пред лицето на Бога.Този остатък от кармата му е страхотен: (Плутон квадрат Слънце, опозиция Луна, опозиция Сатурн, опозиция Уран).

Бил е много жесток, като император и е избивал без остатък цели племена и народи. Виждаме това от аспектите на Плутон. Затова Иван криеше грижливо и старателно датата и часа на своето раждане. За Бога няма нищо скрито, покрито, което да не излезе наяве.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...