Jump to content

Мирът иде


Recommended Posts

Мирът иде

17.01.1942 година — Изгрева — София.

Тази сутрин влязохме рано при Учителя. Спах предната вечер на Изгрева в братските стаи за гости. С брат Христо седнахме на посочените ни столове и тихичко изпяхме първия ден на "Новото Битие".

— Аз си го свиря на пианото, Учителю! Ако се запише с ноти, ще може да се направи и акомпанимент.

— Не! — каза Учителят. — Сега тази песен няма да се нотира! Ти ще записваш само думите! Първият ден започва от тона ДО. Вторият ден ще почне от тона РЕ, и така, докато се изпеят седемте дена. Вторият ден ще бъде по-сложен, но по-къс.

— Учителю, по какво познавате дали времето е музикално?

— Тогава има присъствие на музикални гении. Когато нашите движения и нашето пеене е естествено, тогава от невидимия свят слизат гении и те започват да ни преподават от Божествения свят онази висша наука на ангелското пеене.

— Учителю, посещават ли Ви реално ангели?

Той се усмихна и каза:

— Тук на земята аз срещам въплътени ангели. Те слизат на земята, за да извършат някоя Божествена работа.

— Учителю — каза брат Христо, — четох в беседите Ви,че ангелите са завършили своята еволюция и че те всички са добри певци.

— Ангелите са светли, чисти същества. Човешкото пеене на Земята е кряскане в духовния свят. Човек живее в много гъста материя на Земята. Тялото му също е направено от груба материя, която още повече огрубява от неправилния живот. Ангелите се делят на йерархии. Когато те пеят, в същото време те светят със силна, ослепителна светлина. Така светят Ангелите от високите йерархии. Колкото по-надолу слизат, толкова тяхната светлина се намалява и се обръща в някакъв цвят.

— Учителю, — попитах аз — ангелите имат ли криле? Художниците ги рисуват с криле от перушина.

— Ангелите имат криле от светеща материя. От същата материя е направено и подвижното им тяло. Те непрестанно се уголемяват и намаляват и стават по-малки от един атом. Всичките техни движения се придружават от вълшебно пеене.

Учителят започна да настройва цигулката си и засвири една мелодия. Ние чухме, че от цигулката му звучаха тоновете на няколко цигулки, а след малко време чухме вече цял оркестър, който накрая постепенно, затихвайки, съвсем изчезна. Брат Христо каза:

— Много е хубава мелодията, Учителю!

Той пак провери струните на цигулката си и поясни:

— Тази мелодия е за мир.

Брат Христо се сети коя е мелодията, защото запя същия мотив с думите: "Мирът иде вече, мирът иде вече, мирът иде вече, тъй наш Господ рече!" Учителят сияеше.

— Ето сега — каза той, — съществата постепенно започват да слизат от Горе, сутрин рано, преди изгрева на Слънцето. — И той засвири най-напред толкова тихо, че ние едвам го чувахме и постепенно засилваше мелодията до форте, фортисимо и постепенно затихваше, докато ни даде илюзията, че музикантите се отдалечиха.

— При фортето — каза Учителят, — имаме обедно време и после постепенно, идването на вечерта. Тази мелодия ако се изсвири или изпее от цял оркестър и хор, единно и с вяра ако се изпълни, мирът ще дойде между человеците! Ти, рекох, припомни си правилата за композиране и я напиши тази мелодия! Можеш и да я дирижираш!

Аз весело се смеех с глас. Учителят продължи:

— С музиката аз изследвам мисълта на човека. Аз си свиря тихо и правя своите изследвания. Моето свирене има отзвук, защото се свързвам с Великия свят, даден от Бога, затова вие не чувате една цигулка, а множество цигулки. Тоновете на тези цигулки се сливат в един акорд. Божественият свят е хармония и музика. Когато мислите на хората са светли, те се сливат в един общ акорд и пеенето им и свиренето им е хармонично.

— От кога съществува музиката на земята, Учителю — попита брат Христо.

— Музиката е слязла на земята от четири хиляди години преди Христа. Атланската раса не е била музикална. За това и става потъването на Антлантида. Който иска да живее дълги години, той трябва да пее. Добрият човек е музикален. Лошият човек не е музикален.

— Учителю — казах аз, някои певци употребяват груба, нечиста храна, за да се засили гласа им.

Учителят поясни:

— Само чистият и правилен живот на човека, предава сила и мощ на гласа. Прави, чисти мисли, чувства и постъпки. Викането нищо не е за Небето. Там не се интересуват от такова пеене. Ако един ангел слезе на Земята и изпее една магическа песен, гробовете ще се отворят и мъртвите ще възкръснат, болните ще оздравеят, слабите ще станат силни, лошите ще станат добри, гладните ще се наситят, жадните ще утолят жаждата си, слепите ще прогледнат, немите ще проговорят и глухите ще прочуят.

— Учителю, то ще стане като второто пришествие...

— На Земята има девет концентрични сфери. Във всяка една сфера ще има по едно пришествие.

— Учителю, по какво да разбера, че това, което мисля, чувствам и постъпвам е по Бога?

— Ще изпееш тонът ФА в три октави, когато разрешаваш нещо от материален характер на физическия свят и като пееш, ако изпиташ едно приятно чувство под лъжичката и има хармония между мислите и чувствата, ти ще постъпиш право... След това ще изпееш тонът СОЛ в три октави, за въпроси, свързани с духовния свят и ще изпееш тона СИ в три октави, за въпроси, свързани с Божествения свят. (Тук Учителят даде още един метод, но не мога да го опиша, защото ми каза: "Давам го само на теб!")

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...