Jump to content

Музикалните ключове


Recommended Posts

Музикалните ключове

19.03.1942 година – Изгрева – София.

Днес преди обяд, влязохме в приемната стая на Учителя, заедно с брат Христо. Учителят беше с весело настроение. Каза, че времето е музикално и започна да говори за музикалните ключове:

– Ключовете, за които говори официалната наука, са едни, а мистичните музикални ключове, се дават на ученика при посвещението. С тия ключове ученикът отваря вратите на свещения живот на Бога.

– Учителю, ами каква роля имат музикалните ключове, с които до днес си служим в музиката?

– Ключовете в музиката имат една задача – да покажат на хората, как да трансформират силите си. Всичките музикални ключове са слезли от един висок свят.

– Учителю, нотата, която се пише на второто междулиние при ключ СОЛ, отговаря на тона ЛА. При басовия ФА ключ, същата нота отговаря на тона ДО. При сопрановия ДО ключ – на СИ. Има още теноров ДО ключ и алтов ДО ключ. Има и други ДО ключове, които не се употребяват. Учителят каза:

– Ти искаш, например, да отключиш сърцето на някой закоравял егоист – започни с ключът ФА, на Мъдростта, сетне продължи с ключът СОЛ, на Любовта и най-сетне с ключът ДО, на Истината. Невидимият свят е превел тези ключове на Земята.

– Кой е ключът на сърцето, Учителю?

– Ключът на сърцето е ключът на Любовта – СОЛ. Ключът на ума е ключът на Мъдростта – ФА. Ключът на волята е ключът на истината – ДО.

– Учителю, ами подразделенията на ключа ДО?

– Те отговарят на волята в човека на физическия, духовния и божествения свят. Ключът СОЛ е най-грациозен. Той прилича на красив ангел, с навита като спирала пръчица, посочва местата на всичките нотни знаци.

– Учителю, ученикът трябва да се научи бързо да чете написаните ноти на всичките видове ключове. Например, 5 такта на ключът СОЛ, два, три такта на ключът ФА и няколко такта на трите вида ДО ключ. Тези упражнения са много полезни за бързо ориентиране. Учителю, моят професор по солфеж, Емил Депорт, ни нареждаше в кръг, по средата на една голяма зала. Този кръг беше от 5,6 реда ученички. Той сядаше в средата на кръга, върху въртящ се стол и посочваше бързо с палката си, кой да започне да дешифрира. Ние всички държахме отворени солфежи в ръце. Той се въртеше на стола и бързо посочваше: вие, вие и пр...

– Ти имаш връзки с тях от миналото си, когато си работила във Франция – каза Учителят. – Когато си заминете от Земята и отидете в невидимия свят, няма да ме видите, докато не ви подложат на изпит. Вие трябва да издържите този изпит. Ще ви изпитат пред специална комисия, можете ли да четете на всичките видове ключове? На СОЛ – Любовта, на ФА (басов) – Мъдростта, на ДО (сопранов) – Истината, на ДО (алтов) – Правдата и на ДО (теноров) – Добродетелта. Когато комисията провери, че можете да пеете на тези ключове, вие ще ме видите! Ще видите и славата Божия. Ще ви се отворят Божествените и духовни очи!

– Учителю, Вие такъв ли ще бъдете там, на Небето, или ще имате друг вид? – Учителят се усмихна и каза:

– Аз ще се променя и вие ще ме познавате. Апостол Петър държи ключа на Рая, на Любовта – СОЛ. Има и един ключ на ада – ФА. Юда предаде този ключ на вратаря на ада. Има още един ключ, с който се отварят дверите на престолът Божий. Там живее и Христос. Вие, музикантите, работите с тези ключове. Невидимите музикални Същества си служат с тях, да отварят дверите на всички слънчеви системи. Всяка звезда, всяка планета, всяко Слънце си имат ключ. Всяка звезда е музикален тон, написана нота на небето. Целият космос, цялата вселена са облени с една непрекъсната, магическа музика. Божествена музика.

– Учителю – попита брат Христо – композиторите долавят ли тази небесна музика?

– На Земята пристигат само някои откъснати преводи от тази Божествена музика, чрез гениите на музиката. Тези мелодии губят от Божественото, докато се напишат с ноти.

– Учителю, в Божествения свят има ли нотни листа?

– На небето нотните листа са живи. Небесното пространство е лист, на който са написани нотите, с ръката на Бога. Тези ноти са цели светове. Всяка звезда на небето е написана нота. Тук, на Земята, има преведени 24 гами, които са дадени от двадесет и четирите старци, за които пише Апостол Йоан в Откровението си.

– Учителю, Адам и Ева познавали ли са тези ключове и пеели ли са ги?

– Бог даде на Адама ключът на Любовта, но той го изгуби. Сега, с музиката на шестата раса, человечеството ще намери загубения ключ. Новата Ева, новата жена ще намери този загубен ключ на Любовта. Думата Любов е само превод на истинското име на този ключ, който Адам изгуби в Рая. Скришна е тази магическа дума и трябва да се намери. Щом се намери магическия ключ и думата ще се намери. Бог ще се изяви чрез нас. Всеки нов ден започва с нов тон от гамата. Всеки нов ден започва с нова гама. Заедно с този тон, с тази гама, се изпращат енергии от разумния свят.

МОЕ ОТКРОВЕНИЕ: В България живя и работи Учителят на Всемирното Бяло Братство. Той донесе Новия живот и откри магическия ключ на Любовта. Българите още не го разбират и не го приемат. Българите имат една светла звезда на Небето, поради Учителя, защото Небето е определило Той да работи в България. Блажени тези, които го разбират и прилагат неговото Божествено учение!

Господи, Учителю, благодаря Ви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...