Jump to content

Мисли за любовта


Recommended Posts

Мисли за любовта

Любовта с една от същностите на Безначалния, на Великия Творец. Тя е. която ни извади от небитието, тя е. която ще ни възвърне към разтворените обятия на небето и любящото сърце на Бога.

В много от окултните мисли на древността пътят на посвещение е бил път на знание и мъдрост, на посвещение в Любовта или. както го наричат, посвещение в Христа. Затова школата на Учителя на Бялото Братство в България е школа, която може да се нарече школа на Любовта.

Една велика задача предстои на всеки роден в света, за да не бъдат раждането му. животът му и неговата смърт напразни. Тази задача е да разбере любовта, която е родила и движи целия свят. Може ли да постигнем това. ние сме се вече запътили към нашия преблаг. търпелив и чуден Баща. Който ни чака с любов и за Който Христос казва: „Аз и Отец едно сме.“

Учителят Беинса Дуно избира коравата целина на българския народ за своя земна родина, защото по тази земя сякаш най-добре се страда, защото в миналото тук е имало духовни школи, като се почне е Орфей в древността и се привърши с богомилите в Средновековието. Макар и корав, а понякога дори суров, черноземът на този народ, който е под влиянието на Козирога, крие в себе си едно последно зърно, което небето ще изчака да поникне и даде плод.

Не съществува друга тема. която е заангажирала вниманието на всички творци във философията и изкуството, както темата за любовта. Тя е основният мотив в световната литература. Любовта е движила развитието на всички изобразителни изкуства, както и на музиката. Развитието на човечеството като цяло и това на отделния индивид се извършва заради една любов. Любовта обаче, за която се говори в тази книга, не е същата, която ние хората сведохме до баналните й форми на нашето всекидневие. Светлината, в която ни се представя тя за първи път тук. осветява живота по нов начин. Тя има неизмерими граници, обхваща вселената, преминава през всички светове, тържествува в човешката душа и се изразява като първична воля за битие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...