Jump to content

ВИДОВЕ ПРАВДА


Recommended Posts

ВИДОВЕ ПРАВДА

Има една специфична правда, която се занимава само с материални работи. Има специфична правда, която се занимава само с духовни работи. Има специфична правда, която се занимава само с Божествени идеи. Всеки човек трябва да премине през тези три гами на правдата. 13-5.

Толстой им отговори: „Аз живях вече по правдата на вярата на света т. е. по материалната правда и вяра, опитах ги и зная какво носят те за човека. След това живях по правдата на духовния свят и тях опитах, но и те оставят човека обиден и наскърбен. И най-после аз пожелах да живея според правдата на Божествения свят.” 13-5.

Има една Правда над нас, на която можем да разчитаме. 8-468.

Казвам: Сега именно трябва да се внесе Божествената правда и вяра в света. Божествената правда иде за пръв път на земята. 13-5.

Божествената правда, която иде сега в света, тя ще стопли човешките сърца. 13-24.

Когато говорим за Божествената правда, ние разбираме всички блага, които Бог е определил за душата. 3а душите Бог е определил такива блага, каквито ние и не подозираме. Всичко това ще постигнем постепенно, а не изведнъж. 13-52.

Колкото хора досега са се опитвали да внесат Божествената правда и Любов в света, всички са били разпънати. Сега обаче светът ще бъде разпънат, а Божествената правда, Божествената вяра и Любов ще се въдворят. 13-6.

Божествената правда изключва всякаква слава и почести, всякакви богатства и знания за лична облага. 13-17.

Божествената правда освобождава човешката душа от всички пороци. 13-22.

Когато престанете да съдите хората, вие ще добиете Божествена правда. 13-27.

Ако някой иска да бъде истински поет, той трябва непременно да има в себе си тази Божествена правда и Божествена вяра. Ако някой иска да стане истински художник, той трябва непременно да живее в Божествената правда и Божествената вяра, да се шири в тяхната безграничност. Живее ли по този начин, човек ще бъде свободен от всякакви съмнения и подозрения. 13-21.

Разчитайте на ръцете си, като символи на Божията правда. 70-251.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...