Jump to content

НЯКОИ ЗАКОНИ


Recommended Posts

НЯКОИ ЗАКОНИ

В живота закон е: всяко нещо, което се върши без Любов, без Мъдрост и без Истина, е престъпление. Каквото ви съветва Любовта, Мъдростта и Истината, това вършете. 0-4.10.84.

Ако мислите и чувствата на човека са правилни, и действията му ще бъдат правилни. Това е закон, в който няма никакви изключения. 27-9.

За да бъдат доволни умът и сърцето, всякога трябва да се занимават с нещо. Това е един от великите закони на Битието. 27-9.

Хората не трябва да бъдат еднакви. Между хората всякога трябва да съществува известна разлика. Това е Божествен закон. 4-150.

Законът е следният: всеки трябва да носи торбата си сам. Ако иска много, не може да носи толкова и търси други да му помагат, той не е на прав път. Невидимият свят знае кой колко може да носи. 132-163.

В природата има един велик закон, който определя мъчнотиите на хората, според тяхното умствено развитие. Колкото мъчнотиите на един човек са по-големи, толкова този човек седи на по-висок умствен уровен. 127-255.

Човек трябва да работи в живота първо с низшите сили, а после с висшите, а не обратно. 49-87.

Туй, против което човек въстава най-много, то ще му дойде до главата. Туй, което не искаш, то ще ти дойде до главата. 8-366.

Като изучавате законите на възпитанието, ще видите, че човек не може да предаде на другите това, което той няма в себе си. 35-294.

Ако отивате при канарите, няма да им говорите меко, благо, но ще вземете чук и длето и ще удряте, да получите от тях някакъв скъпоценен камък. 49-87.

Злото е една необходимост при сегашните условия на живота, а доброто е друга необходимост за растенето на човека. Те служат за развоя на сегашната еволюция или за развоя на сегашната наша душа. Може в бъдеще този закон да се измени, в природата нищо не е вечно. 7-28.

Закон е: когато се отнема нещо от човека, в замяна на отнетото му се дава друго нещо. Ако той е оценил това, което му е дадено, новото, което получава, ще бъде по-добро от старото. 143-36.

Съществува следният закон: Вземай толкова, колкото можеш да носиш. 45-11.

Не сте ли доволни от това, което имате, и да придобиете богатство или знание, пак ще го изгубите. 45-11.

Мислите и чувствата идат периодически. Волевите прояви също идат периодически. Като знаете това, спазвайте моментите на приливите, които идат от умствения или ментален свят, от астралния или сърдечния свят и от причинния или от света на волята. Който разбира законите на тези светове, разумно се ползва от техните приливи. Който не ги разбира, натъква се на ред пакости. Приливите в умствения свят причиняват пакости, каквито въздухът причинява. Знаете, че когато се срещат въздушни пластове с различна гъстота и температура, явяват се големи ветрове, бури, урагани, които къртят дървета, канари и др. Приливите на астралния сват пък причиняват пакости, подобни на водата. Там, гдето горите са изсечени, при топенето на снеговете и ледовете потичат буйни води, които наводняват ниви, лозя и отнасят със себе си хора, добитък и къщи. Пазете се от умствените и астрални приливи и отливи, да не би със своите дисхармонични мисли и чувства да изкорените всичко хармонично в себе си. Някой се разгневи, избухне и разваля отношенията си с хората, а после казва: Съжалявам, че не можах да се въздържа. Няма защо да се въздържаш, но трябва да бъдеш умен, да не сечеш горите си. Сега ще чакаш най-малко 30 години да израстат горите отново, за да те запазят от ветровете и наводненията. 38-137.

Изучавайте законите, по които стават приливите на мислите и на чувствата, да се ползвате от тях. При това трябва да знаете времето, когато те стават. Понякога приливите на мисълта не съвпадат с приливите на чувствата, а понякога съвпадат. Няма по-голямо щастие за човека от това, да използва едновременно приливите на ума и на сърцето си. 38-138.

Каквито са отношенията на човека към ближния му, такива ще бъдат отношенията на Бога към човека. Простреш ли ръката си към давещия се, ще видиш простряната десница на Бога към тебе. Това е Божият закон. Христос е изказал този закон с думите: „С каквато мярка мериш, с такава ще ти се отмери”. Този закон е еднакъв и за земята, и за небето. Искате ли да си подобрите земния си живот, приложете този закон в отношенията си с хората. 61-249.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...