Jump to content

ВИДОВЕ МЕТОДИ


Recommended Posts

ВИДОВЕ МЕТОДИ

Като сме дошли на земята, ние трябва да свършим работата си и то по най-правилен начин. 145-206.

Като дойдете до новото, приемете го като нов начин на работа, а старото турете настрана. 70-153.

Като е дошъл на земята, човек трябва да търси път не само за физическото си изкачване по планинските върхове, но и за духовното си повдигане. Затова именно той трябва да избира съответните методи за работа със себе си. 82-64.

Докато хората прилагат старите методи в живота си, те няма да имат никакви положителни постижения. Старите методи се изгнили вече греди, които не могат да издържат новата постройка. 130-22.

Като прилагате знанието и любовта си, избирайте съответни за вас методи. Мнозина си служат с метода на аналогията. Само онзи може да прилага този метод, който се е научил да наблюдава, да върви от причината към последствията. Като придобие наблюдателност и философско гледане на нещата, тогава човек може да приложи метода на аналогията. Метода на аналогията е съкратен процес. 145-42.

От окултно гледище, под добър метод се разбира онзи, който може да се приложи в действителния живот. 29-6.

Понеже всички не сте на еднакъв уровен в развитието си, затова всеки ще представи свой специфичен метод за работа, който да може да се приложи в живота. 71-6.

Всеки ще прилага, ще работи според метода, който той знае и който е негов специфичен. 71-6.

Има нещо в света, което трябва да се оправи, но хората не могат да го оправят. Защо? Методите им са човешки. Има Божествени методи, чрез които светът може да се оправи. Те са невидими, но дават добри резултати. Аз ви посочвам тия методи. 70-134.

Вие трябва да се научите да се ползвате от методите, с които природата работи. 71-7.

Мисли, желания и постъпки, които остават след човека за вечни времена, показват, че той е работил с природни или Божествени методи. 86-307.

Помнете, Бог работи по незнайни пътища, никой да не Го вижда, никой да не го забелязва. Като види, че човекът, на когото помага, не може да се пробуди, Бог прилага друг метод за Него. Той си служи с много начини, докато събуди желанието в човека да прави добро. 70-327.

Учете се да различавате кой метод е човешки и кой е природен или Божествен. Ако някой метод остарява, ще знаете, че е човешки. Ако се усилва и подобрява, той е природен. 86-304.

Колкото повече даден метод не губи силата си и качествата си, а все повече усъвършенства, толкова по-ценен е той. Този метод е Божествен. Човешките методи са временни и нетрайни. 86-304.

Божествените методи са вътрешни. 38-253.

Хората се нуждаят от нови методи за възпитание и самовъзпитание. Ако вървите по старите методи, ще има затвори, наказания, съдене и т. н. 86-305.

Сега се говори за възпитание и самовъзпитание на човека, но и едното, и другото ще дадат резултати, когато хората се върнат към първите методи т. е. към методите, с които разумната природа си служи. 35-314.

Колкото хора има на земята, толкова и различни методи има за възпитание. Един принцип може да се приложи при възпитанието, но никога един и същи метод. 34-8.

Най-добрият метод за възпитание на човека е да бъдете слепи за погрешките му, да мислите доброто му, без да му правите никакви бележки. Ако на всяка стъпка правите бележки на човека, вие ще си навлечете ред неприятности. Този метод е по-лесен, но последствията му са лоши. 78-179.

Ако сте учител и дойде при вас един ученик и се оплаква, че му взели един лев, не бързайте да търсите виновника и да го наказвате, но кажете на пострадалия: Ето, аз ти давам един лев, който другарят ти взел. Този метод ще подействува добре върху онзи, който е взел без позволение нещо от другаря си и върху онзи, на когото е взето. Не губете напразно време и енергия. Тръгнете ли да търсите виновника и да го наказвате, вие губите енергия и време за дребни работи. 148-218.

Прилагайте нови методи при възпитанието и самовъзпитанието. 148-218.

Дето има насилие, там последствията са лоши. 91-46.

Лесно може да се възпитава едно дете, но трябва да се знаят новите методи. 70-73.

Прилагайте новите методи в живота си, за да вървите в правия път. 148-218.

Като отидеш при един човек, постави се така, както той обича. Всеки трябва да разбира какво обича другият. Това е правилният метод, който трябва да прилагате. 191-218.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...