Jump to content

МЕТОД „СВЪРЗВАНЕ С БОГА”


Recommended Posts

МЕТОД „СВЪРЗВАНЕ С БОГА”

Който иска да бъде ученик на Божествената школа, трябва, от една страна, да хармонизира силите на своя организъм, а от друга - да се хармонизира с окръжаващите. 3-125.

Вън от мисълта за Бога, като най-разумно същество, което има предвид всички живи същества и им помага, не търсете друг метод. 38-124.

Следователно, сутрин, като станете от сън, помолете се на Бога и започнете да мислите за Него, като вечна Любов, вечна мъдрост и вечна истина. Мислете за Него, че е благ, не се гневи, не отмъщава, не прави погрешки. Каквито погрешки виждате в света, те са човешки. Всичко, което Бог е създал, е добро. Като държите тази мисъл в главата си, вие регулирате силите на своя мозък. Това значи правилна връзка на човека с Бога. Свържеш ли се с Бога, ти можеш вече да владееш силите на своя ум и на сърцето си. Това подразбира поговорката, „С какъвто дружиш, такъв ставаш”. Да се свържеш с Бога, това не значи, че изведнъж ще потекат енергиите от Него към тебе. Ти само ще предизвикаш да започнат да текат енергиите от Бога, но те ще минат през същества от по-високо развитие и постепенно ще слизат надолу, докато стигнат до твоя ум. Като възприемеш теченията, които слизат от възвишения свят, ти се свързваш с тях и започваш да живееш според Божиите закони. Това значи регулиране и владеене силите на човешкия мозък. Приложете този метод като един от най-безопасните и най-леките. Той е наречен метод за „свързване с Бога” или метод за „за възстановяване на хармонията между човешките души”. 38-128.

Ще повдигнете погледа и мисълта си нагоре. 38-129.

Ще мислите за Бога по една две минути и ще кажете в себе си: „Бог е Любов, Бог е Всемъдър, Бог е Всеблаг”. 38-128.

Който иска светлина в ума си, да мисли, че Бог е всемъдър; който иска топлина в сърцето си, да мисли, че Бог е Любов. 38-128.

Разумните същества търсят само такива души, в които живее истината. Като намерят такива души, те гледат, каква светлина има в умовете им, каква топлина и чистота има в сърцата им и каква свобода в душите им. Светлина, топлина и свобода са трите елемента, които всяка душа трябва да има. Чрез тях човешката душа се свързва с разумните същества. 38-136.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...