Jump to content

6. УЧИТЕЛЯТ ЗА МИРА СЛЕД ВОЙНАТА 1914 ÷ 1918 Г.


Recommended Posts

6. УЧИТЕЛЯТ ЗА МИРА СЛЕД ВОЙНАТА 1914 ÷ 1918 Г.

ПОГЛЕДНА ПЕТРА; Беседа от Учителя, държана на 18.VІІІ.1918 г., София. - В: Дали може:

[Неделни] беседи от Учителя. София, 1942, стр. 146 ÷ 147.

Желая ви да бъдете смели и решителни, да изпъдите страха и малодушието навън. Имайте вяра и упование на Бога. Аз ви говоря за този Бог, в Когото живеят и се движат всички същества. Той говори днес на всички хора. - Как? - Чрез страданията. - Кога ще дойде мирът? - Когато пропеят петлите на всички народи: на Англия, на Франция, на Германия, на Русия - на цяла Европа. Те ще излязат вън и ще поплачат. Христос се [е] обърнал към европейските народи, поглежда ги им казва:„Вие сте културни народи, от вас зависи бъдещето ви. Вашите петли пеят вече.” Когато петелът на Петра пропя, той разбра, че работите не се нареждат нито с нож, нито с дипломация.

Съвременните хора са жертва на демони, на бесове, които ги карат да се бият. Да се бори човек със злото, това е в реда на нещата, но да се бие мъж с жена си, брат с брата си, сестра със сестра си, това не е естествено. Дом и народ се повдигат, когато се борят против злото. В който ден нарушават този закон и въстанат против Бога, те сами подписват своята смъртна присъда. Разкае ли се един народ, Христос съгражда Своята църква върху него. Аз вярвам, че европейските народи ще се разкаят, ще излязат вън и ще поплачат. Те са на път да направят това. Затова казвам: Мирът иде! Когато Христос отправи погледа Си към някого, той ще съзнае погрешната си и ще се разкае. Няма сила в света, която може да се противопостави на погледа на Христа. Радвайте се, че сте се родили при добри условия и добри времена. Сега е краят на века, единадесетият час на деня. Всички сте призвани на лозето, да работите само един час. Който е обидил брата си, да излезе вън и да поплаче. Като ви срещна втори път, да видя, че умовете и сърцата ви са пробудени, че всички мъже и жени, братя и сестри живеят помежду си в мир и съгласие.

Както е хубав днешният ден, такъв ще бъде и вашият живот. Днешното слънце и хубавият ден ще бъдат свидетели на моите думи.

Както вън е топло, така любовта ще царува в сърцата ни. Топлината на любовта ще ви изпотява, за да изхвърлите навън нечистотиите си. Спасението ви се крие в чистотата на вашето тяло, на вашия ум и на вашето сърце.

Както днешният ден е светъл и чист, такъв да бъде и вашият живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...