Jump to content

9.2. АСПЕКТИ НА ЮПИТЕР


Recommended Posts

9.2. АСПЕКТИ НА ЮПИТЕР

ЮПИТЕР - САТУРН

Юпитер при съвпад със Сатурн дава на родения голямо умение добре да подрежда своите лични работи. Добра оценка на материалните ценности, като въпреки това обича да прави подаръци, жестове, но със скритото желание да бъде похвален, одобрен, поласкан.

При добрите аспекти на Юпитер със Сатурн, дава на родения добър организаторски талант. Голямо умение да подрежда, организира и навежда на добър край осъществяването на всяка поставена задача. Ясно изразеният стремеж към точно и пълно, прецизното й изпълнение. Като

ръководители във всяка работа са незаменими.

При лошите аспекти - липса на ред, последователност и методи за постигане на поставеното. Липса на устои в осъществяването на всичко. Такива хора се залавят за много работи изведнъж и мъчно постигат най-важното. Разпилява вниманието си и усилията си към много задачи.

ЮПИТЕР - УРАН

При съвпад имаме човека, който при осъществяването на всяка поставена задача ще търси нови и оригинални методи за нейното реализиране.

При добрите аспекти - Ще имаме човека, който усърдно се привързва към всяка своя работа и с устрем се залавя за нея. Всякога при този случай му идват на ума нови и оригинални методи за нейното реализиране. Такива хора само да видят нещичко, да им се покаже в дадена работа, занаят или нещо друго в осъществяване на дадена цел, те веднага не само че разбират как трябва да се постигне целта, но и това постигане да стане по нов и по-съвьршен начин. Не обичат да копират и приемат от досега употребяваните начини.

При лошите аспекти - имаме същото, само че в не така организирана последователност и облагородена форма за осъществяването на поставената задача. С известна нервност става всичко. Освен това имаме у индивида едно подсилено честолюбие, което в много случаи пречи за доброто и пълно реализиране на поставеното за изпълнение.

ЮПИТЕР - НЕПТУН

При съвпад имаме индивид с много добро и меко отношение, както към хората, така и към всичко. Изящно изпълнение на всяка работа, като за нейното реализиране се влага и изкуство.

При добрите аспекти имаме човека с дипломатически способности, в обществената си работа да бъде добър дипломат. Способността да се измъква и заглажда всяка неприятна случка, задача, разправия и каквото и да било. Приятни хора са те, със своето меко отношение към

всичко.

При лошите аспекти имаме двуличният, фалшив човек. Такива хора обикновено едно мислят, друго говорят - фалшивите дипломати. Имат подострена чувствителност и хладно отношение към околните, особено така се проявяват по-елементарните типове.

ЮПИТЕР - ПЛУТОН

При съвпад имаме едно притъпяване, безинтересно отношение на родения към материалните задачи. Липса на интерес към творчество. Липса на идеи, когато е необходимо нещо да се осъществи.

При добрите аспекти - особено при точните имаме у човека ясно изразеният стремеж към придобиване на материалните богатства - пари. имоти и той ще успее да ги има, ще бъде богат. При много добрите поставени типове с добра интелигентност, този стремеж ще се изрази в голям стремеж към придобиване на знания и ще ги има.

При лошите аспекти имаме човек, който е много привързан към своите материални ценности и към всичко свое, но понякога съвсем неочаквано проявява жестове и разпиляване на тези ценности. Онези пък, много интелигентните, не обичат да дават своите знания.

* * *

Изобщо Юпитер има отношение преди всичко към материалните неща - пари, имоти и пр. От металите има отношение към калая. От цветовете към тъмносиния. В тялото на човека отбелязахме вече отношение към черния дроб.

Изобщо, в преценката на активните ъглови разстояния - аспектите, които Юпитер, пък и всички останали планети и Луната имат помежду си, трябва да приемем, че се активизират всички онези качества, способности, волеви изяви, случките и събитията, преживяванията, които техните силови течения са създали и оформили в дадения човек.

Добрите аспекти дават всичко, което носят в една по-магнетична, мека, постоянна, устойчива и хармонична форма, докато неблагоприятните дават всичко свое е една по-електрична, напрегната, нервна и непостоянна форма. Когато обаче интелигентността, възпитанието, изобщо моралните качества дойдат до една по-голяма висота и са добре изразени в дадения човек, което нещо става от въздействието на Слънцето, задачата, на което е да организира и облагородява - както вече отбелязахме, въздействието на членовете на Слънчевото семейство и мозъчните центрове, които техните силови течения са създали и оформили. Тогава и лошите аспекти започват да действат като добрите, само че все пак в малко по-остра и ясно изразена форма, особено ъгловите разстояния от 00 градуса - квадратурите. Те носят най-голяма сила от всички останали аспекти, добри и лоши. Всяка сила има две възможности, да руши и да твори - да създава. Ако силата, която една квадратура дава и носи при един слабо организиран и без интелектуално и морално развитие човек е в състояние да руши, създава острите, твърди и неприятни качества и случки в дадения човек, то при един организиран, възпитан и интелигентен човек тази квадратура е способна да създаде качества, способности и събития в много no-ясно изразена добра форма, каквато и тригона не може да създаде.

При един разговор, който имах с един голям мъдрец и добре запознат с този дял от науката за звездния мир, стана въпрос и за Христа. Аз разбира се имах убеждението и му казах, че Христос в своята звездна карта е имал само тригони, между членовете на Слънчевото семейство. „Не! - твърдо ми отговори той. - Христос е имал само квадратури в звездната си карта.” Тогава си спомних онази случка, изнесена в Евангелието, където Христос, възмутен от онова неуважение и принизено отношение на дребните продавачи към храма, погълнати само от тесните си егоистични стремежи, е взел камшика и ги е изгонил навън. Една квадратура на Марс с Вулкан! Затова роденият човек с аспекти към Юпитер добри или лоши е много по-добре изразен, по-динамичен с качества и способности. Животът тече по-активно, като поднася случки и събития. Това дава възможността на човека по-бързо да се движи по свой еволюционен път, отколкото онези хора, които нямат аспекти и членовете на Слънчевото семейство не заемат активни места в тяхната звездна карта - хороскопа. Такива хора вяло провеждат своя живот, имат слаби интереси и насоки. Те приличат на лист, откъснат от дървото и тласкан от вятъра без цел и насока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...