Jump to content

16. ЗЕМЯТА


Recommended Posts

16. ЗЕМЯТА

Земята е сравнително по-малко пострадала планета при катастрофата в Слънчевата система. Нейната орбита е по-малко разтеглена елипса и е на трето място след тази на Венера и Нептун. Разликата между голямата ос на орбитата и малката е 5,000,000 километра, което се приема, че не е много. Оста на въртението е наклонена на 23 и половина градуса, което наклонение, като изключим това на Меркурий и Венера, за които наклонението на осите им е неизвестно, само Юпитер със своята царствена ос, (наклонена само на около 3 градуса), я превъзхожда и е най- малко от всички останали оси на планетите. Това определя по-малката пострадалост и сравнително по-добрите условия за живота.

ЗЕМЕН ТИП

Когато едно същество се ражда на Земята, като човек в своя пръв стадий, то в неговият двойник - звездното му тяло, все още Слънцето, Луната и планетите нямат взаимоотношения с него и едва сега започват да създават и оформят мозъчни центрове в мозъка му, защото този мозък все още не е достатъчно добре организиран, за да може да изразява влиянието на членовете на Слънчевото семейство. Земята сама изгражда това живо същество- земен тип. Пред нас този човешки тип в тази първа фаза има примитивен образ.

Главата иа родения бързо и равно се втвърдява поради липса всe още на въздействието от силовите течения от другите членове на Слънчевото семейство. Главата само бавно нараства с годините и стига приблизително до размерите, които вече посочихме като такива, изразяващи по- примитивния човек. Тъй създаден, той има някои стремежи и качества, даващи му възможността за съществуването при условията на Земята. Обикновено черепите на тези типове хора са малко разширение, което дава склонността и възможност за борба в живота.

Косата е гъста и ниско пада над малкото чело, на което има ясно изразени бръчки, показващи напрежението на мисълта в грижите около задоволяване насъщните му нужди.

Веждите са дебели, рошави - израз на разпокъсани и остри вълнения.

Очите са по-малки, впити навътре, което говори за жажда и стремеж за присвояване, привързаност към материалните ценности.

Скулите са по-едри, израз на упоритост и устои при неблагоприятните външни условия. Носът е малък и зле оформен, показващ слаба интелигентност, променливост, податливост на вътрешните подтици.

Устата е стисната, бърните са неправилни, лошо очертани и доста дебели. Брадата е къса и четвъртита, челюстите накрая са също четвъртити.

Вратът е мускулест.

Главата е някак впита в раменете. Изобщо - квадратните форми, каквито този тип човек има, са израз на енергия, но колкото тези форми са по-груби, толкова и енергията - силата, която те изразяват, е по-примитивна. Овалните форми, каквито тези типове почти нямат, са израз на интелектуални и емоционални изяви.

Земните типове разполагат със сила физическа и устои за преодоляване на съпротивлението, което физическият, материалният свят дават. Това са предимно неуморните работници на ръчния труд. Те са пестеливи, скържави към всички материални ценности. Силно са привързани към родната земя, кьм родните поля, към родното огнище. Упорити са в труда със земята - оране, копане и другите свързани с придобива на ценностите, задоволяващи насъщните нужди. Интелектуалните интереси са много слаби. Верни са на приятелите си и на своите ангажименти. Имат влечение към плътските удоволствия, но без да подбират обектите за задоволяването им. Те наблюдават студено, без вълнение и търсят ползата - изгодата, която може да се извлече от всичко наблюдавано.

Жените от този тип са работливи, обичат да командват и разпореждат, да се разправят с мъжете си. Те не приемат да се подчиняват на друга, воля и най-вече на мъжете си. Добри майки са, но все пак са склонни да наказват по-сурово децата си, когато направят някаква грешка.

Земните типове успяват в живота чрез труд, който им осигурява необходимото за живота. Му дни, крепки на вървежа си, несръчни в жестовете си, избягват света и шумните общества и предпочитат гората. Имат малко приятели и не умеят да се представят. Кьм своята външност са небрежни. Тъй създадената от Земята първична форма на човека, Слънцето бавно, но сигурно организира и облагородява мозъчните му клетки, за да могат Луната и планетите да създадат и оформят мозъчни центрове, способни да приемат техните силови течения - влияния.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...