Jump to content

27. ЖИТЕЙСКИЯТ ПЪТ НА ХОРАТА


Recommended Posts

27. ЖИТЕЙСКИЯТ ПЪТ НА ХОРАТА

Условията, при които човек ще бъде и прекара, случките и събитията, които ще има през своя живот в едно прераждане, са програмирани. Те се определят от това, което е преживял в миналия си живот. Тази програмираност не е неизменна, участието на човешката воля е ясно изразено. Тук човекът има само условията - добри или лоши и възможностите да използва или не тези условия - това е предоставено на самия човек, когато той се намира при необходимостта да мисли, чувства, да предприема постъпки, действия при дадени условия.

То великите мъдреци са казвали: Ще дойдат при човека представителите на добрите сили, творческите в природата, служителите на Ормузд, които ще му дадат съвет, как да постъпи съобразно техните закони. Ще дойдат да му дадат съвет и представителите на разрушителните сили - силите на злото, служителите на „Ариман”. Човек има свободата да избира, без никакво насилие. Приеме ли съветите на доброто, на служителите на Ормузд, то силите на злото, служителите на Ариман се оттеглят и човекът остава под ръководството на добрите сили, които още в този и в бъдещият му живот, той ще се намира при много по-добри условия. Приемем ли съветите на злото - служителите на Ариман, то доброто се оттегля и човекът остава под тяхно ръководство, разпореждане, при което те ще ограбят най-напред жизнените му сили и добрите условия и човекът още през този си живот ще почувства техния недостиг - слаба жизненост, заболяване, влошаване на условията. И в следващия си живот ще има много по-лоши условия. Изобщо миналият живот на човека определя условията на сегашния му живот, който се изразява от разположението на Слънцето, Луната, планетите, а зодиакалните съзвездия по небесната сфера в момента на раждането от мястото, където е станало то, от ъгловите разстояния между членовете на Слънчевото семейство - аспектите, какво е тяхното движение - бьрзо, бавно, право от запад към изток или обратно - ретроградно. Това разположение по небесната сфера е такова, каквото е и в звездното тяло - двойника на човека. С помощта на таблици - Ефемериди - ние просто преписваме положението им от небесната сфера, което не е нищо друго, както вече отбелязахме - хороскопа. От този момент, от момента на раждането, движението на Слънцето, Луната и планетите по небесната сфера става по законите на небесната механика, познати и непознати. А в звездното тяло се движат вече по други закони, които в това свое движение образуват преминавания - Транзити и ъглови разстояния помежду си, които определят случките, събитията, условията в живота на дадения човек. Слънцето, Луната и всяка една от планетите, намираща се в даден градус на определено зодиакално съзвездие, образуват там ядро - източник на силово поле в двойника на човека. Движейки се те по своя път, като за всеки градус се приема да бъде равен на времето от една година - обиколката на Земята около Слънцето, те в това си движение образуват преминавания - транзити и ъглови разстояния с тези силови центрове - огнища на сили. Тези ъглови разстояния, които дават ефекти в живота на човека - случките, събитията, условията на живота, са същите, които имаме и при аспектите в основният хороскоп: 0, 30, 45, 60, 72, 90, 120, 135, 150 и 180. Защо именно разделяме окръжността на 360 части - градуси, и защо всеки изминат градус, изминат от тях, го приемаме за една година - това вече обяснихме.

Четирите ъглови важни точки в хороскопа на човека: асцендент, надир, десцендент, зенит, също тъй са ядра на силови огнища на жизнени сили. Когато кой и да е член от Слънчевото семейство мине през която и да било от тези точки, създава случки, събития в живота на човека. За тези преминавания обаче, за да определим точното време на случката - събитието, трябва да имаме много точното време на раждането. Изтъкнахме, че Слънцето и Луната за наблюдател от Земята имат прави движения - от запад на изток. Докато планетите за този наблюдател имат и право, и обратно движение. При такъв случаи, когато дадена планета има обратно движение - ретроградно, то преминавайки през една от тези точки, ще се люлее, като ще мине веднъж, ще се върне и отново ще мине, за да тръгне напред. При това положение тя ще създаде три събития, поради трикратното преминаване. Изминатите градуси до една от тези точки определя и годината, когато ще имаме случка, събитие. Всеки един от членовете от Слънчевото семейство, според своето естество на силите си създава и съответни случки и събития. Както при преминаването през четирите ъглови точки, така и при образуването на аспекти със силовите ядра на Слънцето, Луната и планетите. Първо ще разгледаме какви ефекти, случки, събития се създават, когато кой да е член от Слънчевото семейство преминава през коя да е от ъгловите точки.

Когато Слънцето минава през една от четирите ъглови точки, се създават много благоприятни случки, събития и условия в живота на човека.

През асцендента - ще имаме сполуки в живота и здравето. През надира - успехи при пътуване, пътуване с благоприятни резултати, придобие на ценности.

При десцендента - щастливи връзки с хората, често и женитба.

През зенита - заемане на добро обществено положение, а също събитие, случка, която ще определи бъдещата кариера, общественото му положение, като влизане в университет или учебен институт, начало на добра стопанска дейност.

Луната, преминавайки през асцендента, ще имаме благоприятни събития свързани с добри връзки и в многото случаи и женитба. Луната има отношение и към водата, затова при това преминаване има опасност и от удавяне, но то няма да има фатален край.

През надира, Луната, общо взето, създава промените в местопребиваването на човека. Пътувания, напущане на родното място завинаги или за дълго време, заселване на ново място, като пребиваването му там ще бьде свързано с чести промени в общественото му положение, работата, заниманията и пак чести пътувания от новото място, където се е заселил.

В десцендента, създава също благоприятни връзки с хората, а сьщо и условия за женитба.

В зенита - промени в общественото положение, в службата, заемане на някаква ръководна служба, свързана с управляването на хората от народа - като профсъюзен ръководител, комсомолски, ръководител на работници и пр. Общо взето Луната при преминаването си през една от тези точки създава промени, благоприятни за човека.

Меркурий - При преминаването му през асцендента, дава успехи в интелектуалните области - започване на учебни занимания, вземане на изпити, благополучно завършване на учебно заведение. Ако лицето има писателски талант ще има успехи и възможност за издаване на свои трудове, литературни или научни, изобщо успехи в това направление.

През надира - търговски успехи, както в родното място, така и в чужбина, добри връзки с хората от интелектуална област.

През десцендента - връзки с хора от околната среда с известна сметка, свой интерес, лична изгода, а също и брак по сметка.

През зенита - успехи в научна област - вземане на изпити, търговски сделки, успехи в преподаването, напътствията на хората около него за успешно свършване на зададената работа. Изобщо Меркурий, преминавайки през тази точка, създава способността на човека да предаде умело това, което знае, да научи хората около себе си или на които е ръководител на знания, сръчност със своето умение да говори. Общо взето, преминаването на Меркурий през една от четирите точки, определя успеха в интелектуалната област, свързани тези успехи с личния интерес на човека.

Венера - при преминаването си през всяка една от четирите ъглови точки, дава и носи много благоприятни случки, събития, успехи в живота на човека.

През асцендента - добри сполуки и насоки в живота, пътуване с грамаден успех. При силна позиция на Венера и добре аспектирана, тя ще даде на човека изкуството и когато премине тя през асцендента - изключителни успехи в изкуството, пътувания и богато възнаграждение.

През надира - успешно пътуване в чужбина - благоприятно прекарване, ако се залови на работа там - тя ще бъде добре платена и с добри успехи, успешни сделки с чужденци.

През десцендента - успешни добри връзки с хората и възможност за женитба по любов.

През зенита - заемане на много добра, лека, приятна служба. Голям материален придобие, успехи и щастливи моменти в живота.

Марс - при преминаването му през всяка от четирите ъглови точки създава неприятни и нещастни случки, събития, катастрофи, падания и в многото случаи с тежки последици, счупване на кости, изгаряния, наранявания с оръжие, операции.

През асцендента - падания, операции, наранявания, катастрофи, изгаряния, заболяване.

Луната с Нептун - При съвпад и добрите аспекти имаме условия за брак, успешни пътувания, възможност за осъществяване на ясно изразени желания, нужди, независимо от какво естество ще бъдат те. При лошите аспекти - пречки и спънки, липса на възможности за осъществяване на всичко онова, което добрите аспекти дават.

Луната с Плутон - При съвпад и лошите аспекти - неприятности в семейния живот, стигащи дори и до развод, заболяване на половите органи, неуспехи и липса за осъществяване на всяко начинание.

При добрите аспекти успешни пътувания, условия за женитба и осъществяване на всеки подтик.

Меркурий с Венера - При съвпад и добрите аспекти възможност за добра и сполучлива изява в изкуството, работата, успешни сделки.

При лошите аспекти, спънки и несполуки при осъществяване на това, което добрите аспекти и съвпад дават.

Меркурий с Марс - При сьвпад и лошите аспекти - караници, разправии, липса на възможност за добър диалог - подтиснато състояние.

При добрите аспекти - добро и сполучливо разискване на въпросите, приятна и творческа възможност на индивида.

Меркурий с Юпитер - При съвпад и добрите аспекти, лицето ще получи пари. При лошите аспекти - пари, които има право да получи, няма да може да получи.

Марс със Сатурн - При съвпад и лошите аспекти, на лицето ще му се открадне нещо ценно или ще бъде онеправдано, а също, че ще бъдат използвани неговите материални възможности от близки, приятели, познати.

При добрите аспекти, лицето ще прави усилия за постигане на някаква своя идея и ще успее да постигне, също тъй, и условия за материални сделки.

Марс с Уран - При съвпад и лошите аспекти - възможност за операция, лоши случки - падане, удар, нараняване.

 

При добрите аспекти, ще имаме през годината прилив на голяма жизнена сила, също и успешни сделки.

Марс с Нептун - При съвпад, липса на импулс, на изява, човекът остава в едно парализирано положение с мисълта си и често избива на лоши приказки и постъпки.

При лошите аспекти - падания, наранявания, операция, катастрофи, изобщо неприятни и мъчителни събития. При добрите аспекти - изблик на енергия, бурна изява в живота, но често пъти и леки наранявания.

Юпитер със Сатурн - При съвпад, мъчно придобиване на материални ценности.

При добрите аспекти - особено при „тригон” ще имаме по-голям материален придобив - вила, място, апартамент, къща, кола.

При лошите аспекти - стремежът за такъв придобив няма да има условия да се осъществи.

Юпитер с Уран - При съвпад и лошите аспекти - стремежът за уреждане, подобряване на къщи, жилища, апартаменти и пр. Няма да има условия за такава дейност - за тяхното изпълнение. Също и възможността за постъпване на работа, служба, няма да може да се осъществи.

При добрите аспекти се създават условия за благоприятно осъществяване на ремонти, поправки на жилища, на вили, апартаменти, за осъществяване на сполучливи сделки. Но всичко това ще дойде неочаквано. Също и постъпване на работа, служба, учебно заведение.

Юпитер с Нептун - При съвпад и добрите аспекти ще имаме много благоприятни, изненадващи събития, случки, известия.

При лошите аспекти, всичко това ще бъде много неблагоприятно.

Юпитер с Плутон - При съвпад - парализира се стремежа за творчество, за материален придобив.

При лошите аспекти ще имаме резки и неблагоприятни случки и събития, свързани с осъществяване на сделки.

При добрите аспекти - изненадващи, благоприятни условия и даващи голяма сила за осъществяване на материални придобиви, сьщо и за постъпване на работа, учебно заведение.

Сатурн с Уран - При сьвпад и лошите аспекти, човекът ще се изправи при много трудни условия, задачи, събития и няма да може да вземе решение, и няма да има възможността как да постъпи.

При добрите аспекти - решение, благополучно за тяхното разрешаване.

Сатурн с Нептун - При съвпад и добрите аспекти, човекът ще има възможността, силата и устоят да осъществи всяка своя идея и поставена задача.

При лошите аспекти - това няма да може да стане, няма да има условия.

Сатурн с Плутон - При добрите аспекти имаме голям изблик на сили и устои за постигане на поставените задачи.

При съвпад имаме просто парализиране на разсъдъчните способности и склонност към изненадващо неразумни постъпки.

При лошите аспекти, мъчителни, трайни заболявания и брутално лоши постъпки.

Уран с Нептун - При съвпад и добрите аспекти много приятни, силни случки, събития с бурни, приятни преживявания.

При лошите аспекти - силни, много неприятни случки, сьбития, преживявания, съобщения.

Уран с Плутон - При съвпад ще имаме моменти през годината на парализиращо състояние, лицето в такива моменти няма да знае какво да прави и ако предприеме нещо, то ще бъде много злокобно.

При лошите аспекти - големи нещастия от най-различно естество, включителио и болести, големи нервни преживявания.

При добрите аспекти голяма жизненост, напрежения и успешни сделки и сполуки.

Нептун с Плутон - При съвпад - парализиране на емоциите в човека.

При добрите аспекти - много силни, изненадващи случки, събития, съобщения.

При лошите аспекти - квадратура, упорит подтик за вземане на неблагоприятни решения, като за развод, смяна на работата, напущане, тежки заболявания, на които мъчно се определя диагнозата.

27 май 1986 г., Симеоново*

Image_116.pngImage_116.png

* Забележка на съставителя: Рисунките на отделните планетни типове са на художника Емил Байи (с. 221, 226, 233,

244, 261, 291), на скулптура Венелин Антонов Антонов (с. 269, 275, 281) и в оригинала (с. 212, 252).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...