Jump to content

5. СЪЧЕТАНИЯ ИЛИ АСПЕКТИ МЕЖДУ СВЕТИЛАТА


Recommended Posts

5. СЪЧЕТАНИЯ ИЛИ АСПЕКТИ МЕЖДУ СВЕТИЛАТА

СЛЪНЦЕТО е най-важното светило във всеки хороскоп. То е представител на Бога и източник на всички жизнедателни, организиращи, творчески, пречистващи, преобразяващи, оживотворяващи и оплодотворяващи органическото царство сили. То е източник на всички най-висши ръководещи и вдъхновяващи умствени, духовни и физически сили. Слънцето е сърцето на нашата планетна система. Слънчевата светлина е кръвта, която носи всички животворящи и хранещи живота сили. Планетите на Слънчевата система представят органи на един космичен организъм. Следователно, хармоничната връзка на всяко светило със Слънцето е най-важната във всеки хороскоп.

Винаги трябва да се помни и има предвид, че всяко светило от Слънчевата система е свързано с точни определени принципи, закони, сили, качества, добродетели. Следователно, посредством светилата човек има връзки, отношения и обмяна със силите, законите и добродетелите на различните светове.

За правилната дейност на силите и законите на различните светила най-важно е съчетанието на Слънцето с тези светила.

Едно основно правило на астрологията гласи: ако човек е най-големият грешник, а има само една добродетел, но най-много обича тази добродетел, тя може да стане майка на всички други добродетели и човек може да изплати всичките си грехове, да изправи всичките си недостатъци. Обратно, ако човек има много добродетели, а има само една слабост, която не се стреми да премахне, тази слабост може да стане майка на всички други пороци и да унищожи всички добродетели.

Както добрата почва, която е изложена на благотворните слънчеви лъчи, е плодородна, така също и планетите, които имат силна хармония със Слънцето, дават на човека най-много от своите благотворни влияния и му причиняват щастие.

Както е неплодородна, постоянно засенчена и лишена от слънчево въздействие почва, така и светилата, които нямат връзка със Слънцето, не могат да действат благотворно върху човека.

Слънцето управлява строежа на тялото и го снабдява с всички жизнедателни сили. ЛУНАТА е формодателят. Тя управлява формата на тялото и неговите функции. Затова най-важната връзка във всеки хороскоп е тази между Слънцето и Луната. Колкото по-силна и хармонична е връзката между Слънцето и Луната, толкова по-голяма е хармонията в строежа и развитието на умственото, духовното и физическото тяло на човека. Когато между Слънцето и Луната няма никаква връзка, тогава развитието не е всякога правилно и здравето е винаги деликатно.

Когато между Слънцето и Луната има дисхармонична връзка, в зависимост от нейната сила се съди за предразположенията на организма към различни болести.

Ако човек е умен, и най-голям грешник да бъде, и при най-неблагоприятни условия да е поставен, той пак ще изправи своите грехове, ще победи всички трудности с разума си, ще се издигне над тях като масло над вода.

За правилното разбиране и тълкуване на всички видове хороскопи, необходимо е да се знае и всякога да се помни, че Слънцето в хороскопа с неговите съчетания и положения по знак и по дом показва връзките, отношенията и обмяната на човека с Господа.

Слънцето показва още силите, богатствата, условията и възможностите на човешкия дух, защото Слънцето символизира още човешкия дух.

Следователно, добрите съчетания на Слънцето с другите светила, показват до каква степен и в какво отношение човешкият дух е работил според Божествените закони и какви богатства е придобил.

Лошите съчетания на Слънцето с другите светила показват до каква степен и в какво отношение човешкият дух не е работил правилно и има загуби.

Слънцето с добрите му съчетания показва още до каква степен човек е възлюбил Господа с Духа си т. е. със силата си и до каква степен такъв човек бива обичан от Божествения свят и бива надаряван с висши дарби и способности.

Лошите съчетания на Слънцето с другите светила показва до каква степен и в какво отношение човек е отнел от времето, средствата и силите, които е трябвало да посвети на Господа, а ги е дал на други същества.

Накратко казано добрите аспекти на Слънцето с другите светила свидетелстват до каква степен човек е работил в умствено, духовно и физическо отношение под ръководството на Божествените закони.

Лошите съчетания на Слънцето с другите светила свидетелстват до каква степен и в какво отношение човек е действал без ръководството на Божествените закони.

Всичко казано по-горе за Слънцето може да се отнесе в много отношения, при тълкуаанието на хороскопа и за ЛУНАТА, МЕРКУРИЙ и Image_246.jpg(Венера).

Хармоничните съчетания на Слънцето с другите светила показват до каква степен и в какво отношение човек е подчинил в себе си на Божествения дух, до каква степен е работил в миналите си животи с Божествения дух и колко и какви добродетели е придобил и обработил.

Или казано още, до каква степен е работил човек с помощта на Божествената воля и доколко е готов да жертва нещо за Господа.

С други думи казано, колко и какви Божествени семена е получил човек от Божествения Дух и колко и какви доброплодни дървета е посадил в Божествената градина.

Лошите съчетания на Слънцето с другите светила са свидетелства в какво отношение човек не е работил под ръководството на Божествения Дух, не е изпълнявал Божествената воля и не е обработил добродетелните качества, които е трябвало да обработва.

Лошите съчетания на Слънцето с другите светила показва още количеството и силата на пороците, прегрешенията, изопаченията и заблужденията, на които човек е станал проводник съзнателно и несъзнателно е нарушил Божествените закони и порядък подобно на Адам и Ева в Рая.

Добрите съчетания на Слънцето с добротворците, според силата на съчетанията им показват до каква степен човек е разработил в себе си Божествените дарби, способности и добродетели, посредством които има правилни връзки, отношения и обмяна с висшите светове, от които получава висшата небесна храна за духа, душата и сърцето си.

Доколкото Слънцето образува добри съчетания с добротворците, дотолкова в миналите си животи човек се е стремил да изпълнява волята Божия и се е учил от Господа и ангелите, за да бъде добър ученик и работник.

Добрите съчетания на Слънцето със злосторниците, според силата на съчетанията, показват до каква степен човек се е учил от Господа и ангелите, да бъде добър господар и добър учител на всички същества стоящи по-долу от него, както в себе си, тъй и вън от себе си в природата.

Добрите съчетания на Слънцето със злосторниците означават още до каква степен човек се е учил в миналото от Господа, да има правилни връзки, отношения и обмяна с всички по-низши светове от човешкия.

Лошите съчетания на Слънцето с добротборците според силата на съчетанията, означават, че в миналите си животи човек е притежавал висши Божествени дарби, способности и добродетели, подобно на Адама в Рая, както е изгубил вследствие на прегрешения и непослушание спрямо Господа и ангелите.

Лошите съчетания на Слънцето с добротворците показват още до каква степен и в какво отношение човек е прекъснал връзките, отношенията и обмяната с Господа и всички висши светове и не получава от тях необходимия небесен хляб.

Накратко казано, лошите съчетания на Слънцето с добротворците означават човек, който в миналите си животи е бил богат в умствено, духовно и материално отношение, обаче поради водене на нередовен живот, подобен на тоя на блудния син, е осиромашал и изгубил всичко.

Лошите съчетания на Слънцето със злосторниците, според силата на съчетанията им, показват, че такъв човек не е е учил при Господа и при ангелите и не е придобил съответното знание, за да бъде добър господар, добър учител и добър управител на по-низшите светове, а се е отнасял с тях самоволно, поради което е направил множество престъпления и си е създал тежка карма.

Лошите съчетания на Слънцето със злосторниците, според силата на съчетанията, показват и силата на кармата.

Такива съчетания изобщо показват неправилни връзки, неправилни отношения и неправилна обмяна с всички низши светове, следствие, на което у човека се появяват разните болести: умствени, духовни и физически.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...