Jump to content

II. Астрологът на мълчанието и смирението


Recommended Posts

Петър Манев

(... ÷ 1963 г.)

1. Аз не заварих Петър Манев. По разказите на Борис Николов, той е бил един от най-точните астролози на “Изгрева”. На всички от “Изгрева” е изваждал ежедневно неблагоприятните аспекти и онова, което е трябвало да разрешават в този ден. Написвал е на листче съответния аспект, почуквал е сутринта на прозореца и на вратата, те се отваряли и той мълчаливо подавал и също така мълчаливо се оттеглял. На следващия ден му докладвали какво се е случило, а той си го отбелязвал. Посочвал събитията и след това ги проверявал. Не само той, но и всички обитатели на Изгрева. Било е изумително точно,

2. Едан такъв случай описва Борис Николов в “Изгревът” том III, c. 122 ÷ 123, 123 ÷ 124.

3. Той публикува в “Житно зърно” от 1938 ÷ 1941 г. една поредица от астрологически статии, които ги включих в този том. На някои от тях той е посочвал само три букви - началните букви на името, презимето и фамилията си. Скромност. И мълчание.

4. Той е публикувал разработки по предсказанията по системата за предсказване на Нострадамус от 1941 ÷ 1943 г., които не съм включил.

5. Снимките с образите на приятелите и на него самия ми бяха показвани от Галилей Величков и Пеню Ганев. Все пак успяхме да намерим образа му дори и в общи снимки.

6. Въпреки усилията ми, не можах да намеря негови сродници в София. Беше се измъкнал без следа. Бил е тих, скромен и прикрит. Ако в бъдеще се доберем до биографични данни, ще бъдат публикувани.

7. Бил е близък с Борис Николов, свирил е добре на цигулка и го виждаме на снимките в състава на музикантите, свирещи Паневритмия на третото езеро на Рила. Засега - толкова. Друг път - повече.

8. Намерих на едно място записано следното съобщение: “Петър Манев - астрологът, си замина на 6 май 1963 г.”

9. Нестор Илиев в “Изгревът” том IV, с. 267 ÷ 268, разказва за Петър Манев.

10. Познати или сродници на Петър Манев, ако имат негови материали, снимки или биографични бележки, могат да ги предадат, за да ги включим в някой от следващите томове от поредицата на “Изгревът”.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...