Jump to content

2. ГЕОРГИ ХРИСТОВ РАДЕВ


Recommended Posts

2. ГЕОРГИ ХРИСТОВ РАДЕВ

Георги Христов Радев* е роден на 12/25.ІХ.1900 г. Image_303.jpg в 14h40' в град Пловдив. На Асцендента му изгрява зодиакалният знак Козирог, който дава слабо тяло с тесни гърди, тънка шия, тънки копринени тъмни коси, бледо заострено лице с малки очи. Брадата е малко заострена и завита нагоре, а носът е голям и завит надолу. Обича да събира и натрупва знания. Говорът е малко спънат, долните крайници са недобре формирани и походката е несигурна. Жизнеността е много слаба и детският му период е бил труден - с много болезнени състояния. След преминаване на детството, той проявява изключителна издръжливост. Кожата на лицето му се сбръчква, но той започва да учи активно. Главните характерни черти на роденият под Козирог са амбиция и подозрителност. Има едно необикновено силно желание за признаване на неговото превъзходство и напредналост, а също и подозрителност, че другите искат да му отнемат или оспорят желаната му награда. Това му причинява много ненужни тревоги и го довежда до меланхолия. Той е ходел на разходки в природата, четял е много книги и е възпитавал в себе си чувството на хумор и веселие. Козирог е вратата на смъртта и най-мрачният знак в зодиака и хората, родени под него, винаги са имали нужда от подкрепа и окуражаване. На 20 години Георги идва в София и един негов приятел го завежда при Учителя, който го посреща много добре. В братството той намира най-хубавите условия да развие и прояви напълно своите умствени способности.

Хората, родени под знака Козирог, според моите скромни изследвания, се отличават с крайно непослушание, гордост и голяма скритост на вътрешния си живот.

Слънцето на Радев е в VIII дом, където силите имат отношение към смъртта. Слънцето е носител на живота - увеличава жизнеността му, но е в съвпад с Черната луна (Лилит) и животът му може да се прекрати внезапно и преждевременно, което стана.

Image_305.jpg (Слънце съвпад Меркурий, полуквадрат Венера, секстил Марс, секстил Юпитер, квадрат Сатурн, квадрат Нептун, съвпад Лилит). Слънцето е в знака Везни заедно с Меркурий и Луна, дава музикалност, която той не може да изяви на сцената (Image_306.jpg - Слънце квадрат Сатурн, квадрат Нептун, съвпад Черна луна). Той е свирил на чело, предимно за себе си.

Image_307.jpg(Слънце съвпад Меркурий) на разстояние 9° и Image_308.jpg ІX дом (Меркурий в съвпад с върха на IX дом) облагоприятства паметта и интелекта й насочват ума му към окултизма и духовното развитие, към школата в братството.

Image_309.jpg (Слънце съвпад Лилит и Меркурий съвпад Лилит) са били една много тежка спънка от черната ложа в умствения и духовния му живот, където Учителят осезателно му е помагал. Това е и една от причините да преведе Агни Йога.

Image_310.jpg (Опашката на дракона тригон Лилит) - показва тежка карма под влиянието на тъмните сили - Лилит, трансформирана от Слънцето - Учителя (Слънцето съвпад Лилит и Слънцето тригон Опашката на дракона.)

Image_311.jpg (Слънце полуквадрат Венера) дава развитие към изкуството, поезията и музиката. Голяма любвеобилност, която няма форми да се прояви на физическия свят. Постоянно напрежение на чувствата (Венера в знака Лъв) - пълна проява на любовта на земята, спъната от полуквадрата.

Image_312.jpg (Слънце секстил Юпитер) дава на родения добро здраве, богатство и лесно преодоляване на някои болести. Има весел и жизнерадостен характер и всички около него го обичат. Роденият притежава ясно съзнание, здрав разсъдък, голяма деловитост и е създаден хармонично да помага на другите, особено в братството.

Image_313.jpg (Слънце секстил Марс) дава изобилие на жизнени сили, които правят тялото му годно да изпълнява и най-тежките задачи. Смело посреща всички затруднения и умело се справя с тях. Има изпълнителни и градивни способности, силна воля, която не признава поражение и при даден план за работа той ще превъзмогне всички пречки и ще я изпълни. Характерът му е прям и открит, но понякога малко груб. защото винаги е зает с някаква работа и не обича да му отнемат времето напразно.

Image_314.jpg (Слънце квадрат Сатурн - господарят на хороскопа), тук устойчивостта му е из основи разклатена и дава условия за туберкулоза (Сатурн в Стрелец в точна опозиция с Нептун в Близнаци). Този аспект пречи много на успеха в живота, но дава богата опитност за душата. В личния си живот ще среща много пречки, забавяне в изпълнение на желанията си. Мъчно ще намира работа и ще има неприятности с началниците. Не може да понася някои да го командва. През целия си живот ще се чувства изоставен илишен от всякаква свобода. Ще се затваря в себе си, става песимист, ще проявява слабо внимание, или няма да се интересува от чувствата на другите и ще проявява опърничавост - случаят със сестра Дафинка.

Image_315.jpg (Слънце квадрат Нептун) го води към обитателите на невидимия свят, извисявайки вибрациите на неговата аура. В миналото Радев се е борил с Бога, не Го е слушал, бил е жесток към околните и не е проявявал Божията любов - не се е жертвал за тяхното благо.

В този живот кармата му е била (Image_316.jpg - Сатурн квадрат Слънце, квинтил Луна, точна опозиция, паралел Нептун, паралел Уран) и задачата му е да намери Бога, да го познае, да го възлюби и абсолютно да го слуша. В 1920 г. той изпълнява първото условие - намира Бога, но другите три ги изпълнява след заминаването си.

Image_317.jpg (Сатурн квадрат Слънце) показва, че много от работата, която свършва, други използват средствата, които той трябва да получи. Например, той превежда романа „Занони”, участва в редактирането и издаването, но Колю Нанков взима парите от издадената книга.

Генералният му изпит е Image_318.jpg (Сатурн точна опозиция, паралел Нептун, паралел Уран). Това му дава туберкулозата, появила се още на млади години в живота му. Противоречието между човешкия порядък на живота (Сатурн) и Божествената любов (Image_319.jpg - Сатурн точна опозиция, паралел Нептун) и Божествената мъдрост Image_320.jpg - Сатурн паралел Уран) му създават постоянната борба между духа и плътта, между ума и сърцето, Между светлината и тъмнината. Човешката любов, чувствата, сърцето, желанията, са тъмнината на човешкия живот и затова Бог казва: „Сине мой, дай ми сърцето си”, за да го организира. Светлината, Божественото, трябва да изпълват главата на човека и да посочват правия път на индивида. Георги Радев е одарен с изключително буден ум, който отлично се справя с материалния порядък.

Image_321.jpg (Меркурий в перихелий, съвпад Слънце, съвпад Луна, квинтил Марс, секстил Уран, лат. Уран). Меркурий на върха на IX дом дава голяма любов на лицето към науката, литературата и духовното. Меркурий и Юпитер са в перихелий и най-активните му планети. Меркурий въз Везни дава широки идеи, уравновесен ум, любов към изкуството, музиката и лекота в израза и лесно заучаване на чужди езици (знаеше отлично 5 ÷ 6 езика).

Image_322.jpg (Меркурий в перихелий съвпад Луна) му дава схватлив ум, добра памет и рядко срещани способности в литературата и духовното. Много добър сказчик. Писал е отлични и изчерпателни статии по всички злободневни въпроси в братствто.

Image_323.jpg (Меркурий в перихелий секстил, латитют Уран) му дава независим, своеобразен, оригинален ум, въставащ срещу робството на модата или обществените условности. Той е неустрашим да си проправя път към абсолютна свобода. Той е пионер на мисълта, на откритията и показател за гениалност. Идеите и идеалите му са изключително възвишени и насочени към прогреса и развитието на човечеството. При все това, че околните са го смятали за малко смахнат в идеите си, е имал много приятели, поради обичливия му и добър характер. Това съчетание му дава зелена улица за литературна и научна дейност, постоянно присъствие на светли същества в ума му.

Image_324.jpg (Меркурий латитют Уран) показва хармонична връзка на ума му с Божествената мъдрост и че той е от ангелската йерархия дошъл да повдигне рода Радеви, като минава през знака Козирог - вратата на смъртта, като Христос, с тази разлика, че Христос слушаше абсолютно Отца си, а Георги не слушаше Учителя и обикновено правеше всичко на своя глава. Той завършва отлично гимназията само с една тетрадка, като проявява изключителна памет. Едновременно научава лесно и няколко езика. Започва да учи право, но се прехвърля е математиката и я зазършва отлично. Там проявява някои изключителни знания и неговите състуденти, станали по-късно професори, са казвали, че той им е бил учител по математиката. След 1920 г. Георги започва да работи в братството, където се създава списанието „Житно зърно” и той става негов главен редак:rор. Там проявява изключителните си дарби и способности в литературата и организацията. Неговият Юпитер в перихелий- Бялото братство го покровителства и той става отличен астролог.

horoskop_G.Radev.jpg

Астрологията му идва от (Image_332.jpg - Юпитер в перихелий секстил Слънце, полуквадрат Луна, опозиция, паралел Уран, паралел Марс, паралел Нетпун). Юпитер е в XI дом, в дома на приятелите, в дома на Уран. Неговите приятели са били богати и влиятелни на които той винаги е разчитал за помощ. Юпитер в своя знак Стрелец е мощен и означава успех в литературните, философските и човеколюбивите начинания.

Image_333.jpg (Юпитер паралел Марс) дава здраво и увеличава жизнеността. Може да печели много пари и да ги харчи с широка ръка.

Image_334.jpg (Юпитер съвпади паралел Уран) му дава широка душа и милостиво сърце с голяма склонност към окултните знания и в частност ас грологията. Включва се в общества, каквото е братството, където има много добър прием. В миналото е бил враг на астролозите (Image_335.jpg - Уран опозиция Плутон).

Image_336.jpg (Уран секстил Меркурий, съвпад Юпитер, опозиция Плутон, паралел Марс, Юпитер, Сатурн, Нептун, лат. Меркурий.

Image_337.jpg (Уран опозиция Плутон) показва, че в минали инкарнации е бил гонител на астролозите и сега е станал астролог под влияние на Учителя, за да се приближи до Божията мъдрост. За земния живот се изисква да владееш и прилагаш любовта, а за другия свят - духовният, трябва да имаш знание, мъдрост. Този аспект показва големите противоречия, през които минава духовната и материалната му същност. Много изпитания, изкушения, противоречия, ограничения и заблуждения, които съпътстват живота му. Бил е в школата на Бялото братство в минали инкарнации, имал е знания и е използвал без позволение богатствата на природата и сега е ограничен материално и има силно желание да забогатее, използвайки всички средства. Радев под влияние на Image_338.jpg (Слънце сьвпад Лилит и Меркурий съвпад Лилит), без да пита Учителя, превежда и издава чрез Сава Калименов в град Севлиево „Агни Йога”. По-късно разбира, че той е един враг на Учителя и Радев решава да поправи погрешката си. Взима от стенографките мисли от беседите на Учителя по теми и написва „Учителят говори”. Учителят харесва много тази книга и го откупва от черната ложа и му продължава живота.

Георги Радев, като работи с астрологията, се концентрира и вижда картините на своето бъдещо развитие и всички условия, при които ще си замине - силно проявена интуиция, Той отива при Учителя с хороскопа си и му казва: „Аз ще умра, изхвърлен, като някое псе отвън, няма да има никой при мен. И ще има доста голям скандал при смъртта ми и после постепенно работите ще се оправят. Не зависи от мен. Това е карма.” Той започва да плаче пред Учителя и му казва: „Имам толкова тежка карма, с която не мога да се справя, нямам изходен път.” Учителят му казва: „Над всичко е Бог. Вземи две стомни по 10 литра и всеки ден носи по 3 пъти вода от извора в Диана Бад, да се изпотяваш.” Георги му отговаря: „Как ще нося вода, какво ще кажат хората за мене, такъв интелигентен човек, да носи вода.” Проявява поредното непослушание. Разговорът го чува брат Генчо Алексиев, художник от Варна, който живееше в нашето кварталче и беше болен от туберкулоза. Грабва две стомни и повече от месец носи вода, изпотява се и се излекува и животът му се продължи повече от 20 години. Той нарисува хубавите картини на градината в Айтос, в салона, като напусна Изгрев в 1940 г. Заминал си е на 10.Х.1956 г. в град Пловдив.

Както споменах по-rope, Георги Радев има силни чувства, борба между ума и сърцето, но няма изразни средства да прояви любовта си. Венера в знака Лъв показва пълна изявана любовта в живота. Image_339.jpg (Венера полуквадрат Слънце, секстил Плутон, лат. Марс. Нептун). Има влияние и от Божествената любов (Image_340.jpg - Венера латитюд Нептун) и голяма вътрешна борба между ума и сърцето.

В 1937 г. той се сприятелява с Дафинка, дава ход на някакви чувства и след това се отдръпва от нея. Тя се разболява от туберкулоза и си заминава в 1938 г. Когато двама се обичат, Бог ги кара да се обичат и ако се разделят, Бог ги напуска и по-чувствителният си заминава (Дафинка). Две години по-късно, Ha 22.VІІ.1940 г. си заминава и Георги Радев в Куртово на Рила, самотен, от същата болест.

Image_341.jpg (Сатурн точна опозиция Нептун) показва също отравяне от храни, престояли известно време. Учителят казва за него: „Нашият брат Георги беше много даровит. Знаеше няколко езика. Имаше особени хубави схващания. Разбираше много добре онзи свят, но той умря от едно противоречие на своя ум и своето сърце. Казах му го по един и по друг начин и после му казах: Аз мислех, че вие младите сте много силни хора, но вие сте били много слаби хора. Вие мислите, че знаете най-същественото. Казах му един прост начин да се освободи от болестта, а той не можа.” Георги Радев не послуша Учителя и не можа да си създаде нов хороскоп като брат Влад Пашов например, и си замина.

Image_304.png

* Забележка на съставителя: За Георги Радев виж в „Изгревът”, т. XVIII, с. 6 ÷ 161, 798 ÷ 835

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...