Jump to content

11. Вестник „Зора”, г. ХІІ, бр. 3322, 4.VІІІ.1930 г., стр. 3


Recommended Posts

11. Вестник „Зора”, г. ХІІ, бр. 3322, 4.VІІІ.1930 г., стр. 3

КАК ТИМЕВИ СЕ ЗАЩИТАВАТ

АПЕЛАТИВНАТА ИМ ЖАЛБА

Апелативната жалба на Малина и Стойка Тимеви е постъпила в съда едва вчера следобед. Майката и дъщерята Тимеви искат да бъде отменена присъдата и да бъдат оправдани.

В жалбата си те посочват 29 нови свидетели. Едни от тях щели да установят, че Малина в болницата е говорила, че не е убийца, споменавала само за „черния полицай” и пр., но никога не била признавала да е извършила убийството. Друга една свидетелка била видяла Лулчева вечерта, когато е станало убийството, към 11 и половина часа, да свири на пиано. Към 10 и половина часа същата вечер Гела Лулчева отишла на една съседна будка и си купила в. „Македония”. Други неколцина свидетели щели да установят какви са били отношенията между съпрузите Лулчеви, че Л. Лулчев е притежавал някакви тайни документи, че Невена Георгиева била привлечена по престъпен начин в „Бялото братство” и пр.

Призоваването на Петър Дънов се иска и от майката, и дъщерята Тимеви, за да установят по какъв начин и възможно ли е по неведоми пътища Лулчев да е предсказал и да узнае кой, как и с какво оръдие е убил жена му. Защото след убийството на Лулчева съпругът е отишъл при нейния труп, поставил едната си ръка на челото и другата - върху ръката, затворил очите си и изпадайки в транс, произнесъл отначало, че убийството е извършено от македонци, а след това добавил, че убийцата е Малина.

Другите свидетели щели да охарактеризират благоприятно осъдените на смърт Тимеви и да потвърдят, че Гела Лулчева искала да осинови Малина, и, че тя й дала скъпоценностите си, за да ги продаде и си купи пиано.

Според г-н Чайлев делото още в началото на идущата седмица ще бъде препратено на апелативния съд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...