Jump to content

VII.ФОРМУЛИ ОТ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ ЗА ШКОЛАТА


Recommended Posts

ТЕРЕЗА КЕРЕМИДЧИЕВА

VII

ФОРМУЛИ

ОТ СЛОВОТО НА

УЧИТЕЛЯ ЗА ШКОЛАТА

ОТ ТЕТРАДКИТЕ НА ТЕРЕЗА КЕРЕМИДЧИЕВА

Проявата.

Формула :

„Господи , искам във всичко, което става с мен , да виждам проявата на Твоята велика Любов и Милост. Ти ме обичаш. "

1

Научи ме.

Формула :

„Господи , научи ме да любя , както ти любиш . Ти люби чрез мен."

2

Изпращане на Любовта.

Формула :

„Чрез духане на вятъра, чрез цъфтене на цветята, чре з растене на тревата, чрез зреене на плодовете, чрез блясъка на звездите и чрез слънчевия лъч ти ни пращаш Твоята Любов. "

3

Любовта ръководи.

Формула :

„Аз съм винаги радостна, защото Любовта ръководи целия Всемир и ме води към Велика цел. Защо да се безпокоя , когато Любовта ме води , тя ще реализира всички свещени копнежи на моята душа. "

4

Високият връх.

Формула :

„Господи, помогни ми днес да се изкача на най-високия връх. Да чуя днес Твоя глас. Кажи ми какво да направя зарад и Теб."

5

За Божието дело.

Формула :

„Учителю , аз те поздравявам, аз те благославям, аз ти благодаря за всичко, което правиш за нас (мен). Аз ще работя за Твоята мисия, за Божието дело. Помогни ми."

6

Работникът.

Формула :

„Господи, Ти си всемилостив и всепростителен, помогни ми да бъда работник на Твоята нива . Дай ми широко поле за работа, това е моята задача пред вечността, в това е моята радост."

7

Познаване.

Формула :

„Господи, помогни ми да Те позная, както Ти ме познаваш . Помогни ми да имам първоначалната чистота и невинност , която съм имал преди създанието на света. Те са в мене, помогн и ми да ги изявя."

8

Единството на Битието.

Формула :

„Господи, искам да обичам . (Юмрук с палеца нагоре. ) Искам да почувствам Единството на Битието."

9

Връзката.

Формула :

„Господи , искам да приема всеки де н една нова Твоя мисъл и ново откровение за Любовта. Постави ме в съзнателна лична връзка с моя ръководител. Аз му изпращам своята Любов. "

10

Душата.

Формула :

„Господи , помогн и м и д а с е чувства м кат о душ а и всичк и хора, коит о среща м да чувствам кат о души , в коит о Бог живее. Ти всек и ден ми говориш . Всек и де н д а слуша м гласа Т и и д а възприема м мисълта, коят о м и съобщаваш. "

11

Връзки с Учителя.

Формула:

„Учителю , желая да бъда винаги във вътрешна връзка с Теб, да приемам Твоите мисли и желания. Твоят Дух да работи вътре в мене и да ме ръководи.

Помогни ми да те виждам и да говоря с теб и когато спя , душата ми да бъде будна и съзнателна и да присъствувам на беседите, които Ти държиш горе в Небесната Школа на Бялото Братство . Запознай ме с учениците на Братството от вътрешната Школа горе."

12

Светлите същества.

Формула :

„Светли същества, ангели, които с Любов и нежност ме водите към слънчеви върхове. Аз поздравявам , аз ви благодаря и ви благославям. Аз желая да взема пример от вас и да работя безкористно като вас, искам да бъда ваша съработница .

Моята мисъл всеки ден се издига до вашата чистота. Искам да вървя по стъпките ви. Крепете ме и ми помагайте в противоречията и бури на живота . Д а бъда радостна и любвеобилна. "

13

Всички същества.

Формула:

„Всичко за Бога ! Всички същества живеят в мене и аз живея в тях. Мир, радост , светлина, свобода на всички същества. "

14

Възлюбленият.

Формула:

„Господи, аз съм пълна с беззаветна Любов към Тебе, защото Ти си възлюбленият на моята душа, когото търся през вековете.

Щом помисля за Тебе, аз се изпълвам с радост. Искам да предам Твоята Любов без промяна. Люби чрез мен. Работи чрез мен. Във всяка форма да видя Тебе скрит. "

15

Вечният ден.

Формула:

„Господи, аз живея във вечната радост, защото Ти живееш в мен, живея във вечния мир, защото ме обичаш , живея във вечната свобода, защото искаш винаги да върша Твоята воля, да живея във вечната светлина, защото всеки ден приемам Твоята мисъл и тя ме ръководи.

Благодар я Ти хиляд и и милиард и път и за всичко. "

16

Ангели на обновлението.

Формула :

„Ангели на смирение, за Вас ми е говорил Учителят, че вие може да лекувате. Аз вярвам във всичко, което Учителят ми е казал, че вие лекувате. Елате при мен и ме обновете, възобновете моето здраве, защото искам да работя за Господа. "

17

Лекуване.

Формула :

„За лекуване: поставят се ръцете на болното място и ще кажа : „Това е живот вечен, да познаем Тебе, Единнаго, Истиннаго Бога и Христа , когото си изпратил . И това е живот вечен,да позная Божията Любов, Божията Мъдрост и Божията Истина."

18

Служителят.

Формула :

„Господи, влей един светъл лъч във всеки страдающ и обезсърчен. Прати при тях ангел Утешител. Пращай ме навсякъде, дето може да свърша Твоята работа . Когато желаеш да ме пратиш при някого, да чуя Твоя глас и кажи ми какво да им говоря."

19

Дишане .

При приемане и вдишване на въздух:

„Д а се прослави името Божи е в мене."

При задържане на въздуха:

„Д а се въдвори Царството Божие и Неговата правда в мен."

Пр и издишване на въздуха:

„Да бъде Волята Божия. "

20

Духовната канара.

Формула :

„Господи, във вечния водовъртеж на живота всред бурните вълни има една канара , на която стоя непоклатима.

„Ти ме любиш! " Неизказана ми е радостта. Милостта Божия да пребъдва в нас през всичките дни на нашия живот. "

21

Величието Господне.

Формула:

„Пред Твоето Величие, пред Твоята Любов, Господи, велико смирение ме изпълва.Днес цари духът на смирение в мен,защото всичко си Ти.Аз не искам да работя за лични цели, искам да ги забравя, искам да работя само за Твоя Слава . Аз съм раб нищожен , всичко дължа на Теб , поддържай винаги в мен Духа на смирението , защото само смиреният приема Твоето Благословение."

22

Радостта.

Формула:

„Господи, аз съм радостен, защото Ти бдиш над мене и защото Твоята Любов ръководи всичко. Помогни ми да вляза в оная вечна радост, в която Ти живееш и в която живеят всички светли същества, които гледат Твоето лице . Помогни ми да вляза в оная радост, която никой не може да отнеме. И тази радост така да ме изпълва, че да я нося на всички души, при които отивам. И тогава един лъч на радост, на обнадеждаване, на мир да озари техните лица . Направи ме богат със съкровищата на духа, за да мога да раздавам. Говори чрез мен, за да могат тези, при които отивам, да почувстват Твоето присъствие, да Те позная т и да те прославят."

23

Волята Божия.

Формула:

„Всеки ден чакай посещението на Бога ! Когато дойдат бури в живота ти или тихи слънчеви дни, бъди радостна и кажи : Да бъде волята Божия . Аз зная, че Той ме обича. "

24

Вярата.

Формула :

„Вярата е любовно отношение към Бога . Всяко същество, в което вярваш и когото обичаш, ще ти се изяви, ще ти проговори, ще го видиш. То се отнася за съществата от видимия и невидимия свят. Ако любиш светлите братя, ще дойдат при тебе и тогава ще ги видиш или пък ще преживееш тяхното блаженство. Това показва, че са пр и тебе , проблясват нови мисли, нови Божествени идеи и подтици . Това е от тях , а в същото време това е от Бога , защото те са посланици на Бога. "

25

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...