Jump to content

Бележки на съставителя на "Изгревът" том XIV


Recommended Posts

ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ

СВЕЩЕНИТЕ ДУМИ НА

 

УЧИТЕЛЯ

 

Бележки

 

на съставителя на

 

„Изгревът"

Бележки към "Изгревът" том XIV

1. За „Свещените думи на Учителя още в самото начало бях чувал чудотворни неща. По-късно започнах да проучавам нещата и днес мога точно да заявя докъде съм стигнал в познанието си за онази епоха.

2. В „Изгревът", том I, стр. 98-103 е дадена историята за написването им. Поводът и причините се знаят вече. Но Опорочението продължава да върви с човеците и последователите на Петър Дънов. А Истината е в „Свещените думи" на Учителя Дънов, защото Неговото Слово е Глава на Истината, а Истината е Глава на Божествения Дух. Амин!

3. Савка Керемидчиева е записвала лично в тефтерчето си на стенограма онова, което Учителят й е диктувал за Свещени думи. Виж „Изгревът", том III, стр.108-109. Тя започва да записва още от 1919 г., това е видно в запазените днес тефтерчета, където си е отбелязвала датите.

4. А каква е историята на архива на Савка Керемидчиева, виж „Изгревът", том III, стр. 109 - 112.

5. Какво имаше в архива на Савка, виж „Изгревът", том III, стр. 112-113. Необходима ви е осведоменост по всички въпроси и за онази епоха. Иначе ще ви подведат и отклонят в погрешна посока.

6. За кражбата на архива на Савка Керемидчиева и последствията от това виж „Изгревът", том III, стр. 113-115. А днес има и продължение във времето и чрез други лица. Ще разкажем и за тях.

7. След кражбата на архива на Савка Керемидчиева бяха извършени още няколко кражби, ръководени от Духа на Опорочението и на Заблуждението. Виж „Изгревът", том III, стр. 197-206.

След запознаването ви с тези истории, ще узнаете, че планът за разбиване, открадване на „Свещените думи на Учителя към ученика" се ръководи от едно и също място и от един и същи дух. А това е Духът на Заблуждението или Духът на Антихриста. А слугите, които му изпълняват безпрекословно заповедите, са посочени в „Изгревът" поименно. Те имат лица, те са човеци, имат имена и съответни деяния. И най-важното, че са българи по плът, но чужденци и врагове по дух.И това не се разбира и до днес, но ще върви и утре, но с други лица.

8. За ученика Аверуни - дадено име от Учителя на Савка, виж „Изгревът" том IV, стр. 63-66,162-164,166-167,186, 325-326.

9. За стенографката Савка Керемидчиева виж „Изгревът" том V, стр. 619 - 623.

10. За недовършената работа на ученика Савка виж „Изгревът" том V, стр. 627-629.

11. Как бяха записвани „Свещените думи на Учителя" виж „Изгревът" том V, стр. 629-632.

12. За условията на работата им, за действащите лица през тази епоха и по-точно за Савка Аверуни виж „Изгревът" том V, стр. 632-689.

 

13. Невъзможно е да влезнете в тази област на Духа Христов, които е дал, Свещените думи на Учителя, ако не се запознаете с цитираните текстове по томове, по страници и точки. Това са етапи. Това са стъпала, по които трябва да се изкачите, за да дойдете до нечия врата, която трябва да ви се отвори. Отвори ли се, ще стигнет е до мястот о и времето, където и когат о времето и пространството се управляват от Свещените думи, които са Свещените скрижали на Духа Беинса Дуно.

14. Аз бях този, който непрекъснато подканваше Борис Николов да започне да дешифрира стенограмите на Савка от нейните тефтерчета. А те бяха укрити на различни места, включително и на Витоша в един тайник. Той обещаваше. Това се проточи години наред. Накрая седна и бавно започна да дешифрира от нейните стенограми, записани в нейни тетрадки. Останалият архив бе укрит на Витоша и той не можеше да го ползва, защото не го свали и не ми го предаде навреме. Този архив бе откраднат от него след 1980 г. Целта на крадците бе да не дойде този архив при мен. Това те си го признаха, без да се смущават. Силите на Разрушението ме познаваха вече и работеха усърдно чрез своите слуги архива да не дойде у мен. И сполучиха в това си усърдие. И то по вина на всички лица, замесени в случая. Вината носи и Борис Николов, като най-вече бе у „майстор Борис", който бе представител на Духът на Заблуждението. Борис Николов бе един, а „майстор Борис" бе друг.

15. Борис Николов не можа да се ползва от безбройните тефтерчета на Савка Керемидчиева, в които сама си беше дешифрирала стенограмите на български и ги бе подредила с немска педантичност. Но поради македонската й жилка в характера от баща й, заради големия й македонски инат, те не дойдоха всички при него. Бяха му предадени една малка част, те бяха укрити от него на Витоша и оттам бяха откраднати. Друга една част впоследствие дойдоха при него и той после ми ги предаде. От тях собственоръчно преписах всичко, като останаха някои стенографски бележки, да се разчитат от следващото поколение. Първом да си свърша моята работа, а за следващите поколения съм се погрижил също да имат работа. В един човешки живот това може да се довърши само при условие, че Небето и земята съдействат. Само при условие, че небесни власти и земни власти съдействат в това начинание. А това при Учителя не се осъществи, а в моето време е още по-трудно, защото аз съм човек от плът и кръв. Обикновен човек!

16. Текстовете, които Борис Николов дешифрира, бяха от нейните стенограми и това томче бе озаглавено „Думи на свещеното начало". Той ги дешифрираше и ги пишеше първо на своя собствена стенограма, и после от тази написана стенограма той я пишеше на български в тетрадки. Под листа поставяше индиго, за да има няколко екземпляра. По-късно той даде тетрадките да се фотографират и се изкараха на фотохартия. И така днес ги има на няколко места.

17. Бях се уточнил с Борис Николов да ми се предават тетрадките с неговия почерк. Беше обещал, но не си изпълни обещанието докрай. Завъртяха се около него хора, които дойдоха уж да му помогнат, а фактически те бяха изпратени да пречат. Да пречат на него и на мене. Идваха с обещания и предложения да му помагат. И го подвеждаха. Аз непрекъснато му напомнях, че те са врагове на Словото и на Школата, и са дошли да разрушават. Борис Николов това го възприемаше и се съгласяваше с мен. Но на следващата ни среща, когато идвах в дома му, то намирах в тялото му „майстор Борис". Тогава положението бе отчайващо. Онзи мозайкаджийски дух на „майстор Борис" си взимаше решения и разпръскваше, и разбиваше материалите. Разбиваше архива, като даваше на този или онзи различни материали. Как така? Ами така. А когато Борис Николов си бе в тялото си, изобщо не знаеше какво е станало и защо ги няма материалите. Жестока разправа. Аз беснеех. Водех борба и битка. Но бях сам. Когато бе жива Мария Тодорова, тя успяваше чрез пианото да се бори и като свиреше песните на Учителя, чрез тях да изгони от тялото му „майстор Борис". Но през 1976 г. тя си замина. И аз останах сам. А те бяха мнозинство. Те бяха всички с Духа на Заблуждението от едната страна, а от другата страна бях абсолютно сам. Останах сам и досега, когато съм подготвил този материал за отпечатването му. Сам се боря, но аз ще спечеля, защото съм изпратен от Небето, за да довърша работата на Школата. И в никакъв случай няма да отстъпя пред някого, който е никого!

18. Материалът за „Мисли за Великата Душа. Единната Любов" бе взет от разчетените стенограми на Савка, от Борис Николов. Той ги бе записвал с дясната си ръка на български, защото той бе левак, но пишеше с дясната си ръка. Този том е съставен от неговия ръкопис. Материалът за „Думи на свещеното начало" е също съставен от неговия ръкопис.

19. Мария Тодорова непрекъснато ми споменаваше, че трябва да се извадят някои мисли от материалите на „Класът на Добродетелите", както и от нейните две тетрадки със записки. След нейната кончина през 1976 г. аз непрекъснато му споменавах това и накрая от двата материала той състави томчето „Трите образа на Великият".

А всичкият материал от нейните две тетрадки с думите на Учителя е публикуван в „Изгревът" том V. А тетрадките и записките на „Класът на Добродетелите" е публикуван в „Изгревът" том XII.

20. В следващия етап Духът на Заблужденето чрез „майстор Борис" организира преписването на целия материал от тези три подготвени книжки. Целта бе да бъда аз отстранен, и да се опорочат „Свещените думи на Учителя". А всъщност аз задвижих този стенографски материал за да се дешифрира от Борис Николов. И онези чрез „майстор Борис"успяха. Започнаха да преписват на пишуща машина, като преписваха, променяха или изхвърляха някои редове или добавяха други. Така се появиха 5-6 преписа, като нито един не се схожда с другия. Днес аз ги притежавам за доказателство. После ги подвързаха като отделни книжки. Искаха да спазят уж плана на Савка за издаването им. Виж „Изгревът" том I, стр. 100. Това беше повод. А причината, която ги ръководеше, бе да се разрушава и да се опорочава. И Бялото Братство взе решение и се намеси. Изтегли Силата от тях, която ги движеше.

И тогава Духът се оттегли от тях и те днес са обикновени, кухи, празни изречения без Дух и без Сила. Това целяха и това успяха враговете на Словото на Учителя. И то досега. Да бъдат изречения без Сила и Дух. Успяха!

21 . Ето стигам е до най-голямото престъпление и най-голямото предателство към Скрижалите на Учителя Дънов, които са Скрижали на Духа Беинса Дуно и Скрижали на Бога.

Ощ е по времето , когат о Савк а Керемидчиев а е дешифрирала стенограмите на „Свещените думи", то тя си е направила един свой план за тяхното подреждане, систематизиране по глави, по раздели и по точки. Този план се намира в Савкините тефтерчета на отделен лист в архива, откраднат след 1980 г. от Витоша. Савка е отбелязала колко книги трябва да бъдат, колко стихове трябва да съдържа всяка книга. Виж „Изгревът" том I, стр. 99-103. И понеже Борис Николов бе подготвил 3 томчета, то за да се изпълни плана на Духа на Заблуждението, то неговите слуги започват да стъкмяват по изкуствен начин следващите томчета. За целта взимат мислите от предишните издадени годишнини „Мисли за всеки ден", отпечатани на пишуща машина и дори и подвързани по години. Всяка година бяха подготвяни такива мисли от т.н. „посветени", които изваждаха мисли от Словото на Учителя. Виж „Изгревът" том XI, стр. 829, N 12 и стр. 830, N 13,14.

С тези извадени мисли те натъкмяваха, допълваха и подреждаха до определения брой мисли, отбелязани в плана на Савка. Така бяха създадени следващите томчета - от I до IX. Преписани в няколко екземпляра на пишуща машина, след което бяха подвързани. Целият този процес се ръководи от Лалка Кръстева. Днес те се съхраняват на много места, подвързани. Имаме ги за доказателство на Опорочението.

22. Накрая Духът на Заблуждението успява да реализира своя план чрез Мария Митовска, която отпечатва през 1994 г. том II, том III с ISBN 954-8447-02-9, като отзад е отбелязано, че са под редакцията на Лалка Кръстева. Издадоха ги. Успяха. Не са случайни! Отлични слуги на своя Господар. И предатели на Словото на Учителя.

А Духът на Истината предварително се беше оттеглил от този материал. Това е акт на Бялото Братство. Там има изречения, но няма Дух и сила Господня.

23. Най-накрая, отзад на том III, стр. 251-253 има „Исторически бележки" от Лалка Кръстева. А те изобщо не са верни. Най-голямо доказателство за невярващите в това, което изнасям е един изключителен факт : Поместен е оригиналният план, намерен в архива на Савка, като е отбелязано, че той е написан с ръката на Учителя. А това не е вярно. Той е написан с почерка на стенографката Савка Керемидчиева. Така че Лалка Кръстева не познава нито почерка на Учителя, нито почерка на Савка. Изумително доказателство за невежество и лъжа. Бяха хванати в лъжа и кражба. Така е, когато се краде и се лъже. Бялото Братство работи само с Духа на Истината.

И още едно доказателство. Името на Борис Николов изобщо не е споменато. А защо? Това бе една узаконена кражба, в която влизаха много хора. Като се започне от "майстор Борис", че се премине през онези, които откраднаха архива на Савка, като се премине през онези, които преписваха, изменяха, подменяха и включваха съвсем друг материал. И така скалъпиха своя план по техния си калъп. Черната ложа успя да се проектира и да издаде променените Свещени думи на Учителя Дънов. То е факт. Отпечатан факт, проверен от всеки, който иска и който може. Защото само свободният човек може да проверява и сравнява. И да се определи кому да вярва и кому да служи.

24. Трябваше да се даде отпор на Черната ложа и на отпечатаната лъжа на т.н. „Исторически бележки". В „Изгревът" том III, стр. 115, 393-394 беше публикуван оригиналният текст, написан собственоръчно от Борис Николов, че той е дешифрирал и подготвил материала от 1970 до 1976 г. И че го предава на мен за съхранение. Беше им много неприятно. И започнаха да атакуват „Изгревът", което трае и до днес. Ще трае и до утре и до края на века, защото Духът на Заблуждението, който ги ръководи, живее вечно. И затова предателите на Словото ще живеят вечно, но до края на века, на онзи век, когато Духът на Заблуждението и Духът на Антихриста ще бъдат вързани и хвърлени в бездната. А дотогава ще я има и Бялата ложа, и Черната ложа. Ще има служители на Бялата ложа и слуги на Черната ложа. Ще има и едните и другите!

25. А още години, години преди това Духът на Заблуждението променя Словото на Учителя Дънов. Виж „Изгревът" том IX, стр. 684,695-697, 708, 783-789- 790, 798-800. Дадени са доказателства за промяна на Словото на Учителя Дънов,. в „Изгревът" том IX, стр. 801-826. Така че той, Духът на Заблуждението, се проектира също с отпечатването на промененото Слово на Учителя Дънов. И то чрез слугите на Опорочението това се реализира. Трябва да се отбележи, че Черната ложа вчера, днес и утре е много добре организирана и бързо отпечатва, защото е много дисциплинирана. И има пари. Нарочно им дават пари, за да могат да рушат, да заблуждават и отклоняват.

26. Трябваше да се противопоставя на кражбата, извършена от Лалка Кръстева на „Свещените думи на Учителя". В „Изгревът" том IX, стр. 768-775 беше изнесена Истината, за да се види лъжата и заблудата, която днес е обхванала повечето от последователите на Учителя Дънов. А защо? Защото Духът на Заблуждението не стои празен, а действа, работи и се реализира. И то много добре. Трябва да му се зачете това, както и усърдието на неговите слуги, които получават и заплата от него при това. Работят, потят се усилно, но им се плаща.

27. Мога да заявя, че онова, което е отпечатано през 1938 г. „Свещени думи на Учителя" са оригинали, отбелязани до N 500. Разказваше ми Галилей Величков как Учителят с току-що отпечатаната книжка в ръка се е радвал като дете заради скъпоценен дар. Вървял е по поляната, чукал е по прозорците на бараките и на всеки е показвал книжката, която държи. „Излезна една нова книжка." Това са думите, които е повтарял. Нечувана скромност. Нечувана радост от Него. И Нечувано недоумение от изгревяни, защо толкова много Учителят се е радвал. Как няма да се радва, когато е държал в ръцете си отпечатаните Скрижали на Духа Беинса Дуно, който е в Него и който Дух стои пред престола на Отца на Светлините на Бога Саваота. Амин.

На великата Радост и Светлина чрез Учителя съответстваше и Великата тъмнина, която следва и върви след Светлината на Учителя. И тази тъмнина днес се опита да разруши скрижалите, като ги откраднаха, промениха и унищожиха оригиналите.

28. В следващите етапи по време, Савка не си свърши работата и се провали, като вината е изцяло нейна. Ето защо. Изброявам по точки. Да се знае:

A) Тя записва на стенограми в свойте тефтерчета думите на Учителя. Тези тефтерчета от стенограмите ги няма. Съхранявам само едно. Изчезнали са.

Б) След като ги дешифрира на български в други тефтерчета, те днес са пръснати навсякъде още преживе лично от нея. Някои от тях са запазени и те са у мен. Другите ги откраднаха от архива на Витоша. Мнозина възрастни приятели съхраняваха по едно-две нейни тефтерчета, но не пожелаха да ми ги предадат. А аз ги заварих, работих с всички и им свърших работата. Пазеха ги като талисман. След техните кончини те се загубиха или попаднаха в други хора. Едва ли някой от тях познава почерка на Савка. И едва ли знае тази история, която разказвам.

В ) Онова, което бе у мен като тефтерчета на Савка или преписани тефтерчета от майка й Тереза, аз съм включил в това издание, като съм отбелязал, че са от нейните тефтерчета.

Г) В следващия етап Савка започва да преписва тези мисли от Учителя на отделни малки листчета 4 см./10 см. и да ги раздава на своите приближени, като им казва с тайнствен глас: „Това е свещена мисъл от Учителя. Това е строго за теб и няма да казваш и да го даваш другиму." Така се създава кръг от нейни почитатели, кръжат около нея, като започват да превъзнасят Савка и да я поставят в съзнанията си по-горе, на по-високо място от това на Учителя. Невероятно, но факт. Аз заварих тези хора. Имам доказателства. Те говореха за Савка, а забравяха да говорят за Учителя. Ето това бе началото на създаване на идоли в Школата на Учителя. За да предотврати окончателния й провал, той, Учителят си я прибра от този свят през 1945 г.,през месец май.

Д) По-късно тя раздава някои от тефтерчетата си на свои приближени. Особено когато е вече болна в началото на 1945 г. Раздава ги за спомен. Майка й Тереза прави същото след нейната кончина. Така архивът на Савка още преживе се разбива по нейна вина и тази на майка й Тереза. А приближените на Савка довършват останалото. Разпръскват ги и ги предават на други хора. Единствено чрез Галилей Величков дойде при мен 1 - 2 тефтерчета и няколко нейни преписа, които са включени в настоящото издание на „Изгревът".

Е) Идва се до онзи момент, когато Филип, рожденият брат на Савка предава останалите материали да се пазят от Борис Николов.

По-късно той ги предава на сестри Аламанчеви да ги пазят, понеже много настоявали за това. А те са приближен и на Савка. Но те започват да си преписват от тях и да ги разпространяват по същия начин, така, както е правила Савка. Целта е да си създават ореол и техни почитатели. Борис Николов като научава това, то прибира архива. Но той е вече разбит от 3-те сестри Аламанчеви, Люба, Милка и Цветана. Някои материали те са ги раздали на свои приближени. Това го знам лично от Борис и от Мария Тодорова. Идва се до онзи момент, когато той ги скрива в буркани в едно скривалище на Витоша. Те там се съхраняват от 1946 до 1980 г., когато биват откраднати чрез Боян Златарев и от онези, които стояха зад него. Това е описано от мен в „Изгревът", том III, стр. 113-115.

Ж) По-късно лично Борис Николов ме заведе и ми показа мястото. Аз направих скици на мястото, заснех на фотоапарат всичко, за да се документира. И след това ги откраднаха тези сили на Разрушението, които вървят по земята българска още от самото начало на свалянето Словото на Бога чрез Учителя Дънов. Днес тази скица е запазена и близо 120 пози на негатив, документиращи мястото, обстановката, че дори и Борис Николов как стои върху скривалището и посочва с крак и бастуна си: „Ето тук е скривалището на архива на Савка."

3) Понеже знаех, че в бъдеще трябва да се разчетат стенограмите на Савка, то накарах Борис Николов да ми разчете няколко нейни стенограми, които той съхраняваше. С големи подканвания от моя страна, които бяха не месеци, а години, той седна и започна да работи. Савка не винаги е спазвала правилата на стенографиране и си е правила собствени съкращения. Той седеше на стола, мъчеше се и накра я извикваше: „Савка , да дойдеш и да си прочетеш стенограмата." И след малко той чува в ухото си шепота и гласа на Савка. И така с нейна помощ Борис успя да прехвърли на своя стенограма онова, което бе разчел. А по-късно той ми го продиктува на магнетофон. Днес аз имам стенограмите на Савка, разчетените стенограми от Борис и написана на негова стенограма, както и гласа на Борис, който я разчита на български. По този начин аз се постарах и записах кода на стенограмата на Савка. В бъдеще всеки стенограф, след като се запознае с нейния код на стенографиране ще да може да разчита стенограмите й. Но това е работа на поколението, което ще дойде след мен.

И) Ето така се подготвях за една бъдеща работа с архива на Савка. Напълно отговорно. И аз следвах моята програма, която учудваше много Борис Николов. Ето защо се явиха онези сили, за да ми попречат да дойде архива при мен. Защото аз бях се вече подготвил за него. Това никой не можеше да го направи, дори и да се беше сетил. Направи го онзи, който бе изпратен за това. И ето защо се явиха онези сили на Разрушението, да попречат и да разрушат моята програма. Намериха се проводници и слуги с имена и дори хора, които бяха целували десницата на Учителя. Явиха се да ми попречат и да ме отстранят. И успяха, защото те бяха мнозина, а аз бях сам самичък. Сам! Напълно сам. Но в мене и над мене беше Онзи, който бе ме изпратил и аз изпълнявам Неговата воля. Да съхраня и да отпечатам оригиналите. И ето, сега ги отпечатах! Амин!

29. След като се узна, че архива е откраднат, аз обвиних Борис, че той е виновен за всичко и че този архив трябваше да ми се предаде 1972 г., а не да се чака 1980 г. Получи се разрив и скъсване на всички връзки и отношения между Борис Николов и Боян Златарев, както и с Петър Филипов и Лалка Кръстева. Борис Николов разбра, че е обран. А аз му доказах, че не той е обран, а аз съм обран, понеже съм неговия приемник. И че те са врагове, които сториха обира. Отидох при Петър Филипов и му разказах подробно всичко. Каза ми:„Онова, което търпиш при Борис, ние го търпим вече 35 години." След това отидох при Боян Златарев и той си призна пред мен, че той е свалил архива по нареждане на Петър Филипов и Лалка Кръстева. След като го е свалил и пренесъл в раницата си, той го е занесъл при Лалка и тя е прибрала 6-7 тефтерчета, които са били на български. По-късно тези тефтерчета се приписваха от Лалка, изваждаха се на ксерокс и се разпространяваха насам-натам, като се възхваляваше Лалка. Аз направих няколко пъти постъпки да ми се предадат, защото са откраднати от мен. Не ми ги предадоха. Накра я се стигна до тоз и етап, когат о Духът на Заблуждението и на Антихриста отново се реализира, като материалите от тези тефтерчета бе издаден в книжката „Дневникът на Учителя Дънов" с ISBN| 954-9903-01 -X през 1999 г. Виж „Изгревът", том X, стр. 762-763. Прочетете и проучете как действа Духът на Опорочението и Заблуждението. Доказателствата са там!

Много държа да узная, че някой след като е попаднал на този т.н. .Дневник" да е разбрал нещо. Първо, това не е дневник. Там има и други материали, взети от други източници. И отново както винаги при такива случаи, когато има кражба и измама, то противодействието е такова, че Духът се изтегля и напуска тези текстове. Напуска ги и те остават празни, кухи, без съдържание и смисъл. Това се случи и тук. И никому не могат да послужат. Никому! Проверете и се убедете лично в това. Където е кражбата и лъжата - Истината я няма!

30. Накрая реших да подготвя материалите, които по право и законно притежавам като приемник и наследник по Дух. Работих няколко месеца на 1999 г. и два месеца на 2000 г. Успях да препиша всичко собственоръчно с ръка и да ги подредя. Подготвените материали лично от Борис Николов останаха непокътнати от мен. Те ще се въведат така, както ги е написал с ръката си.

Първата книжка, издадена от Савка през 1938 г., ще бъде преписана по новия правопис. А втора, трета, четвърта книжка са подговени от Борис Николов, както ги е писал с неговия почерк. Дори собственоръчно е отбелязал заглавията им. И те така са набирани като текстове.

31. Те ще бъдат отпечатани в реда, както са подготвени със съответни номера, като няма да се съобразяваме с тези числа, които Савка е отбелязала в своя план. Това е важно за Савка, когато всичко е било в ръцете й, но не е направила нищо. Дори обратното е, тя сама си разпръсва и разбива материалите. Нейният план можеше да се реализира само от нея! Но не и от следващите поколения. Това се отнася и за мен. Каквото можах, успях да спася и сега го издавам. Ако в бъдеще време дойдат при мен нейни тефтерчета и част от откраднатия архив, то аз ще ги включа в следващо издание. Това се отнася и важи и за моите приемници по Дух. А кои са те? Духът ще определи. Само онези, които изпълняват Програмата, която днес аз реализирам с помощта на Небето, са приемници в Дух и Истина. Само те!

32. Останалият материал от различните нейни тефтерчета, записки, листчета, тетрадки беше изваден от мен, преписан и написан в "Учrтелят Беинса Дуно. Свещените думи към ученика" V част, към стр. 343-344 и подреден в VI папки със съответните заглавия:

I. Свещените правила за ученика (N1 -140), стр. 345 - 360.

II. Истина, Любов, Мъдрост, Правда, Добродетел и Божията сила за ученика. N1 - 226), стр. 361 - 379.

III. Мисли за Бога за ученика. (N1 - 117), стр. 380 - 391

IV. Трите свещени имена на ученика. (N1 1 -140), стр. 392 - 419. V. Правила, програма, упражнения за ученика. (N1 - 129),стр. 420 - 448

VI. Проявленията на Бога, Светлината на Бога и Присъствието на Бога. (N1 - 227), стр. 449 - 478.

Твърдя и заявявам, че този материал е оригинален и съм го преписал от оригиналите с почерка на Савка Керемидчиева и на майка й Тереза.

Не съм правил никаква промяна в оригинала. Всичко е в точ и точ!

33. Накрая публикуваме от оригиналния ръкопис на Савка Керемидчиева плана за работа по „Свещените думи на Учителя" от 22.ІХ.1941 г.

Поместваме и една самонаредба от 1.XI.1938 г., за да се запознаете с обема на онази работа, която е трябвало да свърши и не е довършила Савка.

В Бялото Братство има един закон, че се изпраща накрая онзи, десетия подред, който трябва да свърши започната работа. Аз съм именно този - десетият от веригата, който трябва да довърши несвършената работа на предишното поколение. Каквото можах, то направих. От мен толкова. А другото е от вас - да го четете и приложите в живота си. Но при положение, че ви се отвори заключеният материал и то лично от Духът. Не ви ли отключи Духът на Истината, нищо не може да сторите. Ще гледате и нищо няма да разбирате и възприемате.

Задава ми се въпрос. А защо се публикува в „Изгревът"? Там му е мястото! А защо? Защото Духът на Заблуждението се реализира и отпечати каквото трябва. Там има само думи и нищо повече.

Ето защо трябва да се прекара през „Изгревът". И да се отпечати тук, за да го съхрани Духът, който ръководи „Изгревът".

А онзи, който иска да отключи „Свещените думи на Учителя", трябва да притежава и да намери онзи символичен ключ, чрез който ще ги отвори. Само с него!

А символичния ключ ще го търсите в „Изгревът", от том I до том XIII. Ще се опитате с него да отключите „Изгревът". После ще дойдете да отключите „Антиминсът" в XI том, Пентограмата в XII том и да проумеете какво означава „Изгревът" в том XIII. Не преминете ли през "Изгревът" от том I до том XIII - нищо не може да разберете, защото това са етапи през които трябва да преминете.

И накрая ще ви бъде връчен символичния свещен ключ, за да отключите „Свещените думи на Учителя" и да навлезете в света на Скрижалите на Духа Беинса Дуно.

Защото и апостол Павел говори именно за това, че не всички са в духовния Израил, които са от Израил. Така и тук не всички последователи на Учителя - на Великия Учител, са от вътрешната, духовната Школа на Всемирното Велико Бяло Братство. Само Духът ги кръщава в Дух и Истина, в Сила и Живот. Амин!

И тогава ще разберете, че има Един Бог, Едно Слово и Един Учител - Всемировият Учител на Вселената - Беинса Дуно . Амин!

София март 2000 г.

Приложения

I. План за работата на Савка Керемидчиева по материалите на „Свещените думи на Учителя".

Приложени са две копия от две различни редакции. От 24.ІХ.1941 г.

II. Самонаредба за самовъзпитание, постоянство, воля и характер - план за работа за 6 месеца от 1.ХІ.1938 - IV.1939 г.

Приложение I :

План за работа по „Свещените думи на Учителя" на Савка Керемидчиева.

Изгрев - 22.ІХ.1941 г.

С. Б. Л.

Какво тя - Савка - трябва да извърши:

Зора на новата наука (11 книги).

1. Свещени думи на Учителя към ученика - 500

2. Свещени думи на Учителя към ученика - 700

3. Свещени думи на Учителя към ученика - 900

_______

2100

4. Мисли върху Любовта, Мъдростта и Истината - 300

5. Бисери от Учителя - 300

6. Мисли за Бога от Учителя - 300

__________

Всичко 3000

7. Той иде! (Свети страници) 33

8. Мистични изживявания и поучения от Учителя 72

9. Изпити и изпитания, които трябва да мине ученика 91

10. Нещо за отношенията на Учителя и ученика 120

11. Живот и поучения към ученика 140

или всичко 3456 = 18 = 9 3456

3 книги - Любо в и прозрение:

1. Какво е казано в Евангелието за Учителя?

Предговор - Илрах

2. От живота ми в Школата на Братството

Предговор - Амриха

3. Какво научих в живота си като ученик.

Предговор - Аверуни.

Когато двама или трима са събрани в Мое Име и Аз съм посред тях.

Господ Христос

Любов, единна мисъл и работа-дело. Това е животът.

Лучка-Савка

Работата ми за тая година:

22.IX.1941 г. -22.1Х.1942Г.

1. VII год. младежки окултен клас, лекции.

2. VIII год. младежки окултен клас. лекции.

3. Женски събрания, лекции.

4. Класът на Добродетелите, лекции.

5. Утринни неделни слова, год. лекции.

Всичко работата ми за тази година е върху 19 отдела (14 и 5), от които 5 обезателно - важно и предстояще трябва да свърша.

Савка

Остава още на последна ръка: XI, XII, XIII, XIV год. мл. ок. кл. (9 год.) XI, XII, XIII, XIV год. об. ок. кл. (4 год.) 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10 год. утр. Слова (10 г.) и мн. др. разни.

Savka_keremechieva.jpg
784.jpg

Приложение II : План

за работата на Савка

по „Свещените думи на Учителя".

Самонаредба, 1.ХІ.1938 г.

Една просба от Господа! За 6 месеца. Какво имам да правя всеки ден:

/една самонаредба за самовъзпитание, постоянство, воля и характер./

1 ноември 1938 г., вт. Изгрев - 1 май 1938 г.

I. Моят молитвен час:

1. Жертва и една Просба от Бога: до три стр. От „Свещени Думи на Учителя".

2. Бог и в малкото ще се прояви. Силата Му е и в малкото. По една стр. от отбор Книги на Учителя . „Общение с Бога".

3. Един мистичен опит върху буквите си.

Смирение сила

е същността на Бога търпение

Вяра искреност и

а начало на нещата истина

4. По 10 стр. От Съборните Беседи на Учителя, начиная от 1919 г. Търново.

5. От Библията по три глави на ден. От Битието и т.н. до края.

/Тази работа започната от 22 септември \.г./

II. Моята работа: работният ми час (минимум 3 часа - 6 часа)

1. Работа върху настоящите Неделни Утринни Слова.

2. Изправяне недобора от миналата година. Утринни Слова.

3. Работа върху 6-та год. лекции на Младежкия окултен клас.

III. Свещената ми работа: (потайно, което върша, скрито, отвътре, незнайно за другите):

1. Работа върху избраните стихове от Евангелието.

2. Работа върху втората половина от Свещените Думи, I, II, III, т. по 300 или всичко 900 отбор мисли от Учителя.

3. Работа върху КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА си - в чужбина и България.

IV. Мъча се, но го върша за успех - напредък (новост в дейността ми)

1. Ежедневно занимание и упражнение върху ЦИТРАТА.

V. Това е за 10-к работа на деня.

1. Една услуга, нещо да свърша за Голямото.

2. Трудова на канцеларията си. Почистване.

3. Четене по един псалом на немски. А след това Евангелието на немски.

4. Четене по малко от една хубава немска книга. За езика.

5. Взимам участие в хор.

VI. За Учителя, за Бога и задругите

1. Едно основно пречистване стаята горе.(горницата на Учителя)

2. Едно хубаво посещение на месец, (при Учителя)

3. По N 19 работа - нещо непредвидено, което денят наложи, (за другите)

С. Б. Л.

Аверуни

Забележка: Отбелязаните с курсив думи са дописани допълнително с от Савка. Другият текст е написан на пишуща машина.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...