Jump to content

4.8. ТРИ ФАКТОРА В ЖИВОТА


Recommended Posts

4.8. ТРИ ФАКТОРА В ЖИВОТА

Живот, Г. I, бр. 16, 5 юли 1929, с. 4.

Първият - правилно и редовно хранене.
Вторият - правилно пиене на вода.
Третият - правилно дишане.
Человек, който неправилно и нередовно се храни - е болен човек и следователно негоден за каквато и да е работа.
Человек, който неправилно пие вода се поболява и става негоден за работа и человек, който диша непълно, е болен, неразвит организъм и не издръжлив за каквато и да било работа.
Правилното и редовно хранене се състои в подбор съответните за организма продукти, сготвени или приготвени по най-упростворен начин, без угаряне някои от хранителните съставни елементи на продукта чрез запържване и приемане всякога прясна храна на време, и само добре сдъвкана с радост и благодарност извършване тоя свещен процес за тялото, а изпращане в стомаха със съсредоточена мисъл, че тя внася живот: здраве, сила и мощ в организма, способност за работа продуктивна.
Тялото трябва да бъде винаги нахранено и годно всеки момент за работа, но никога охранено и угоено.
Правилното пиене вода е втория фактор в живота. Казват: "Кокошката е много умна при пиене вода - на глътки я приема, благодари за всяка. Човек приема водата "залпом" - на една две глътки цяла чаша и стомаха трябва да извършва функцията на езика. Водата е в свръзка с кръвта. Най-добрата вода е кипялата на огън и пиене според вкуса по- топла или по-хладка, но никога гореща или студена и със съсредоточена мисъл, че главните нейни съставни елементи си отиват още от езика към съответните органи: кислорода към белите дробове и водорода към стомаха. Чрез топлата вода, приемана на глътки, се разредява кръвта и се избягват подпушванията, задръстванията в разните кръвоносни съдове - циркулацията й е правилна и непрекъсната.
Пълното дишане е третия фактор в живота. Чист въздух, приеман през носа, с продължително вдишване до изпълване гръдния кош, задръжка и след това бавно продължително издишване - при тоя процес мисълта да бъде съсредоточена върху поглъщаемия чист въздух - жизнена прана, произвеждащ усилено горение в дробовете и издишване нечистия от тялото - от дробовете въздух. Дишането е във връзка с ума. Чистия въздух правилно и пълно вдишван, дава бистрота в мислите.
И тогава човек със здраво тяло, бистър ум, пропит със светли мисли, чисто силно сърце, носи мир и радост и тоя човек ще роди добър плод за себе си и за общото благо.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...