Jump to content

5. БЕЛЕЖКИ ОТ РАЗГОВОРИ И СРЕЩИ С УЧИТЕЛЯ; 2 юни 1920 година, Сливен


Recommended Posts

5. БЕЛЕЖКИ ОТ РАЗГОВОРИ И СРЕЩИ С УЧИТЕЛЯ

2 юни 1920 година, Сливен

Всичко в света е строго определено. Който не върви по тоя определен път, ще се тласка и ще получи наказание от законите на природата.
Детето ви, ако не е определено да умре, то не може да умре.
Това понятие за Бога, което сега имате е старо. Трябва да работим с новото понятие за Бога.
Света има мъчнотии, защото не е подготвен за това учение.
В Новата култура хората ще бъдат много подвижни, тялото ще бъде развито и умни. Сега хората много работят. В новата култура ще се впрегнат на работа Слънчевата топлина и Светлина. Те ще служат на хората. Последните ще се хранят с плодове. Животните ще се раждат малко: на 7 години един път ще раждат и не ще се размножават много.
Новата цивилизация ще започне от Европа, и ще се пренесе в Северна и Южна Америка.
Новата земя вече се образува. В Тихия великия океан вече се подават под повърхността върхове от островчета, на които инженерите забиват байрачета. Там ще излезе новата суша, която ще съединява Америка с Европа.
Ще заживее Шестата раса на Земята. От другите раси ще останат остатъци.
БЪЛГАРИТЕ, СЛЯВЯНСТВОТО ЩЕ ИГРАЯТ ВАЖНА РОЛЯ - ИНТЕЛЕКТА.
В славяните има най-много, най-голямо самопожертвуване. Културата без самопожертвуване не може.
Человек трябва да бъде всякога млад по сърце, стар по ум, а не
обратното. По сърце децата са по-умни от старите, по ум са по-глупави. Когато човек остарее по сърце, той е вече умрял и затова Христос казва: "Да станете като децата." И в природата се сеят все млади дръвчета, за да заместят старите.
Българите смятат Новото течение за нещастие, а то е спасението на българите, иначе, заупокойната молитва е изпята. Другите балкански държави са готови да възприемат това учение.
За в бъдеще человек трябва да има една стаичка за размишление, гдето да влиза той, жена му и всички въпроси лесно ще се разрешават.
Човешката мисъл има чудно влияние - за нея няма прегради.
Човек се чувствува неразположен, защо? - Ето как се обяснява: В един час, минута, секунда се раждат 10 000 деца. Те са свързани и в страданията си, някой от тях като страдат, тия страдания се отразяват на другите. Те имат невидими връзки помежду си. Може да определите откъде иде тая мисъл за неразположение, като се изолирате и успокоите. Накъдето се наклони главата, мисълта от нея страна идва.
Ако хората живеят по законите, няма да теглят, а ще се радват и веселят. Като дойде новата култура, ще ги извади от подземието.
Съвършенството на новата култура ще бъде след 350 000 години. Те са 12 цикли. От тях 6 представляват пролетта. Те ще образуват един голям цикъл. Човечеството сега е към началото на пролетта.
Полярната година има 1 месец равен на 2100 години. Сме в зодиаци на Рибата и затова християнството има за своя емблема рибата. След 2100 години ще бъде пролетта. Сега първите птички почват да пеят, и предвещават пролетта.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...