Jump to content

8.2. РАЗГОВОР НА ПЕТРОВДЕН


Recommended Posts

8.2. РАЗГОВОР НА ПЕТРОВДЕН

Допотопните дървета са биле високи до 600-800 метра и в диаметър до 100-150 метра. Хората са били високи до 20-30 метра. Животните са биле грамадни чудовища. Едно от тях за един месец би опустошило цялата зеленина на Сливенската околност.
Борбата тогава е била ужасна между человеците и животните. Затова хората са се криели в пещерите. По-подир борбата е била между големите и малките человеци. Големите са биле добри, малките са биле лоши, зли.
Духа още не е слязъл в своята пълнота на Земята. Затова и хората се молят да слезе Духа в пълнота.
Мисълта е най-висшето на Земята, а най-низшето на Духовния свят. Мисълта в духовния свят е пипане.
Интуицията е по-висша от мисълта.
На Земята има да се развият още две чувства.
 
Сега се развива интуицията, а Седмото чувство е Божествения Дух. И тогава ще преминете в другия свят.
 
Ясновидството е пето чувство - то е зрение - то е в астралното поле.
 
Предчувствието е астрално пипане. Зрение има в умственото поле, причинното поле.
Имаме по седем чувства за всеки от Седемте свята, или всичко 40 чувства.
Ъгъла на светлината в окото на ясновидеца е обърнат нагоре.
Центъра на интуицията е всред и над челото.
Центъра на ясновидството е отстрани и над челото.
Центъра на Духа е между веждите.
Бялото и Черното Братство са работили до едно време заедно, а после в человеческата еволюция, в развоя й, се разединяват и сега работят едно срещу друго.
Черното Братство имат големи знания, но като живеят в тъмнината постепенно губят от своите знания, и ще слязат в дъното на конуса. Черното Братство се меси и в най-дребните работи.
Има гордост и в ония, които имат ясновидство. Такива с течение на времето ще загубят дарбата си. Увеличаване дарбата ясновидство е лош признак у такива хора.
Разказва примера с оня дух в Шумен, който го преследвал дълги години /10/, и с който се разговарял, съветвал го, че го чака велико бъдеще, ако бъде добър и живее в светлина, че нищо не е в състояние да му направи, че той служил на... и пр. И тоя дух, който бил в астралното тяло и го преследвал 10 години се отдалечил със съзнанието, че ще добие нещо добро и вече не се явил тоя дух. На такива духове се помага със съвети, като им се въздействува. Те обикновено се привличат към някоя наша слабост. Щом премахнете слабостта и той ще си отиде. С наше някое добро качество привличаме един добър дух и те ни помагат. Като унищожите това си добро качество, той ще си отиде и ще ни остави. На добрите духове ще се молим, те са по-високо от нас, а на лошите ще заповядваме.
С нас постъпват хората - духовете така, както ние постъпваме с Господа, с Бога. Христос казва: Любете враговете си, а то е и Христос казва: И аз ще ви любя.
Светът ще се оправи с даване. Носиш на гърба си торба жито 80 кг. Дай на първия километър
1
/
2
от житото на друг и ще ти стане по-леко. Дай други 10 кг на втория километър, 10 кг дай на 4-ия, други 10 - на 6-ия, и ще си отидеш в къщи с 10 кг, но здрав. И сега, понеже хората доброволно не са давали, то им го вземат насила. Материалното се губи лесно. Господ го дава и го взема, но, ако използуваме правилно, то не се губи.
Човек като дава - дава за себе си, но да го дава и името Божие, а не за себе си, в свое име. Иначе, не се връща, а ще ни бият.
Сегашната комуна подразбира комунизиране на печалбите, „ не придобитото, а то е комунизиране на труда отсега нататък. Готовото досега не се дели - ще се попадне в грешка. Готовото ще се изяде. Да се яде готово, хората се учат на леност.
В комуната всеки може да си работи своя занаят, но приходите му да се внасят в общата каса на комуната. Дойде в комуната гост, брат ще стори един, два, най-много три дена, на четвъртия ден трябва да си избере работа и да започне да работи с всички членове на комуната.
В новите порядки на живота, човек не трябва да бъде роб на труда, както досега. Старото си отива безвъзвратно. Човек трябва да умее да си извърши сам потребната работа. Когато човек сам си свършва работата, няма да укорява майсторите.
Там, където хората се сдружат и има съгласие, там има и благословение - плодът се ражда в изобилие. Тогава и работата като се разпредели между 20-30 души комунира, по-скоро се свършва.
Там дето земята е плодородна, има магнетически вълни и като седнете на такова място, бързо си отпочивате. Където няма магнетически възли на земята, там плодородие не се дава.
Комуната трябва да се образува най-първо, за да се тонират хората. Който дойде там, ще си почине, ще се ободри и ще почне да работи.
Пентограма се съчетава с краските: най-отгоре ясно синьо - ИСТИНАТА, ясночервено - ЛЮБОВТА, ясножълто - МЪДРОСТТА, яснозелено - ПРАВДАТА /съдийската намеса/. Златисто узряло жито -ДОБРОДЕТЕЛТА. Розовата краска е за обичта.
Краските от Пентограма съответствуват на удовете от човешкия организъм.
Ясносинята краска е за ДУХОВНИЯ човек. Ясночервената - за СЪРЦЕТО, ДРОБОВЕТЕ. Ясножълтата - за УМА. Яснозелената - за ЖЛЪЧКАТА, ЧЕРНИЯ ДРОБ.
Трябва да се следи всяко дете, когато се ражда какъв глас издава, с какъв тон започва своя живот. Едно започва с "До", друго с "Ре" и т.н. Това ще ни покаже какъв ще бъде неговия живот.
На света шалварите ще затреперят от политическите събития и природни стихии, които започват от 1921 г.
Оня, в когото Духа дойде, трябва да бъде винаги весел, доволен, внимателен и осторожен. Когато Духът дойде, тогава на душата израстват крилата.
Ако нагрубяваш майка си, ако нагрубяваш децата си, ако нагрубяваш баща си, вашия възлюбен ще си замине.
Когато дойде Духът, болестите изчезват, скърбите, мъките, страданията изчезват.
Лошата мисъл, лошите желания образуват едно мрачно небе, през което не можем да видим.
При просветен ум няма пороци, а само чистота. Оня ум е ограничен в когото има пороци.
Учителят прочете 21 глава от Откровението. "Тази глава съответствува на събитията от 21 век. В по-малък размер съответствува на събитията от 1921 г.
Ново небе - Нова земя - Новите порядки.
Новий Ерусалим - Еврейското царство. Няма море - сегашния човешки живот. Ерусалим - обществото на народите. Скиния ще се засели - Бог ще се засели. Риби в море - сегашния живот с неговите порядки.
 
Двадесетия век е век на съдби. Двадесетата глава се повтаря в XX век.
От окултно гледище Земята има кухина вътре в центъра. Вътре в топката на Земята има друга топка, която се движи. Всяка топка си има своя магнетичен пояс. Земята в центъра си е най-пълна. Там има машинария, лаборатория, механици, които движат Земята. Там е малката мистерия. Който се посвещава, трябва да слезе долу, да види. Малцина могат да слязат. Другите остават по нея.
Всяка година има магнитни течения, по които може да се слезе. За там се отнася текста: "В бездната да влезем - хоругва да поставим." Тя е под 13-та сфера. Който падне, мъчно излиза, остава за друга еволюция. Духовете, които сега връзват, там ще бъдат вкарани, поставени, и Земята ще бъде преграда да не излизат. Има само душници, там е поставен ангел с меча на вратата, за да не излезат. Една душа, която излезе оттам на Земята е на РАЯ. Когато някой каже: "Черната земя" - това е именно бездната.
Около нас има друга преграда, магнитна, други хора живеят. Ако тръгнете към Слънцето, през тоя пояс не можем да минем. Там е астралният свят. Той е над нас, но граничи с тоя свят, както земята с водата се опират. Тая материя като отидем там, ще бъде под нас и ще ни се види като ефирна. Водата се крепи върху твърда почва - така е и с астралния свят. Много неща на Земята не виждаме. Има места на Земята, където човешки крак не е стъпвал. Хората не знаят Земята, а само отчасти я знаят и познават.
Промени ще станат духовни, умствени и физически на Земята.
Русия има бъдеще заради Северния полюс. Тя е Светата Земя, където никой не е ходил и не може да я превземе. Всеки, който е отивал там, си е счупвал краката.
Промени ще станат и на Небето и на Слънцето, на Луната, както и на Земята. Този живот си отива вече, заминава си, за да отвори място на Новия живот.
Става сега преустройство на всичката материя на Земята. От Слънцето има грамадни магнетически течения, които дигат континента и го тонират. Тази Земя е грешна, има големи нечистотии, трябва да се измие.
Ще останат големите гори в Русия, Америка, където на 4-5 000 км човешки крак не е стъпвал.
Африка е обла - континента на Черната раса, тя е част от друг един грамаден континент, който е потънал. Черната магия е култура на тая Черна раса, която заради греховете си е потънала - това са Лемурийците. Големи територии са биле.
Атланта е жълта раса.
Сега иде същото и за бялата раса. Нейният континент е Европа.
Черната раса са биле безчувствени, страдания не са имали. Те са започнали отскоро. Ако ударим желязо у ръката му, болки не е чувствувал.
Атлантида е била раса на чувствата.
Бялата раса е била раса на интелекта. И тя ще потъне. Тук е закона на необходимостта. Ще се потопи цял континент, за да се спаси света. Ще излезе нов грамаден континент от Великия океан, а сегашният ще бъде един остров Европа. Ще остане един голям остров на белите. Част от Азия, Франция, Белгия, Париж потъват вече.
След прокопаването на Нил при Египет се създава Египетската култура и черната култура в Африка се изолира.
Има проект Сахара да се наводни - ще бъде море, и тогава около него ще бъдат културни места. Сахара е по-ниска от морския уровен. Климатическите условия ще се изменят. Човешкият дух трябва да се промени към новите условия на живот.
Магнитната вълна, която иде, може да изгори цялата земна кора - повърхността й.
Духовните хора ще се приспособят веднага към новите условия, а хората на света не ще се приспособят, и ще се лутат, ще бягат по Земята, покой за тях не ще има. Тая магнитна духовна вълна ще повдигне Земната повърхност над Великия океан, а ще потъне Европа - континента на бялата раса.
Защо хората страдат? - Защото духовете имат горе Великден. Хората ядат животните, а животните се обръщат в бацили тифозни и ядат човешките тела, и с това си отмъщават.
Животните се питат: "Защо има страдания?" Отговаря им се: "Защото хората долу на Земята имат Великден, Нова Година, Рождество, Свети Никола и пр." И, когато хората се веселят, и са най-разположени, дават на животните най-големи страдания. И небето наказва хората със същото наказание - животните ядат хората.
Всякога, когато умът и сърцето вървят заедно и са съгласни, ще има добри резултати.
В 25 билиона пространства можем да вместим 3 000 Слънчеви системи като нашата.
Един народ с Бога всичко може, защото Бог е голяма величина, в която всичко може. С думата "може", ние привличаме всички добри условия и успеха за работа е осигурен.
Има слънчеви урагани, които изхвърлят на 18 000 км от Слънчевата повърхност и пак се повръщат на Слънцето тия урагани неизхвърляни.
Луната има към Земята само едната си страна. Какво има на другата й страна не се знае. За в бъдеще Новата култура ще има да развие и открие много неща. Ще се установят съобщения с Луната. Има космически течения към Слънцето и Луната и обратно, към Земята. Като се вземат тия течения, хората ще ги използуват за пътуване.
Лошите хора са канал в едно общество, в един народ. Те са необходими, за да се излива през тях нечистотията от хората, от народа.
Ако злото не бе вътре в Земята, тя не би се въртяла.
Злото, силите на злото извършват трудовата работа: вулкани и други процеси. Това е най-трудната работа.
Изпитания се дават на добрите хора. Нали хората обичат да орат само добрите ниви? Не отиват на каменистите ниви, а на добре наторените и с дебел слой пръст.
Търговия да се върши с продукти, които не носят карма и да си
 
имат производство. Тия наставления се отнасят до приятелите.
 
Сеченето на живи дървета и горенето им на кюмюр от духовно напредналите человеци носи за тях карма.
Купените продукти трябва веднага да се продават. Задръжка от тях да не се прави. Трябва да се гледа за такива продукти, които се намират, търсят се, не подлежат на развала и пр.
Ние не сме против женитбата, но сме против наложничеството, сдружаването, а не сме против Божествения брак.
Които са оженени, няма защо да се женят.
Който е сгоден за някого, както казва Павел, не трябва да се жени, иначе, ще страда, ще стане нещастен.
Който е вързан кармически - да не се развързва.
Който не е вързан - да не се връзва, т.е. да не си създава карма - да не се връзва с духове, за да им дава плът.
Който има връзки и обещания с духове - трябва да им даде плът, иначе, ще страда.
Не трябва да изменяме Божествените нареждания на нещата. С нашия ум ще попречим на Божественото развитие на нещата и ще страдаме. Господ изпъжда децата ти - остави ги, приближава ги - не ги отпъждай.
Щом един човек люби, той вече е женен
Кармически свързания човек, той трябва да се ожени, за да се разплати. С нашия морал сме смешни: чист отвън, а нечист отвътре, чистия бил опозорен от нечистотия, богатия направил сиромаха нещастен. Смешни са такива разсъждения.
 
Безбрачието е на Черната ложа, да ядат и да пият, без да дават плод.
 
Божественият закон е да се даде плод добър. Не се позволява женитба между болни, слабоумни, покварени. Трябва да се женят здравите, за да дават добър плод. Може един момък да помага, да издържа една мома сестра духовна за нейното образование, възпитание, и ето той е свързал сърцето си с тая сестра.
Венчаването, кръщаването е от попа, а живота е от нас.
Човек трябва да се освободи от закона на догмата.
Старата 1920 г. си отива и е вече извън Земята. Отива си с голям керван: 35 милиона хора и повече от 100 милиона добитък. Хората са царе, владици, управници, народ, граждани, деца, бази - цял народ от 35 милиона с всичкото му състояние. Тя дойде само с две тояжки, като Якова при Лавана, а си отива с цели съкровища придобити и подаръци.
 
1920 г. даде 40 милиона хора родени. Дойде тържествено, отива си с подаръци.
 
1921 г. идва церемониално, тържествено, с всички ония духове, които ще получат плът, за да работят между хората, за повдигане на человечеството. Идват и работници. Със заминаването на 1920 г. отидоха си и всички уволнени от служба. При срещането си 1920 г. с 1921 г. се поздравяват с "Ура", и се разминават с благопожелания "На добър път", на едните и на другите.
 
Състоянието и положението на Луната показва, че много работи през тая година ще се изпразнят.
В тялото на човека работят ангели, архангели.
В дърветата също. Затова тялото трябва да се пази, а дръвчетата да се отглеждат с обич, защото в тях се проявява Господ и тогава с нашите грижи те ще дадат много плод.
Човек все трябва да има нещо да го стяга. Бъчвата, ако не е стегната с обръчи, ще се разпадне. Това е необходимо.
1921 г. е строга, защото бащата и майката идат - 1 и 2. Бащата е строг.
 
1922 г. ще дойдат двете майки - духовната и светската. С нея си отива и XIX век и започва XX век - век на правдата.
 
1923 г. - година на размириците.
 
1924 г. ще дойде бащата и майката на народа.
 
1928 г. ще дойде Божествената майка.
На физическото поле всички същества изобщо минават през една дисциплина на пречистване.
В духовно отношение ви трябват бани. В това може да помогне изповядването един на друг. Вие имате грешки, държите ги, криете ги, греховете ви се набират, набират и се образува в тях известно гниене. Невидимият свят не търпи това нещо. Някой път у вас се заражда някое настроение, тежко ви е. Тази тежест какво е? Някаква нечистота.
Всеки може да заеме мястото на Христа, но със същия кръст.
Силата на Христа, славата на Христа без кръст искат да ги вземат, без Неговите страдания. Не може така.
Първото нещо беше баня - изповед.
Второто беше-да не вземате високи длъжности. Да имате стремеж, но този стремеж да е духовен, да се усъвършенствуваш, да имаш знание.
Третото нещо е вие взаимно може да си помагате. Да кажем някой има немирни деца, или друго главоболие. Можете един на друг да си помагате. Десет души ще си съсредоточите мисълта върху един брат. Ще се съсредоточите върху него и ще му дадете един подтик, да го подкрепят. Ще се молите заради него, ще му изпращате своите пожелания. Този брат като закъса материално ще му помогнете, но да не го направите ленив. Той да види, че с Божията Любов може да се поправи всичко.
Животът трябва да е сносен, нормален, да не е в утеснение.
Да кажем, че Аз имам един клас от 100 души ученици. Хиляда лева туря всеки настрана. Един брат се нуждае от 5 или 10 000 лв. Тези пари, които сте дали, те пак ще дойдат при вас. Ще му дадете пари, но труда си да вложите в тях. Ученикът трябва да работи всякаква работа. Една година ще носиш пясък. После няма да бъде така. Като караш коне, ще научиш смирението. Имаш бодили, сега ще се повдигнеш.
За ученика има изключителни неща, които ще ви дойдат до главата. Кармата ти е такава. Господ ще ти каже и ти ще напуснеш Царската корона и ще станеш слуга, за да научиш урок.
Ще кажеш: "Да бъде Волята ти Господи. Ще стана слуга, ще работя." Ще вземеш лопатата и ще почнеш да работиш. Ти трябва да бъдеш готов за всичко. Това е Волята Божия. Но трябва разумност. Досега както сте вървели, вие сте биле галени деца на богати хора. Боси не сте ходили, в лишение не сте били.
Аз искам всички духовно да укрепнете. Като една ядка да станете всички в Братството. Да се даде един тласък. Много неща са казани и не са приложени. Трябва да се приложат.
Тези наряди са за развиване на известни способности.
Сутрин има, кога има Божествено настроение. И по обед е сутрин, и вечер е сутрин, когато си в Божествено настроение. И в това време всякога можеш да изпълниш своето задължение към Бога.
Дъждът от метеори, това са изгорели планети, които са изгубили пътя си. Всички те са осъдени на смърт. Те се обръщат на прах и падат навсякъде в пространството и изчезват. На онези, които не слушат, такава е заплатата. Някой от тях се покайват, някой се разсипват.
Ако слушате природата във вашия ум ще има стабилност, ще знаете, че това е така, а не другояче.
Вие ликвидирате кармата си, знайте, че вие сте в последната фаза на вашата карма. Това е така назряло сега, че колкото по-скоро, толкова по-добре за вас. Всяко едно отлагане е вече лошо.
НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА ХОРАТА. Тези мъчнотии, които сега имате в света ще са благоприятни условия, които сега се дават за развитие на вашия ум, на вашите сили.
Някои ви атакуват. Вие се оградете така: теглете еднаж един светъл кръг, изобразете около себе си светъл кръг. Ще теглите друг кръг отпред назад. Направете тези линии със светлина около вас и неподвижни, застанете в центъра на тези кръгове и си кажете: "Със силата на Духа Божий, всички лоши мисли да се разпръснат, да се разпръснат."
Ако имате Любов какъвто и да бъдеш, някой земеделец, овчар, някой обикновен учител в село, в тези положения ще събереш с Любов опитност, да си създадеш бъдеще. Някои хора с високи длъжности ги мислим за щастливи, обаче, ще те претрепят някъде и в астралния свят ще си изкупиш греховете.
Най-първо между всички ви трябва да се образува една вътрешна връзка. Вашите материални работи да не разклащат вашето духовно положение. Вие седите и чакате да развиете красноречието и след това да излезете и изведнъж да говорите. Чрез проповед света не се оправя. Единичните разговори са най-хубавите. Най-добрата работа е единичният разговор. Той ще пита, ти ще му отговаряш, като сте събрани само двама, трима на едно място. А в един голям салон, дето има спор, това е биене на барабан.
Специалният клас не е постоянен, той е временен. В природата специалните класове не са постоянни. На младите съм говорил за възможностите на ума, сърцето и волята и Духа, после за черната и бялата светлина. Така те решават задачите в живота. Трябва да ги заведа в живата природа.
Например известни извори говорят, някой тих извор. Ще видите, че известни извори имат известно бъблене, известни звукове и всеки един звук на извора буди във вас известна идея. Друго бъблене буди друга идея. Например Куш Бунар при Сливен.
Млад човек значи носител на Божествената Любов. Стар - значи онзи, който е мъдър - не по възраст. Мъдростта и работата вървят ръка за ръка.
Изобщо във всички общества - школи, се срещат противоречия в живота на ученика. Противоречията се явяват като една необходимост,
като една потребност. Това е един закон. Щом човек влезе в една окултна школа, каквато и да е, непременно на пътя му ще се изпречат известни мъчнотии.
Най-първо е нужно следното; всеки един от вас трябва да има определена програма, която той иска да постигне в този живот. Цар не може да стане. Това ще го изключите от програмата си, княз също. Милионер не може да стане. Да стане някой учен, знаменитост, да се прослави в света, и това не е в програмата ви. Ще изключите, ще изключите. Може да станете някой селски учител, на тези деца да бъдете полезни. Ще започнете да работите в тази окръжаваща ви малка среда и ще те благослови Господ. Ако станете министър, ще те затворят, вестниците ще пишат за тебе, в затвора ще стоиш 4 години без да те съдят. После ще те осъдят. Ще те убие духът ти. Сега в живота ни често ония, които вървят в окултната школа са изложени на нападки от света. Исайя, напр., когото сега считат за гениален, в него време какъв са го считали. Христос, Който за 500 милиона души е Божествен днес, в Негово време какви неща са казвали по Негов адрес? Казвали са Му: "Ти си обикновен човек." Мойсей - също. Вие сега сте ученици на окултна школа. Мислите ли, че вие ще направите едно изключение от общия знаменател? Вие мислите ли, че ще направите изключение след толкоз пророци и след Христа? Същия закон ще ви засегне. Това е в реда на нещата.
За в бъдеще, когато целият строй се измени, когато дойдат нови хора, тогаз друго. Тогаз ще имаме обратното. Но при сегашната култура ние трябва да се приготвим, да посрещнем някой път неща, които ще бъдат неприятни. Ние ще бъдем умни, всичките тези неприятности да ги използуваме.
От друга страна аз бих ви съветвал да концентрирате ума си, да дойдете в по-висока връзка с Бялото Братство. И то ето как: когато помислите за най-възвишените качества: ЛЮБОВ, МЪДРОСТ, СМИРЕНИЕ, КРОТОСТ, ВЪЗДЪРЖАНИЕ, ЧЕСТНОСТ, ПОСТОЯНСТВО - всичко, което можете да намерите най-хубаво в живота, всичко това ще го отправите и ще кажете: "Това е в тях." Тогаз вие ще ги привлечете.
Когато във вас се образува светлина, само тогава едно висше същество влиза във връзка с вас. ЕДНО ВИСШЕ СЪЩЕСТВО СЕ ПРИВЛИЧА, КОГАТО НИЕ МИСЛИМ ДОБРО ЗА НЕГО.
Ние казваме: "Имаме воля, имаме силна мисъл." Може да направите опит за това. Един ваш брат ще легне и 6 души от вас, от най-силните ще се наредят около него. Ще го държат отдолу с пръстите си така: двама братя ще поставят пръстите под нозете му, други двама под слабините и други двама под главата. Така държейки го, ще го дигнат нагоре с концентрирана мисъл. Като го издигнете до известна височина, ще почнете да си сваляте пръстите надолу, и той ще остане във въздуха. Но няма съвсем да си отделяте пръстите. Между пръстите ви и тялото му да има четири пръста разстояние. Ако той остане във въздуха, това ще ви докаже, че имате сила. Ако направите този опит еднаж-дваж, може да нямате резултати, но ще опитате. Ще успеете някой път. Ще концентрирате мисълта си, ще насочите мисълта си нагоре във време на опита. Желанието ви ще бъде да остане тялото му във въздуха. Тогаз ще имате един прекрасен опит.
Ако нямаш разположение, например гневен си, постави си гърба на слънце. В каквото положение да се намираш, отправи ума си към Бога, все таки 50% положението ти ще се подобри, в каквото положение да се намираш.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...