Jump to content

10. БЕЛЕЖКИ ОТ РАЗГОВОРИ И СРЕЩИ С УЧИТЕЛЯ; 31 август - 2 септември 1924 година


Recommended Posts

10. БЕЛЕЖКИ ОТ РАЗГОВОРИ И СРЕЩИ С УЧИТЕЛЯ

31 август - 2 септември 1924 година

БРАТСКА СРЕЩА НА РЪКОВОДИТЕЛИТЕ

Просия у нас в Братството да няма, не трябва, а работа се иска. Просията в нас е безобразие - то обезобразява човека.
Вие сте в света и не можете да посветите всичкия си живот само за Бога. 90% за вашите нужди: прехрана и пр. При сегашните условия на еволюция, много души има, които мъчно се повдигат.
От провинцията всички вие трябва да разпространите своите знания навън, по-широка общност с обществото, време е да заработите и навън от нашата среда и вашите знания да ги дадете и на света, гдето няма морална устойчивост. Пречките, които сега ни се правят са временни: Салон не дават, беседи пречат и др.
Вашите въпроси вие разрешете, а духовните въпроси оставете на Мене, Аз ще ги разреша.
Знаете ли какви трябва да бъдат отношенията на мъжа към жената? - Абсолютно чисти един към друг. Това е съдружие и се иска да бъдат взаимно честни. Това аз наричам чистота. Нечистотата в един дом води към разрушение. А в едно духовно общество не само чистота, но е потребно и абсолютно доверие.
Няма народ, който да не е пометен заради противението си на Божието дело: Асирия, Вавилон и колко други култури са пометени.
Там дето има много електричество, Земята е гола, камъни, даже мъх не расте, а растителност няма никаква, а под повърхността има буйни текущи води. Водата привлича, урегулира движението на електричеството.
Там, гдето има магнетизъм, има хубава буйна растителност, трева зелена и текущата вода е тиха, спокойна. Магнетизма глади, оглажда повърхността.
Ще вложите в себе си НИКАКВА ЛЪЖА, и по Божественому ще ликвидирате сметките си. Ние живеем за Бога и умираме за Бога, живеем един за друг, но за да изявим Божията Любов.
В сегашния строй ЛЪЖАТА има гражданство, и това е едно нещастие. Тия малките грехове са, които съсипват живота! Тия малките грехове с време причиняват големи пакости, в бъдеще. Лъжа да нямаш в себе си.
НЯМА СЛУЧАЙ, КОЙТО ДА Е КАЗАЛ ЕДНА МАЛКА ЛЪЖА И ДА НЕ Е ИЗГУБИЛ ПОСЛЕ МНОГО.
ТРЯБВА АБСОЛЮТНА ЧЕСТНОСТ В ДОМА И НАВЪН.
И СЕГА A3 БИХ ЖЕЛАЛ ДА СЕ ТУРИ В БРАТСТВОТО ОБРАЗЕЦ НА ЧЕСТНОСТ.
Человек може и в истината като преувеличи, да каже една лъжа. Затова, когато говорите, трябва да бъдете буден, защото невидимия свят следи и трябва да си дадете ценз на всяка една дума. И тогава жената ще те обича, децата ти ще те обичат. Божественото вътре във вас ще ви спаси.
Лъжата е започнала от ангелите, които са паднали. Лъжата не е в акта да вземеш нещо, което не е твое.
В животните има голяма лъжа. В мравите, пчелите няма морал.
Человек сега е дошъл да изправи всички свои погрешки от най- далечното минало, от всичките царство, като е бил в тях. В един живот може да си изправите всичките погрешки на животинското си състояние.
В сегашния строй не трябва ни даже министър да ставаш - ще те хвърлят в затвора. Ни търговец - ще те хване член от закона. Никога не се е прилагал така силно кармическия закон, както сега и особено в Русия. Богатите станаха бедни, а бедните станаха богати. Това е резултат на лошите отношения по-рано в Русия.
България е пълна със заровени пари, но не е морален закон да се изровят. Умрелият си ги пази - те са негови.
Братя с братя не се сдружавайте за търговия, а с външни хора се сдружавайте. От тях поука ще почерпите.
Много от нашите братя трябва да минат през дисциплината на света, и тогава да дойде при нас да го лекуваме. Направо като идват при нас, омързеливат се. Като влезат първом в света, ще придобият опитност, която ще ги ползува като дойдат при нас.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...