Jump to content

11. БЕЛЕЖКИ ОТ РАЗГОВОРИ И СРЕЩИ С УЧИТЕЛЯ; 19 - 25 април 1927 година


Recommended Posts

11. БЕЛЕЖКИ ОТ РАЗГОВОРИ И СРЕЩИ С УЧИТЕЛЯ

19 - 25 април 1927 година

БРАТСКА СРЕЩА НА РЪКОВОДИТЕЛИТЕ

Един малък народ трябва да бъде долина по отношение на големите народи, които са върхове по отношение на малките народи, защото всички енергии от върховете слизат към долината и тя ги прибира, но тая долина трябва да има изход, за да изтича, иначе, ще стане на блато и почва разлагане.
Така е и с един човек по отношение на другите хора, а да бъде долина, то значи да бъде в смирение, а другите хора да бъдат върхове по отношение на него и така той ще печели.
Човек има една само връзка - тя е с Бога.
Иде нещо страшно, но се забавя още.
България е единствената страна, гдето поп не ще остане - няма да има поп в България. Това е последствие на техните дела. Казвам им: "Опълчите ли се против Мене, нож не вадя, но опълчите ли се против Божието дело, изваждам ножа си, и тогава нито джубе, нито нищо не ще остане от тях."
Трябва сплотяване между вас. Сега минавате по дъното на ада и трябва да минете през него, защото иначе ще страдате.
Преди години искахте да се даде на българският народ много земя. Ако многото земя може да направи един народ силен, то русите трябваше да бъдат най-щастливи, но богатството, което Бог даде на руските царе, те не обработиха вътрешно страната. Не е многото земя, която прави хората силни, нито богатството, те са само средство, тях можеме да използуваме само като блага.
Нас противоречията в света не трябва да ни смущават. Мойсей трябваше да води борба с всички племена и вие в тази борба трябва да победите.
С какво ще победите? С Любовта! И само с Любовта вие ще можете да победите. И нашето учение, което сега влиза в света и вие го носите, вие трябва да победите.
Най-първо света трябва да се разтопи. За да победите нещо вие трябва да го разтопите и да извадите всички нечистотии и да останат само добрите сокове. Вие сте ръководител и някой път с тия, които ръководите влизате в противоречие. Това са енергии набрани и трябва да дойде един по-висок живот и да турите тази енергия в действие. Страданията са един процес, в който твърдите предмети трябва да се превърнат в жидкост. В духовния свят щом не можете да мислите, да чувствувате, показва, че има сухота, а щом има сухота - суша, ще има и глад.
Чувствата са камъни, от които ще се съгради духовния свят.
А мисълта е жидката материя - без вода не може да се гради.
В духовния свят ви е всичко приготвено, няма да носите никакви провизии.
Вие трябва да бъдете спокойни, вие сте на кораба, ще излезете на брега, но кораба ще си отиде, па и всичко ваше материално ще си отиде с кораба.
ЩЕ ПРЕМИНЕТЕ В НОВ ЖИВОТ, ВСИЧКО Е ЗА ДОБРО,
ВЪВ ВСИЧКО ЩЕ УСПЕЕТЕ ЗА СЛАВАТА БОЖИЯ.
Поста е условие, средство за получаване храна от Бога.
Слънчевите петна показват, че годината ще е добра, без петна щеше да бъде гладна.
Сега вие ходите при хората, но ще дойде време хората да дойдат при вас и ще ви искат да им говорите. Поповете каквото и да правят, в края на краищата всички вегетарианци, въздържатели, туристи, скаути, всички тия младежи ще дойдат да им говорите, така, че вие сте повикани и ще говорите на човека. Той ще ви слуша и ще възприема. Така и при Мене постоянно идват.
Духовенството сега е в една мъртва зона и ще искат да излезат от тая мъртва зона, но друг оставят на своето място. Искат ние да влезем в църквата. Мъртва зона наричам тяхната мисъл.
Природата към слабите, страхливите е взискателна, а към смелите е нежна, мила и им дава съдействието си за добър резултат. Та и вие сега каквото решите, изпълнете го. Бог прати Мойсей при Фараона, но ожесточи сърцето му. Защо? За да знаят после евреите в сравнението си с Бога и Фараона каква е разликата.
Ожесточението на сърцето е да разкрие техните кирливи ризи и наистина се ожесточава човек.
И сега на поповете се ожесточава сърцето - изнасят им се кирливите ризи. Казват ни: "Изведохте ни хората из църквата."
И цигуларя като престане да свири, хорото се разпръсва и ние им свирихме в църква, но излязохме. Вътре сме биле лоши и вън лоши пак. Но сега, нека поповете сами си правят тухлите. Израил не ще се върне пак в Египет да прави кирпич на Фараона.
Църквата сега е административно учреждение - служи само за обяди, а не е вече църква както трябва да бъде.
Сега трябва да се служи на Бога. Ние ще оставим тях. Ние го знаем от преди 5-6 000 години какви са. Но сега съдбата започва от дома Господен, от домът на духовенството ще започне съдбата. Там е дадено много и ще се иска много.
В Русия съдба има за духовенството.
А и тук ще дойде по друг начин, отвън ще дойде. Духовенството не играе някаква важна роля. Работата ще караме тихо, всичко ще се закваси, а с поповете ще остане хилавото: хроми, куци и метеливи кози и овци. Какво е положението на един овчар да му вземеш здравите овце и му оставиш хромите.
Духът Божии ще дойде, ще стане обмяна постепенно.
Сега се подготовлява една расова война, ако Европа не се вразуми. А след това ще видите какво ще стане: работничеството се събужда и организирва, а духовенството се страхува от това.
Трябва да дойде Любовта, която да примири двете крайности, а не да се използуват едни други, както сега. Всичко това ще го видите, няма да умрем. А ще се изменим. Всички тия раса, кюлюмявки ще си отидат. За нас Царството Божие е дошло, ние го виждаме, ред и порядък се турга.
Чувствата са камъни. Ако не почнеш да мислиш, твоите чувства не могат да се облагородят. Божествената мисъл като проникне, ще ти облагороди чувствата.
Целият културен свят сега е попаднал под една мрежа и искат механически да оправят света, а закона е: Без Божествената благодат нищо не може да се направи.
Ако имате окултисти управници в България, щяха да имат и Тракия, и Македония и Добруджа. Сега иде време да се оправи, та се оправи тая грешка. Идва конфедерацията на народите и ще стане по-добре, отколкото се очаква. На велика България умни българи се искат.
Трябва послушание и само послушание, за да имате успех в живота. Послушание на Бога.
Вам ще дам едно правило: ДА СЕ ДЪРЖИТЕ ВИНАГИ ВЪВ ВРЪЗКА С ЖИВАТА ПРИРОДА, но трябва да поддържате едно строго държание с Мене, без всякакво съмнение.
Ще се държите с Любовта, която ще ви бъде сила.
Ще се държите с Мъдростта, която ще ви бъде светлина.
Ще се държите с Истината, която ще ви бъде свободата.
Така ще се свържете с други същества, които ще ви упътват, ще ви подпомагат, ще ви подсещат и коригират в грешките ви.
Който не слуша със сърцето си, ще получи паралич в стомаха си, който подържа недоволството в себе си, то ще даде склероза. Аз ще ви свържа със съществата според вашето естество за всеки един от вас. Но всякога във всичко непреривно ще пазите свръзката си с Мене, и тогава наблюдаваме и коригираме.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...