Jump to content

11.2. ЗА ЕКСКУРЗИИТЕ


Recommended Posts

11.2. ЗА ЕКСКУРЗИИТЕ

Всички свободни дни през лятото, използувайте в излети, екскурзии. Ще прекарате един-два дни в свобода.
Поне десетина екскурзии през лятото трябва да направите.
В тия дни на екскурзии трябва да си намерите работа за през целия ден: четене, пеене, беседване, там ще видите и научите кой обича да стои на сянка.
Като правило: Никой да не ляга на сянка.
На който съзнанието е будно, ще използува, на който не, нищо не ще придобие, и болните там ще станат здрави.
Вода на слънце топлена дава най-добре резултати от баните.
Съда, от който ще пиете вода трябва да бъде абсолютно чист. Никакво варение на друга храна в него, а после и водата да ври в него, там има мазнини и др., които пречат на здравието, ако и да се смята, че е измит, пак е вредно да се употребява за варение на вода. Чистота трябва.
Измиването на тялото може и със студена вода, но тя предизвиква реакция, а банята от топла вода е мека, нежна и дава по-добър ефект.
Водата, която употребявате трябва да бъде чиста, от извор, да не е употребявана като например производство електричество, такава вода е мляко без каймак. Обутано мляко, само айрана от млякото, на което маслото е взето. Всеки трябва сам да си донесе вода - това е благословение - всеки човек сам да си носи стомничката с вода.
Например при екскурзия на Мусала от езерото "Окото" да си вземе вода и по една чайна лъжичка от нея да смесва с другата вода.
Хубаво е да прекара десет дни на избрано място на Мусала например. Добри са тия срещи и да стават на такова хубаво място и ще се видят добрите резултати. Има няколко места хубави за такива срещи: Мусала,
Сините камъни, Казанлъшката околност, Чепино над Батак, "Карлъка" и другаде, 10 дни на спартански начала, може да се прекара под палатка.
Утежнения има и ще се увеличат, за да се събудят хората, народите и времето е толкова близо, та ще го видите и няма защо да ви кажа. Всички народи ще опитат.
Война на изток ще има, тук няма да има в Европа.
Война ужасна, с употреба на всички задушливи газове. Дано се отложи 4-5 години, за да си отдъхнете.
Русия с жълтата раса срещу Англия. Югославия я задушават, за да даде свобода на Македония, Херцеговина, Хървати, както англичаните дадоха на Ирландия.
В Русия толкова републики се създадоха и са свободни. Изобщо политическия строй ще се измени в насока на свобода на народите. Сегашното затишие е почивка временна и после пак "път", но понеже е общо, всичко се носи лесно.
Англия и тя ще носи товара вече - досега тя не е носила. Другите разтоварят, както конете, а нея товарят. Англия ще се загуби, за да излезе Нова Англия както сега в далечния Изток всички държави една по една. Америка, Франция, Япония се оттеглят и Англия остава сама.
Балканския полуостров постепенно се снишава и ще потъне. Особения спорен въпрос, Южна Тракия в Средиземно море, което ще дойде до Родопите, и тогава българите ще имат пристанище. Та няма защо българите да се борят за излаз на Бяло море, на Средиземно море, ще го дочакате било в плът или вън от плътта.
Земетресенията се определят по точки и сега вървят постепенно, но още не е дошло дотук. Сега са например към Формоза, Япония[1], Америка, а Балканския полуостров е оставен за по-далечните времена.
Част от Гръцките острови, Мала Азия ще потънат. Това са предсказания, за които време не се определя.
Япония може да потъне в 10 000 години. Полярната година се състои от 25 000 години. Значи 10 000 години се равняват на 4 месеца.
Родозащитниците и свещениците са заедно, но преди те нас да унищожат, те ще изчезнат. Преди те нас да избият, както се заканват, България ще се обезличи и ще остане една врана. Те не разбират закона. Те си имат планове, но управляющите си имат други планове и външния свят си има други планове и се коригират. Това е католическа работа.
На евангелистите дадоха място за постройка на училище. Защо? Това е политическа тенденция към Америка за добри отношения. Забравете духовенството. Не се свързвайте с тях.
Наши приятели има партизани. Който си е партизанин да си стои в Партията, който не е, да не влиза в Партията. Който е вързан, да не се развързва, който не е вързан, да не са връзва.
СВЕТА БОГ УПРАВЛЯВА, А НЕ ХОРАТА. ДРУГИ СА, КОИТО УПРАВЛЯВАТ СВЕТА.
----------------
[1]Бележка на съставителя: Виж "Изгревът...", т, I, 2. изд., с. 801-803.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...