Jump to content

21. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 27 юли 1914 г., Бургас


Recommended Posts

21. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ

27 юли 1914 г., Бургас

Учителю,

Вчера тъкмо когато да се разреши въпроса за отпуска ми, за да мога лично и тялом да присъствувам на срещата на 10 август, получи се телеграфическа заповед да се повикат в полка всички офицери, които са в отпуск бил, той домашен, бил по болест. Само тия офицери, които са на легло и не могат да се движат се освобождават от повикване. По силата на тая телеграма, командира на полка отказва да ми разреши отпуска, който се искаше и от медицинска комисия, по необходимост за умствена почивка на мен вследствие умствена преумора. По тоя начин мен ме поставят пред дилема: или да изпълня исканията на Кесаревите закони и следователно да не се явя на срещата на 10 август или да не ги изпълня, въпреки тяхната подсъдна наказуемост вероятно с уволнение по служба по съд или дисциплинарния ред и да се явя в такъв случай в Търново.
В мен е сега борба в тая посока. Опасявайки се да не попадна в грешка вследствие моята слабост още, аз разчитам, възлагам всичките ми надежди на Господа - вярвам че Той е само в сила сега да стори необходимото въздействие там горе е необходимо, за да ми се открие път за Търново.
Господи, към Теб се обръща моят поглед, всичките ми надежди и с пълна вяра очаквам да ми се открие моления път за Търново, за срещата на 10 август - ако това е волята на Отца. Учителю, помощта е само от Вас, разчитам на нея.
Целувам десницата Ви!
Верния и послушен ученик М. Сотиров.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...