Jump to content

46. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ 26 ноември 1916 г., неделя източно от Серес


Recommended Posts

46. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ

26 ноември 1916 г., неделя

източно от Серес, 4 км по шосето за Неврокопол

26 ноември 1916.Г.,
неделя, източно от Серес, 4 км
по шосето за Неврокопол

Учителю,

На 22 пристигнах и на 23 - четвъртък приех и встъпих в командуването на 3 пех. Бдински полк.
Първите ми впечатления са много добри. Полка се комплектува от Видинска и Кулска околия. Войниците ми изглеждат на добродушни, предани, верни, послушни на своите началници. По-слаби са в интелектуално отношение. Разчитам и вярвам, че със съвети, упътвания, беседи силно готовите за развитие добродетели, съединени сума ще дават всякога една жива сила, която ще е в състояние да извършва възлаганията и поръчения и да оправдава показаното доверие към хората, към чиновете от полка.
Моля Вас Учителю, имайте ме Господи всякога близо до Себе си. С Вашето съдействие на макар слаби сили вярвам да се прослави Името Божие, да се посее Словото Негово и в северозападните краища на нашата Родина. Чрез тия крехки души, които по милостта Божия са ми дадени в управленски командувание, нека Господ Бог на Силите прояви Своето Могъщество, несъкрушима сила само за Своята слава и прославление Неговото име.
Засега полка е на позиция южно и северно от гр. Серес и малко на изток.
По едно разпореждание, получено поверително тая вечер, предстои и да се готвя за присъединение към дивизията ми - 6-а пех. Бдинска дивизия. Где обаче - към Битоля или към Добруджанския фронт не ми е още известно, на щаба и е доколкото зная сега към Битоля.
Ако е волята Божия за преместването ми оттук, нека и с това се прослави и възхвали Името Му. Тук срещу нас са само англичани, които сегиз-тогиз пострелят с някой артилерийски снаряд и замълчат. Добре се спогаждаме. На новото място ще бъде пак добре - защото за Господа ще се и там работи - за идването на Царството Му на Земята.

Целувам десницата Ви Учителю!

Послушен, предан, верен Ваш ученик

М. Сотиров

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...