Jump to content

53. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 22 февруари 1917 г.


Recommended Posts

53. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ

22 февруари 1917 г.

Позицията,
22. II. 1917

Учителю,

Продължавам с моите добри войници да бъда страж на вратата, на същият мост, на същата кота 1248. До края на месеца предстои ми едно малко изместване - удължаване вдясно, а смаляване отляво, на вратата. 1248 си е пак моя, под попечителството на Господа Бога на Силите, защото само Той може да я запази здрава и сигурна.
По схващанията и уловките, противника се е готвил към края на март да предприеме едно настъпление - офанзива срещу ни. Дали Небето ще позволи и дали ще има успех? Не ми се вярва. Дали ще пасува? - Тоже Бог знае. Ще стане каквото е решено.
Но нали сега работиме и се реализирва Сан-Стефанска България.
Вярвам че нито ще напредне противника, нито ще в нещо успее, а по-скоро би се прибрал малко по на юг, гдето с по-тесен фронт, по-упорно, по-добре би се пазил.
Какво ли ще е обаче бъдещето тук? Духът у войника е бодър. Готов да прояви още търпение, защото съзнават, че се защищава една Светлина, Правда, Истина, Свобода. Но общото желание е към завършване сегашното положение. Вижда се, че продължението не е вече Божествено. Потребни са големи усилия, воля, характер, добродетели, за да назидават по-слабите, крепят и водят в пътищата Божии. Не ще ме остави Господ. На Теб само Господи разчитам, очаквам възлагам всичко що е потребно в тия трудни минути на изпитания, страдания, неволи. На всяка крачка Лукавия дебне. Бдение, бодрост, моление са ежеминутно потребни. Когато има Отец за живот, на делото всичко е добро и по-леко, но вярвам Учителю, че Господ не ще допусне да се направи отстъпка от това що сега владееме в Името Божие от Македонската многострадална с кърви облята страна.

Целувам десницата Ви Учителю.

Ваш верен, предан, послушен ученик

М. Сотиров

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...