Jump to content

61. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 28 май 1917 г., понеделник, Бургас


Recommended Posts

61. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ

28 май 1917 г., понеделник, Бургас

Бургас,
28 май 1917 г., понеделник

Учителю,

На 25-того по обяд тръгнах набързо за Сливен. Вместо работата за която разчет правих, че отивам, намерих почва за друга работа. С пристигането ми вечерта - 8 часа, намерих г-жа Стойчева, като гостенка у дома, болна на легло. Отпаднала съвсем духом, със силно малодушие, и даже с вяра, че всичко било "свършено" с нея. Подобри се, засили се и подкрепи духом и с вяра.
Допуска, че е изстинала през време на летуването на 21-ого, понеделник, понеже имало отворени прозорци в трена и силно течение. Появил се е стария й бронхит с компликация силно сърцебиене. Затова и Ви телеграфирам. Съмнявайки се за нещо сериозно в гърдите, повикала е лекар - доктора от града. Не е намерила друго, освен стар бронхит и голяма слабост в сърцето. Дал й е наставления, резултат на преглежданието. Вчера я оставих сравнително доста добре, но много слаба, все в легло, почти от 22-того. Мъчно й е много, че не е могла да извърши възложената й работа - за 25-того - да беседва. Поуспокоих я. Вчера 27-ого, неделя бе назначена беседа. Вместо нея, събеседвах аз по волята Божия, все по същия материал: Матея, 19;6, по бележките ми от 13 Май т.г от София. Ако Бог дозволи, моля и Вашето съдействие, на 30-того, сряда, след пладне госпожа Стойчева да прочете дадената ми и преписана беседа все по Матея 19; 6, държана в София на 3 май /сряда/. С това ще смята, че поне отчасти е успяла да изпълни своята задача в Сливен и в четвъртък - 31 май да отпътува от Сливен за Бургас, за да си отпочине, да се съвземе и след това наново да прави и да отиде до Айтос. Има желание да отиде и до Ямбол.
На 26 того, събота се срещнах в Сливен с г-н Ст. Гидиков. Понеже имало много малка част от поръчалите ми книги. Биле дадени в читалня "Зора" за разпространение, а досега стоели в тавана на читалището. Тая седмица ще говори с читалищното настоятелство да се съгласят и ги продадат на евтина цена и се вземат с цел за разпространение - разпродаване. С това ще се изпълни и завещанието на Д-ра.
Колко екземпляра има не знае, но разчита, че около 200-500 екземпляра от разните годишни течения ще има. Казах му, че ще вземат всичките, но на първо време да приготвят кръгло 300 екземпляра.
Ако има повече и би могло да се вземат всичките, макар и не поравно на всяко годишно течение, моля да ми се укаже. От всяка годишнина книжките са събрани в една обща книга, но има и отделни книжки. Най- вече биле изчерпани 1-а год. от "Нова светлина".
Ако е потребно да се вземат и някои течения от "Живота", желае и ...обяснение на спиритизма", моля да ми се каже до колко екземпляра ще се вземат. Разчитам на юни, понеделник да отида в Сливен - ако е волята Божия и да престоя една седмица.
Сърдечни поздрави!
Ваш верен, послушен М. Сотиров
Поръч. ми Г. Д. - От Д-р Миркович 20.IV., неделя:
 
1. "Нова светлина" - с приложение "Здравословие" - всички год. течения подвързани
5 год. течение има от Нова светлина - колкото има 7-19 г.
3 год. течение има от Здравословие - колкото има
От книгата "Лекар хомеопат" - "Вечните истини"
 
2. За г-н Д. Голов - "Драка" - растение имала Зафирка Михнева - ул. "Кокошарска" да пита дедя Мика - за г-жа П. Иванова
 
3. "Вечните истини от духа на В. Хюго", изд. Д-во "Милосърдие" от 1899 г.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...