Jump to content

1921_10_24 Учителя до Минчо Сотиров


Ани
 Share

Recommended Posts

(получено на 26 октомври 1921 г., Бургас)

пощенски плик:

Господин Минчу Сотиров (зап. Полковник) Бургас

Люб. М. Сотиров,
Получих вашите писма. Живота е музика, но блажен който може да свири правилно според Божиите правила. По някои път някои парчета доста трудно се заучават. Иска се време, труд и постоянство. Ще изнасяте, Изпитанията в каквато форма и да се явят носят благословения. Но време трябва да мине, за да се реализират тия уроци на провидението.
Да бъде душата ви пълна с радост, упование и ума ви със светли мисли. Обръщайте погледа си на горе на вътре дълбоко във вашия дух, слушайте гласът на вашата душа. Тя ще ви пошепне каква е добрата воля на Господа на Любовта. Така само Бог завършва Своите велики дела в тоя временен свят и ние трябва да слушаме Неговата воля. Сега ще трябва да се служи Нему с добро сърце и с добра воля.
Моя привет вам и на Дома ви!
(Свещеният подпис)
София, 24.Х.1921 г.
В архива на Минчо Сотиров е намерен и лист с текст (виж по-долу), който отчасти е еднакъв с горния. Този лист е със свещения и светски подпис на Учителя, без дата. Страницата е ксерокопие.

Люб. М. Сотиров,

Получих вашите писма. Живота е музика, но блажен, който може да свири правилно според Божиите правила. По някои път някои парчета доста трудно се заучават. Иска се време, труд и постоянство. Ще изнасяте Испитанията в каквато форма и да се явят носят благословения. Но време трябва да мине, за да се реализират тия уроци на Провидението.
Да бъде душата ви пълна с радост, упование и ума ви със светли мисли. Обръщайте погледа си нагоре, навътре дълбоко във вашия дух. Слушайте гласът на вашата душа.
Иде Новата Истина в светът, Иде Новата Любов. Нели малко смешна Новата Истина. Когато се проповядва, че Истината е стара. Бог сега гради Ново Небе и Нова земя. Старата земя си вече заминава, а така и старото Небе и то си утива. И човеците трябва да се обновят и стях всичко. Веригите падат, затворите се отварят и мъртвите излизат. Иде Божия Народ отгоре. И Вечната Виделина просиява. Това е едно състояние минава от едно положение в друго, от буба в пеперуда.
Привет на всички приятели!
Ваш Верен
(Свещеният подпис)
П. К. Дънов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...