Jump to content

32. Домашната помощница Петранка


Recommended Posts

ДОМАШНАТА ПОМОЩНИЦА ПЕТРАНКА

Една вечер във Варна имало братска среща и гостите останали до късно през нощта. Разотишли се, а домакинята, както е редно, трябва да прибере масата, да измие и прибере посудата и да измете. Обаче Йорданка не могла да свърши всичко това, защото било късно през нощта. Решила да си легне, а сутринта на видело да оправи и подреди всичко. Та нали тя е стопанката на дома и няма кой да й прави забележки!
На сутринта, като става, вижда, че всичко е почистено. Съдовете са събрани от масата, измити и прибрани в шкафа, кухнята е изметена и изчистена - всичко е в пълен ред. Тя гледала и се чудела коя ли сестра е пристигнала толкова рано, та е свършила всичко вместо нея.
Скоро се задава Учителя и тя го пита: „Коя ли сестра е дошла толкова рано, та е ошетала?". Учителя се засмял и рекъл: „Петранка", а тя с учудване възкликнала: „Какво казахте?". Йорданка усмихната стои, гледа го и продължава да се чуди. По едно време се сеща, че личното име на г-н Дънов е Петър и женският вариант на името е Петранка. Значи къщовницата, ошетала всичко в къщата, е Учителя.
С това, той искал да покаже Божествената служба на всеки от нас, че трябва братята и сестрите да си помагат, а не да оставят работата само на едного. След малко Учителя добавил: „Рекох, днес също ще има много гости и трябва навсякъде да бъде много чисто." Същата вечер дошли гостите, вечеряли, разговаряли и накрая и накрая Учителя се обърнал към сестрите: „Ха, помогнете на Йорданка да прибере масата." Стават сестрите и за кратко време всичко е подредено.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...