Jump to content

39. Пътуване във влака


Recommended Posts

ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВЛАКА

При един друг случай Йорданка пътува с Учителя Дънов във влака от Варна за София. Сядат в купето, влакът пътува и при тях влиза един старец, който моли да му се разреши да влезе и да погледне г-н Дънов. Той го поканва да влезе и старецът бил много щастлив, че може да види отблизо Учителя и да поговори с него. След кратък разговор той напуска купето.
След това в купето влиза една жена с две деца, която също пътува за София. По пътя децата огладнели, майката купила от една гара карначета с хляб и дала на децата да ядат. Йорданка я попитала: „Знаете ли какво ще ядете сега?". Жената я погледнала изумена и казала: „Това са карначета." - „Да, виждам, но знаете ли, че те са приготвени от умряло животно и вие направо тровите децата с тях!"
Жената почнала да се оправдава: „Но аз нямам какво да им дам да ядат." Учителя погледнал към жената и казал: „Свали чантата!" Тя свалила чантата, извадила кашкавал, отрязала по едно голямо парче от него, след това извадила хляб, отрязала и от него и дала на децата. Жената изхвърлила през прозореца купените карначета.
След като се нахранили, децата сладко заспали и повече не ги безпокоили.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...