Jump to content

Recommended Posts

БЛАГОДАРНОСТ

Единственото нещо, което трябва да правите, е да благодарите на БОГА, от сърце да благодарите. Като благодариш, да не виждаш никъде злото. Животът на всички хора, които сега страдат, един ден ще се подобри. Всеки човек, който е минал през страданията, ще се облекчи. Законът е такъв.

“Верният в малкото”, стр. 312; 109

Мистикът е онзи, който живее в реалността на нещата, който сам опитва работите, който се радва еднакво и на малките, и на големите придобивки. Той се радва на една череша толкова, колкото и на стотици череши. Той живее в закона на благодарността. Никой не е в състояние да отнеме радостта на мистика. Мистикът знае, че и малките, и големи усилия дават еднакви резултати; малките и големи удари причиняват еднакви резултати.

“Стойност на нещата”, стр. 96-97; 86

Не мислете, че у вас, във вашата душа, нещата тепърва ще се създадат. Не, у вас има много заспали чувства. Човешката душа е богата и чака условия, за да се развие. Първото, което трябва да се развие у вас, то е благодарността за всичко, което имате... Ако всички приложите този велик закон на благодарността, то най-малко 50% от всички работи на Земята ще се уредят.

“Солта”, стр. 11, 12; 3

Докато си недоволен, ти си старозаветен човек, но като разбереш великия Божи закон, да бъдеш доволен на малките хапки, които враната ти донася, минаваш в Новия Завет, ставаш новозаветен човек, преставаш да се ожесточаваш, започваш да разсъждаваш, да оправдаваш враната и казваш: “Наистина, колко може да донесе в устата си тази малка врана – колкото тя може да изяде. Виждам, крилцата й са малки, крехки. И на това съм благодарен”.

“Пътят на ученика”, стр. 21; 59

Ученикът всякога трябва да има най-хубав хляб, но каквото количество и да има, всякога трябва да е доволен. Той няма право да изказва недоволство от количеството на храната си, защото всеки ден носи своето благо.

“Обич към знанието”, стр. 262; 59

Няма по-хубаво нещо от боя, ако се бие намясто, но няма по-лошо, ако се бие не намясто. Казвам на жените: “Ще биете както трябва”. И на мъжете казвам: “Бийте както трябва”. И на учителите казвам: “Бийте както трябва”. И на учениците казвам, когато бият учителите си: “Бийте както трябва”. Същият закон е. Учениците, като срещнат учителите си, да благодарят на БОГА, че са ги били.

“Запечатаната книга”, стр. 79; 97

Благодарността дава сила на човека да понесе всички несгоди в живота, колкото и големи да са: щом е благодарен, с тази благодарност той покрива недостатъците, несгодите си и ги носи по-леко.

“Ценното в малкото”, стр. 62; 99

Законът на Доброто е следният: Ако благодариш за малкото Добро, ще дойде голямото Добро; ако благодариш за голямото Добро, ще дойде още по-голямо. Законът на злото е обратен: Ако благодариш за малкото зло, иде по-малко зло; ако не благодариш за малкото зло, ще дойде по-голямо зло.

“Сянка и реалност”, стр. 210-211; 193

Като благодариш на БОГА за Доброто, то расте. Като благодариш на страданието, то си отива. Като не благодариш за Доброто, то си отива. Като не благодариш за страданието, то си остава и расте. Това са четири закона в Природата.

“Музикално състояние на човешката душа – благодарност и доволство”, стр. 66; 198

Помнете: ако човек е недоволен от себе си, и хората няма да бъдат доволни от него; ако е недоволен от ближните си, и хората няма да бъдат доволни от него; ако е недоволен от БОГА, всички живи същества няма да бъдат доволни от него. Такъв е законът.

“Особености на човека”, стр. 239; 142

Ако доброволно приемеш малкото зло, голямото зло няма да дойде. И обратно: Ако доброволно приемеш малкото Добро, и голямото Добро ще дойде.

“Динамика на живота”, стр. 101; 103

Когато ще се роди едно същество, всички, от най-низките до най-високите същества, се радват и даряват с нещо новороденото. Благодарение на тези подаръци то се облича в плът, придобива известни качества и дарби и започва нов живот. По-нататък то започва да се развива, като се ползва от благата на Природата и живота.

“Аз и Отец едно сме”, стр. 203; 80

Когато се отнема нещо на човека, в замяна на отнемането му се дава друго нещо. Ако той е оценил това, което му е било дадено, новото, което получава, ще бъде по-добро от старото. Ако не го е оценил, новото ще бъде по-просто, от по-долно качество.

“Вътрешна просвета”, стр. 36; 152

Обичай светлината, за да имаш толкова светлина, колкото ти трябва. Обичай въздуха, за да имаш толкова въздух, колкото ти трябва. Обичай водата, за да имаш толкова вода, колкото ти е потребно. И най-после, обичай и Земята, за да те поддържа.

“Божественият подтик”, стр. 87; 155

При дишането, като приемаш въздуха, трябва да благодариш на БОГА, че си приел въздуха в себе си, да го задържиш. И като го изпратиш навън, да благодариш, че БОГ ти дал свобода, да вземеш колкото искаш... Там, дето умът присъства, всяка работа става добре. И при стомаха е същия закон.

“Новото в живота”, стр. 438; 153

Ако ти си недоволен от сиромашията, тя се увеличава. Ако си недоволен от богатството, то се намалява. Противоположни са.

“Всичко е създадено за Добро”, стр. 514; 143

Работата, която вършиш, да ти е приятна. Ти щом усещаш недоволство в работата, ти си изхарчил повече енергия. И в яденето същият закон е. Като ядеш, дойдеш до едно място, приятно ти е. Спри там.

“Мозъчни центрове”, стр. 102; 166

Благодарете на БОГА за Любовта, която Той изявява към вас. Благодарете на БОГА за Мъдростта, за светлината, която изявява към вас. Благодарете на БОГА за свободата, която ви дава. Да се изпълни сърцето ви с благодарност. То е сила. Този закон и в дома да действа, и в народа да действа, в обществото и в цялото човечество, навсякъде да действа.

“Свещено чувство”, стр. 138; 161

Всичко онова, каквото направиш, да се радваш, да се радва и оня, на когото ти си го направил. Като свириш ти всякога да си доволен и той да е доволен, това наричам музика. Като свириш и ти, и другите, всички да са доволни. Законът е все същият. Да бъдем доволни от нашата Любов.

“Да дойде при Мене”, стр. 330; 168

Ако си недоволен от Любовта, влез в безлюбието. Ако си недоволен от безлюбието, влез в Любовта.

“Навреме и безвреме”, стр. 25; 185

Нека нашите човешки усмивки показват едно удоволствие, че можем да носим страданието, което човешката Любов изисква.

“Човешка, ангелска и Божествена Любов”, стр. 199; 182

Като се засмеем да сме доволни от своята усмивка. Дали хората ще се зарадват от нашата усмивка не е важно; ние лично трябва да сме доволни от нея. И когато се начумерим, пак трябва да действа същият закон.

“Пояснения върху окултизма, спиритизма, теософията, мистицизма и християнството”, стр. 129-130; 203

Благодарете на Господа за страданията, които ви дава. Щом страдаш, имаш един ревматизъм, кажи: “Господи, много ти благодаря, единият ми крак ме боли”. Ще благодарите. Дойде болката и на другия крак. Ще проверите закона, че е верен. Това, което желаеш, става. Но това, което не желаеш, и то става.

“Всичко е за Добро”, стр. 121; 157

Учете се на закона на доволството; и то не отвънка, а отвътре, от сърце да бъдете доволни! Когато си доволен, каквото и да ти се случи, ще го понесеш с дълбоко съзнание.

“Работете с Любов”, стр. 198; 203

Докато човек се безпокои, работите му не могат да се оправят и ако е болен, не може да се излекува. Затова първо ще престанете да се безпокоите и ще загърбите недоволството, тогава и съдбите ви се изправят по-лесно.

“Седни при силния огън”, стр. 125; 199

Бъдете доволни от малкото, което ви се дава, било в знание, в сила, в ядене, в ходене, в спане и т.н. Нека доволството бъде основа на живота ви. Доволството е Божествен закон.

“Полюси на съзнанието”, стр. 302; 65

Бъдете благодарни на онова, което БОГ дава.

“Един момент”, стр. 487; 151

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...