Jump to content

41. Изгревът и земята Ханаан


Recommended Posts

ИЗГРЕВЪТ И ЗЕМЯТА ХАНААН

Когато окончателно се преместихме в София, след интернирането на Учителя във Варна, отначало бяхме на улица „Опълченска" 66. Там идваха братята и сестрите, там се провеждаха беседите, там се осъществяваха срещите на приятелите с Учителя.
По-късно се закупиха места на Изгрева и се преместихме да живеем там. Ние си направихме къщичка, която доскоро стоеше. На Изгрева се направи салон под ръководството на Учителя, като и той работеше заедно с братята. Отначало имаше само палатки, поставени от братята, това бяха военни палатки, останали от войните. По-късно се построиха дървените къщички и така се оформи селището на Изгрева. Тука сме прекарали едни от най-щастливите си години в молитви, музика и песни, гимнастика и екскурзии до Витоша и Чамкория. След това започнахме да ходим до Мусала и Рилските езера. Това бе времето на разцвета на Бялото Братство и бяха най- хубавите ни години.
Аз услужвах на Учителя с много неща. Веднъж, като му бях измила краката и докато ги избърсвам, му казвам: „Учителю, с какво съм заслужила да бъда тука при такъв Велик човек?". А той ми отговаря: „От миналото, Йорданке, от земята Ханаан!"
Когато пишеше писма до моя съпруг, д-р Иван Жеков, понякога поставяше и следният поздрав: „Поздравете и Йорданка-Ханаанка!" Отначало ми беше непонятно, но поел е разбрах, че с него идваме и пътуваме от хилядолетията на човешката история. Та тука, на Изгрева, се бяхме събрали както от Ханаанската земя, така и от времето на Мойсея, от Юдея и Галилея, че и от Палестина. Имаше отвсякъде! Всички бяха дошли на Изгрева от различно време, а тука трябваше да оформят Духовния Изгрев!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...