Jump to content

Връзка с разумния свят


Recommended Posts

ОСНОВИ НА ДУХОВНОТО И ЕМОЦИОНАЛНОТО ЗДРАВЕ

Връзка с разумния свят

Добрите влияния идват от един свят, който е много по-съвършен от нашия. За да бъдем в добро физическо и духовно здраве, трябва винаги да поддържаме връзката си с разумния свят. Добрите проводници на неговите сили чистят и облагородяват по-грубите носители на влияния в живота. Знанията, методите и законите, от които се ръководят служителите на доброто в този свят, се изучават, когато човек изпълнява задачите си като проводник на светлите сили, като служител на Любовта.
Разумният човек върви в тесния път на Любовта, Мъдростта и Истината. Чрез молитва и прилежна работа, посветена на един висок идеал, той се свързва със силите на разумния свят и, като приема благотворните им влияния, става техен носител в живота.
При един разговор с Кирил Икономов, последовател на Учителя и добър музикант, той каза:
„В живота на ученика най-съществена е връзката му с Бога, която той поддържа чрез молитва. Чрез музикалните упражнения, дадени от Учителя, той се свързва с ангелския свят. Божественото слово, когато се чете, проучва и прилага, го свързва с Учителя. Общите трапези с чиста вегетарианска храна благоприятстват създаването на братски отношения в материалния свят."
Над всичко стои връзката с Бога, силата на молитвата. Много от най-хубавите слова, които Учителя е казал за молитвата, са записани от Боян Боев. В неговите спомени четем:
„При една екскурзия до Мусала с Учителя, един брат го запита: „Учителю, защо има нужда да се молим, когато в писанието е казано, че Бог знае нашите нужди?" Учителя отговори: „Да, Бог знае нашите нужди и е приготвил блага за нас, но ние, като се молим, отиваме да си ги вземем." Значи при молитвата ние влизаме в хармония и съзвучие с Божественото и ставаме възприемчиви към него, към онова, което Бог е приготвил за нас, и си го вземаме.
 
Молитвата е хлопане, искане и търсене. Тя е един апел към Небето и Разумния свят и те отговарят на този апел. Чрез молитвата се образува връзка между Бога и човека. Тя е общение с Бога и тогава това, което е в Бога, се прелива в нас Неговата Любов."
 
Бог вижда ученика на Любовта, който се моли искрено в душата си, обгръща го в светлината си и го пази.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...