Jump to content

Recommended Posts

ВНУШЕНИЕТО

Всичко ще дойде на своето време. Обаче законът на внушението изисква специфично време и специфично състояние на човека... Всеки, който иска да вложи в подсъзнанието си една велика мисъл, която да се реализира, той трябва да избере за това най-хубавото разположение на духа си. Колкото човек е по-неразположен, по-неспокоен, толкова по-бавно и несигурно работи законът на внушението; колкото човек е по-разположен, законът работи по-добре.

“Обич към знанието”, стр. 276, 277; 59

Не работете чрез закона на внушението, че не можете да пеете, а работете чрез закона на внушението, че можете да пеете, да развиете гласа си. Прилагайте мисълта си, че можете да развиете гласа си, слушайте добри певци, въодушевявайте се от тях, те ще ви дадат импулс.

“Отговор на зададени въпроси”, стр. 252; 12

Никой не може да освободи човека от онази мисъл, която той сам си е внушил.

“Постоянното в живота”, стр. 245; 159

И на вас предстои да се борите сред противоположни сили в света, но трябва да бъдете разумни, т.е. трябва да разбирате закона на внушението. Този закон изисква чистота на мисълта.

“Закон за внушение и закон за равновесие”, стр. 24; 32

Не е лесно например да отхвърлим едно внушение, едно хипнотизиране, че след десет дена ще умреш. Трябва да разбираш законите как да се разхипнотизираш.

“Отличителни черти на човешката интелигентност”, стр. 16; 36

По закона на хипнотизма човек може да изпълни една чужда престъпна мисъл. Но по закона на внушението не всеки човек може да се хипнотизира. Ти не може да хипнотизираш един светия, един праведен човек, а един грешен човек можеш да го хипнотизираш. Слабия човек можеш да го хипнотизираш, силния човек не може да го хипнотизираш.

“Думата Му държа”, стр. 286; 95

Вие трябва да внушите на себе си, а не на другите. Това е наука. Научете се да внушавате на себе си, а не на другите! Внуши на себе си!

“Истинското служене”, стр. 12; 36

Първо вие трябва да се освободите от закона на човешките внушения и да дойдете до внушения, които идат от свят, по-висок от вашия. Вие трябва да различавате от кой свят идат внушенията. Научите ли това, вие ще можете да въздействувате на тия, които могат да ви спънат или да ви заведат в крив път.

“Методи и пътища на идейния свят”, стр. 37; 44

Чрез закона на внушението човек може да стане твърд като желязо. Онзи, който го е втвърдил, пак по закона на внушението, може да го направи толкова мек, че от най-малкото бутване да усеща страдания.

“С Дух и огън”, стр. 19; 30

Прави са хората, когато се боят от внушението. Те са забелязали неговото вредно действие върху човека, но не знаят как да приложат този закон. Значи има дни и часове, когато внушението се отразява вредно върху човека. Тогава нито той трябва да внушава на другите, нито другите на него. В такива моменти човек трябва да се огражда от внушението така, както военните с ред крепости се ограждат от своите неприятели.

“Основни мисли”, стр. 119; 57

Прилагането на волята като метод за преодоляване на физически и душевни болки, на мъчнотии и изпитания не е нищо друго, освен закон на внушение. Който иска да работи чрез този закон, трябва да бъде положителен.

“Възпитание на волята”, стр. 332; 82

Съвременните хора работят със закона на внушението. Нима със създаване закон за престъпниците, държавниците не внушават престъпността у хората? Щом се яви един престъпник, те казват: “Хайде да създадем закон за престъпниците!” С този закон се отваря път на престъплението. Свещениците говорят за развалата на хората, но с това те не ги изправят, а отварят път на развалата в света. За да се избегнат тия лоши последствия в живота, човек трябва да се стреми към Истината. В Истината е скрит смисълът на живота.

“Неговата заповед”, стр. 87; 47

Съвременните учени се спират върху закона на внушението като вътрешна, съзнателна сила в човека. Достатъчно е да има човек чисто и пробудено съзнание, за да бъде проводник на светлите и възвишени мисли на разумните същества.

“Божествената мисъл”, стр. 7; 63

Съвременните хора са вързани с ремъците на дявола. Вечер, преди да заспите, ще се развързвате чрез закона на внушението.

“Свободно движение”, стр. 91; 54

Оставете човека свободен, не му внушавайте какво да прави.

“И помаза”, стр. 48, 49; 124

Майката е първата възпитателка на детето си, затова тя сама трябва да изучава закона на внушението и на самовнушението и да каже на детето си какво трябва да дойде.

“Който сее и който жъне”, стр. 150; 125

Искате ли да напредвате в живота си, прилагайте закона на внушението... Прилагайте този закон, както към себе си, така и към своите ближни, но винаги за Доброто, за положителното в живота.

“Внушение”, стр. 39; 52

Според закона на внушението и Доброто, и злото се предават.

“Живот, светлина и свобода”, стр. 26; 97

Доброто се усилва от добри и положителни сили. Когато Доброто израсте и укрепне, злото попада под негово влияние и се възпитава.

“И рече Исус”, стр. 165; 80

Казвам: ако хората знаят този закон, че като заспи човек магнетически сън, може да му се внуши да направи някакво зло, те трябва да знаят, че същият закон работи и за Доброто.

“Добри вести”, стр. 187; 125

Има хора, които биват хипнотизирани, и те в хипнотично състояние извършват престъпление. Вие още не разбирате какво нещо е престъплението. После, когато се карате, вие сте хипнотизирани тогава. Князът на този свят разбира тези закони.

“Богат и сиромах”, стр. 64; 129

Често човек се проявява неморален, без да иска. Той по наследство носи в себе си, било от баща, било от майка си, дядо си или баба си, от четири поколения насам една лоша наследствена черта, с която не може да се справи. Натъкне ли се на тази черта, той не е господар на себе си. Който знае законите на внушението, той може да лекува и другите хора, и себе си. Но ако не знае тия закони, той не може да лекува нито себе си, нито другите. Внушението е сила, която се проявява и в отрицателното, и в положителното.

“Закон за контролиране”, стр. 185; 146

Някой казват: “Ние остаряхме”. Вие сте остарели по закона на внушението. Понеже светът казва, че сте остарели, вие остарявате.

“Новото учение”, стр. 34; 135

Има духове, които причиняват големи пакости на хората. Те са в състояние да разстроят живота на хиляди семейства. Те са големи майстори. Знаят закона на внушението и нашепват убийствени мисли, на които мнозина се поддават. Какво трябва да се прави, за да се освободим от влиянието на лошите духове? Ще ги вържете. Сега е време да вържете лошите духове, да вържете злото в света. Няма да остане нито един лош дух свободен. Само онзи може да връзва, който разбира законите на живота и на Любовта. Ако не ги разбира, по-добре да не се опитва, защото вместо той да връзва, него ще вържат.

“Вътрешна връзка”, стр. 285-286; 133

Представете си, че имате един спътник, който обича да рисува, обича да туря маски на лицето ви, когато заспите. Той всякога залепва маската, когато ти спиш... Законът за миенето е останал от древността – за да можете да махнете тая маска, която са ви турили.

“Към извора”, стр. 187; 135

Норма е, когато всички сили не само са в равновесие, но действат правилно, ти усещаш приятно настроение вътре в мозъка и в дробовете, навсякъде работиш добре. То е нормата, която трябва да спазваш – приятно настроение да имаш на духа. Ти почнеш тъй, но си казваш: “Пази се, че туй настроение може да се измени”. Че ти всеки ден със закона на внушението нарушаваш хармонията на живота.

“Според делата”, стр. 257; 95

Ти може да превърнеш една своя мисъл. В тебе се явява една страст, това е една форма, която се е създала още преди три-четири поколения. В четвъртото поколение тази форма трябва да се прояви. Дядо ти или баба ти са създали тази анормална форма. Понеже ти вървиш по тази линия, в тебе сега се явява едно неестествено желание. Тази форма идва по закона на внушението.

“Първото място”, стр. 162; 109

Аз нося 20 кг вода. Някой казва: “Аз пък мога да нося 40 кг.” Добре, ще опитам. Ако наистина носи 40 кг, и в мене ще се яви желанието да бъда силен като него. Не е важно количеството; важно е и аз, и той да носим водата с радост, с добро чувство. Този закон работи в човека.

“Внушение и вдъхновение”, стр. 332; 115

В света съществува един закон на внушение, който работи отвън. Ако ти, по едно невнимание, в света останеш дълго време да живееш на физическото поле, в материалния свят, да се занимаваш само със своето материално подобрение, ти непременно ще извършиш престъпление.

“Усилни времена”, стр. 395; 120

Законът на внушението действа във всички области на живота, във всички науки и изкуства.

“Земята като училище”, стр. 303; 132

Знаете ли: един човек, който се хвърля от канарата, той е израз на ред поколения. Ако десет силни хора или ако един силен човек намисли и каже да се хвърли от канарата, а после казва: “Не, аз няма да се хвърля!” Вторият също така казва и най-после най-слабият от тях иде да се качи на канарата и той ще изпълни тяхната воля. Законът на внушението работи.

“Който прави Истината”, стр. 358; 121

Законът на внушението е един мощен закон и човек не може да се избави от него. Щом дойде едно настроение, ще знаете, че това настроение е външно, ще гледате да го премахнете. Човек трябва да бъде вътрешно свободен. Аз съм за вътрешната свобода.

“Ръководен от Любовта и Мъдростта”, стр. 177; 199

Докато живеете в света на противоречията, трябва да знаете, че се намирате под закона на внушението. Никой смъртен, даже и безсмъртен не е свободен от този закон.

“С человечески езици”, стр. 214; 131

Абсолютно здравият човек е свободен от закона на отрицателното внушение, от всички кармически връзки. Той се е развързал благодарение на закона на Любовта и на закона на Истината. Казано е, че Истината освобождава, а Любовта възкресява. Като ученици, вие трябва да живеете и да работите с радост. Каквото и да правите, не може да се освободите от закона на внушението. Велик и мощен е този закон. И ангелите, и Боговете се намират под положителното му влияние.

“Живот и радост”, стр. 38; 91

Всеки живее толкова години, колкото той сам си е определил. Този въпрос е свързан с ред още въпроси и подробности, но основният закон е, че много от нашите навици се дължат на внушението. Следователно време е вече човечеството да мине от фазата на внушението във фазата на вдъхновението.

“Законът на внушението”, стр. 11; 34

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...