Jump to content

Новолунието


Recommended Posts

Новолунието

Крум Въжаров попитал нещо Учителя и той мълчал дълго време. В един момент Учителят отговаря на въпроса му, като пояснил, че е чакал да дойде новолунието.

Помня, Крум Въжаров много държеше всяко ново начинание да се започва на новолуние. Той имаше много силна мисъл и проектираше нещата. Крум ми е казвал: „Нали знаеш, че когато на един картон се посипят железни стърготини и отдолу се сложи магнит, стърготините се нареждат по силовите линии на магнитното поле. Така е и с мисълта: когато я проектираш напред, ти можеш да подредиш нещата със силата на мисълта и проектът се реализира безотказно.“

Спомням си как той плануваше летуването на Рила за всяко лято. Започваше обикновено от новолунието на месец март. С помощта на астрологични таблици, съобразявайки се точно с астрологичните аспекти, той определяше датите за качване и слизане, за посрещане на групи и т.н. Наскоро Павлина Даскалова ми изпрати спомени за Мусаленския лагер, като накрая завършва с думите: „При Крум Въжаров нямаше провал.“ И това беше точно така, всеки от нас ще го потвърди. Спомням си, когато в лед катерехме зимно време планините, Крум Въжаров ни водеше пръв и копаеше стъпка след стъпка в леда. Докато не изкопаеше стабилна стъпка, той не правеше следващата, никога не допускаше рискове за живота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...