Jump to content

Recommended Posts

МАЛКИТЕ ВЕЛИЧИНИ

Започнете първо с малките величини... Започнете в живота си с най-малкото право, което ви се дава. И в науката е същият закон. Започнете с най-малкото знание, не с голямото.

“Тониране”, стр. 122; 136

Малкото винаги може да опиташ, голямото не винаги може да опиташ. Казвам, затуй в Природата има един закон: БОГ ни дава малките неща, които опитваме, защото всички големи неща са градени върху малките. Каквото е малкото, такова е и голямото.

“Измерения”, стр. 240; 150

Един орех можете да го носите в джоба си и сте в безопасност, няма да пострадате. Но ако един ден вие посадите този орех и той стане голям орех с гъста сянка, под която вие един ден си почивате, той така ще ви изненада, ще ви причини такава вреда, която за цял живот ще я помните. Кой е виновен? Голямото благо. Малките блага не вредят. Същият закон се отнася и до дарбите. Големите дарби пакостят на хората.

“Сила, благородство, светлина и доброта”, стр. 147; 146

Човек, който иска да работи с Любовта, той трябва да изучава малките усилия, микроскопическите усилия, които трябва да прави в света.

“Без кал!”, стр. 255; 160

Природата, като възпитателка, не представя табула раза – бяла, ненаписана книга. В нея се разрешават най-трудните задачи. Като знаете това, не пресилвайте нещата. Започнете с най-малкото. Нека то постепенно да расте и се увеличава. Такъв е законът.

“Неделими неща”, стр. 144; 196

Стремете се от всяка лекция да придобиете поне микроскопическо знание. Това е приложение на закона за малките величини. Започнете от малкото и постепенно вървете към голямото, към Великото.

“Малкият повод”, стр. 96; 56

Големите работи са създадени за хората. БОГ създал малките работи за Себе си, пък големите работи за хората. Но вижте какъв е законът: Големите работи на могат да станат по-големи. Големите работи може само да се смалят; малките работи може да се увеличат само. Малките работи по-малки не могат да станат.

“Малката Любов”, стр. 235; 168

Казвам: трябва да се изучава закона на малките величини. Не само да се говори за тях, но да бъдете сведущи.

“Неделими неща”, стр. 132; 196

Казвам: разчитайте на онова, което ви е дала Природата... Не разполага човек със средства. В Природата съществува друг закон. Малкото благо привлича многото... Малкото разумно благо само по себе си привлича голямото.

“Прилежание”, стр. 81; 178

От малките работи са станали и големите.

“Най-лесната работа”, стр. 176; 195

Питам: какъв е законът, когато се ражда едно дете? Как започва то? Това дете започва с най-малките възможности, започва като една микроскопическа семка някъде. Също така е и с идеята. Може да се засее една микроскопическа Божествена идея вътре във вас. И вие казвате: “Нищо няма да излезе от нея”. Но вие оставете тази идея да работи и тя ще възрастне.

“Пътят на добрите постижения”, стр. 143; 205

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...