Jump to content

Recommended Posts

НАУКА И ИЗКУСТВО

 

МАТЕМАТИКА

Който разбира законите на числата, той може да измени съдбата си, т. е. да я подобри. Забележите ли, че дадено число, ден или месец не ви благоприятства, изменете ги и наблюдавайте какви резултати имате при новите числа. Ако строите къща, спазвайте числата. Каквото правите в живота си, правете го с оглед на науката за числата.

“Непреривно движение”, стр. 80; 73

Човек трябва да знае кои числа отговарят на него и да се ръководи в живота си според тях. Които не разбират закона на числата, могат да изпаднат в две крайности: или в крайно суеверие, или в крайно безверие.

“Побеждавайте злото”, стр. 149-150; 79

Законът за малките числа не е верен и за големите. А законът за големите числа обхваща и малките.

“Закон на числата”, стр. 23; 94

Когато говоря за смисъла на числата, аз имам предвид, че всички хора вървят по закона на живите числа. Всеки човек е едно живо число и в Невидимия свят гледат на него като на една възможност.

“Любовта като среда, като сила и като възможност”, стр. 451; 153

Всеки от вас има право да създаде каквато иска теория за превръщане на числата. Вие трябва да разбирате тези закони. Необходим ви е един силен контраст, за да бъдете щастливи.

“Превръщане на числата”, стр. 14; 108

Стремете се да не се тревожите, понеже всяка една тревога носи една ужасна отрова. Тогава тази отрова действа по един кабалистичен закон на числата. Направиш една погрешка веднъж, два пъти, три пъти и дойдеш до едно място, дето се експлодира.

“Що е истинно?”, стр. 391; 162

За да бъдат разбрани и правилно приложени, мислите и чувствата трябва първо да се превърнат в математически величини, после – в геометрически формули и фигури, и най-после в действия.

“Свиване и разширяване”, стр. 276; 91

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...