Jump to content

МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ


Recommended Posts

ЧОВЕКЪТ И ВСЕЛЕНАТА

 

МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ

Животът на всеки човек представя възел, в който се прекръс­тосват неговото минало, настояще и бъдеще. Следователно миналото определя настоящето, а настоящето ще определи бъдещето.

“И рече БОГ”, стр. 187; 60

Нека разберем що е бъдеще и що е минало. Миналото съдържа законите на страданието, според моето схващане, или според новите веяния. А пък бъдещето съдържа законите на радостта и щастието.

“Живият хляб”, стр. 9; 109

От сегашното положение по-важно няма. Следующето ти положение като дойде, тогава то ще бъде най-важно. Трябва да знаете, че следующето ви положение зависи от сегашното. Същият закон ще имате и тогава.

“Тъчете мислите си”, стр. 17; 27

Това, което в дадения момент имам, това моето разположение, то е реалното. Не какво ще бъде след един час, но в дадения момент, какво съм, то е реалното, то е, на което разчитам. Законът е верен. Ако аз съм добър сега и в следния момент ще бъда добър. Ако сега аз не съм добър и следния момент няма да бъда добър.

“Старото и новото”, стр. 93; 169

Подсъзнанието е закон на миналото, а съзнанието е закон на настоящия живот.

“Разумното Слово”, стр. 80; 145

Преди всичко миналото на човека е свързано с неговото настояще така, както изгревът на Слънцето е свързан с неговия залез. И тогава съществува следният закон: Всеки човек трябва да се прояви. Без прояви животът няма смисъл. Животът е реален само тогава, когато се проявява, в каква и да е форма.

“Прави и криви линии”, стр. 35; 42

Стремежът на хората да бъдат добри, да обичат и да бъдат обичани, да развиват вярата си и в тях да вярват, се обуславя, именно, от този закон – да създадат условия за бъдещия живот.

“Вероятности и възможности”, стр. 160; 64

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...