Jump to content

Recommended Posts

МЪЖЪТ И ЖЕНАТА

БОГ чрез мъжа ни учи на закона как Той ни обича. А пък чрез жената ни учи как да възприемем Неговата Любов.

“Новите форми на Любовта”, стр. 529; 153

Само една жена има за един мъж... Този закон трябва да съществува и в живота на хората. За всеки мъж е определена само една жена.

“Материална, реална и идеална Любов. Категории на Любовта”, стр. 164; 146

Първоначално мъжът и жената трябвало да бъдат свързани в един ум, в едно сърце, в една душа и в един дух. Това е било изказано и в стиха: “Човек ще напусне майка си и баща си, ще се прилепи към жена си и ще образуват едно цяло.” Не се ли спазва този закон, отношенията между мъжа и жената всякога ще бъдат дисхармонични.

“Правилно отношение към числата”, стр. 261; 92

Някои казват: “Този развален човек да го оженим, та да го поправим.” Това не е позволено. Христос казва: “Вие сте живи камъни.” Но има и мъртви камъни. Следователно една мома, която разбира законите, никога не трябва да се жени за един грешник.

“Изкушението”, стр. 33; 201

Ако мъжът задържа жена си при себе си, и той ще я разврати. Той трябва да покаже пътя към БОГА. Не той ще я разврати, но тя ще започне да вижда неговите слабости. Сега този закон ще го приложите навсякъде.

“Вечер и сутрин”, стр. 115; 169

Ако искаме по закона на еволюцията да се поправи светът, тогава една студена жена трябва да я жените за един топъл мъж, да стане преобразование в поколението, да се подобри. Ако някой е много горещ, той пък трябва да се ожени за една студена жена, при тази топлина непременно трябва да му турите една студена другарка, да урегулира голямата му топлина.

“Трите закона”, стр. 184; 154

В един и същ момент две неща не могат да бъдат отрицателни. Никога не можеш да събереш на едно място двама лоши хора, те непременно ще се отблъснат, не могат да се обичат. Също така и двама добри хора не могат да се съберат на едно място. Такъв е законът на Земята. Това се отнася обаче за хора от еднаква категория – до двама мъже, или две жени. Никога не могат да се съберат на едно място две добри жени или двама добри мъже. Но един добър мъж и една добра жена могат да бъдат на едно място понеже са от различен пол.

“Доброто и светлината”, стр. 262; 147

Между добрия и лошия човек не могат да съществуват никакви отношения. Те се разговарят, но не могат да се обичат. Единият ще се мъчи, а другият ще благува. Това е закон, който не може да се престъпва. Всеки ще живее според това, което е изработил.

“Четири погледа”, стр. 47; 148

Според мене, като дойде онзи, когото обичам, ще дам изобилна светлина, изобилна топлина, изобилна сила. В него трябва да има достатъчно светлина в ума си, достатъчно топлина в сърцето си и достатъчно сила в тялото си.

“Светлина, топлина, сила”, стр. 65; 161

Ако един мъж не може да внесе светлина в ума на една жена и ако той не може да внесе топлина в сърцето, и ако не може да внесе сила в тялото, той не е мъж. Той е сянка, няма реалност.

“Майката на съвършенството”, стр. 70; 161

Много жени има в света, които вървят по мъжка линия, и ако мъжът върви по мъжка линия, непременно ще стане спор. Ако вървят и двамата по женска линия, пак ще има спор. Жената, ако върви по женска линия, мъжът трябва да върви по мъжка. Ако жената върви по мъжка, мъжът трябва да върви по женска линия.

“Буден ум и бъдно сърце”, стр. 14; 179

Такъв е Божественият закон – един слиза, друг се качва. Ако мъжът слиза, жената се качва; ако жената се качва, мъжът слиза.

“Оправдание и спасение”, стр. 25; 203

Казвате, че жената трябва да обича мъжа и мъжът трябва да обича жената. Двама души едновременно не може да се обичат. Вие не разбирате закона. Щом се обикнат едновременно, те ще се отблъснат.

“Обич и преценка”, стр. 216; 155

Една мома може да живее с един момък, ако той е на фокус. Това е закон. Ако е вън от фокуса, или вътре във фокуса, ще се явят големи недоразумения... Всички неща, които не са на фокус, произвеждат отрицателни резултати.

“На фокус”, стр. 242; 195

Тук мъже и жени започват по небесному, а свършват по земному. Докато са млади, раздават си много целувки, а когато остареят, целувките вече ги няма. Обратно трябва да се постъпи: най-напред да се започне с по една целувка в година, после да се премине на по една целувка в месец, по една целувка в седмицата, по една на ден, по една на час и така постепенно да се увеличава. Така трябва да се върви по закона на Любовта.

“С Любов се взима”, стр. 248; 201

Ако в момъка и в момата не е развит центърът на Любовта към ближния, те не са един за друг. Като не разбират този закон, някои от съвременните хора насилват Природата, като мислят, че ако между двама души днес няма Любов, утре ще има.

“Двете съзнания”, стр. 299; 72

Ти като се ожениш, нито една лоша мисъл, нито едно лошо желание в сърцето, нито една лоша постъпка в душата ти да не се яви за твоята възлюблена. Като че Господ дошъл у тебе. За мъжа е това, и за жената е същото.

“Пожелаване”, стр. 213; 182

В женитбата мъже и жени са пратени от БОГА да проправят път, че напредналите души да дойдат по един уреден път.

“Координиране”, стр. 216; 180

Като целунеш някого, трябва да излезе от тебе една магнетична сила, да влезе нещо в него... Ако искаш да го целунеш, трябва да му дадеш от себе си най-хубавото, което имаш.

“Великата възможност”, стр. 123; 180

Когато две същества се съединят на Земята, те непременно ще ритат. Това ритане е неизбежно.

“Встъпление в Любовта”, стр. 91; 203

Сърденето е едно качество на земната Любов. За да любиш, трябва да се разсърдиш и затова, който не се сърди, няма Любов и който няма Любов, не се сърди. Затова мъжът, който се сърди, вземи го; ако не се сърди, остави го, тъй седи законът.

“Физическият живот – път към духовния и Божествения живот”, стр. 36-37; 206

Не е въпрос жената да стане стражар за мъжа и да ходи подир него, да го пази, да го морализира. БОГ е закон, а не жената. БОГ ще постави и жената, и мъжа в правия път, а не те помежду си. Ако остане на мъжа да тури жената в правия път, горко му. Мъжът трябва да бъде закон сам за себе си. Всеки човек е носител на Божията Любов и той трябва да даде тази Любов в пълната й чистота, така, както е излязла от БОГА – от недрата на БОГА.

“Да идем във Витлеем”, стр. 427; 140

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...