Jump to content

Силата на Любовта


Recommended Posts

СИЛАТА НА ЛЮБОВТА

Изгрев, 10 ноември 1954

Любезни брат,

 

Днес сме в нашия обичан бивак Ел Шадай. Така нарече Учителя нашия бивак на Витоша. Той е много магнетичен. Има източно изложение.

 

Днес времето е тихо, има изобилно слънце. Това е един красив пролетен ден. Още когато се изкачвахме на Витоша, Учителя ни обърна внимание да погледнем виолетовата краска над Камен дел и каза:“Това е натрупаната пролетна прана, която е изобилна през този сезон.“

 

Бяхме около 150 души. Слънчевият изгрев посрещнахме на пътя. На красиви поляни тук-таме правехме почивки. Особена украса на Ел Шадай през този месец беше моравият минзухар.

 

Към 10 часа изпълнихме на поляната на Ел Шадай паневритмията. След това изпяхме няколко песни. Започна разговор. В разговора Учителя каза следните мисли:

 

Трябва да знаете кои са подаръците на любовта. Тя носи живот, светлина, топлина, свобода, сила и красота. Носи здраве, благородство. Носи всичко хубаво. Носи всички добродетели в себе си. Носи мъдрост и истина. Когато обичаш някого, ти проявяваш дарове на любовта. Проявява ги и онзи, когото обичаш. Когато обичаш някого, ти внасяш в него красота. Любовта образува свещения огън. Тя събужда мисълта. 14 мисълта събужда любовта. Всичко хубаво в човека се събужда от любовта. Един твой приятел става предавател на силите от природата към тебе. Един човек, който обича, приема и предава на другите Божествените сили.

 

Новото Любовта почва 400 500 години преди Христа.

 

Любовта е вложена в живота. Любовта е врата, през която човек влиза в живота. Онзи, който не е в любовта, е в небитието.

 

Любовта премахва всички препятствия, всички мъчнотии. Тя дава всички възможности. Тя е път за всички възможности. А за онзи, който не е в любовта, трябва да има препятствия. Те са необходими за него.

 

Защо любовта носи тези дарове? Защото при любовта ти си в хармония с целия всемир и енергиите на целия всемир, на цялото, се вливат в тебе и внасят подем и обнова.

 

Когато някой те обича, ти си градина и той пуща вада към тебе. И всичко в тебе се разцъфтява. Когато не те обича, той запушва вадата. И тогава ти познаваш, че онзи не те обича. Затова любовта трябва да се тури като основа на живота. За да не се отбиват вадите на живота, защото, щом те се отбият, идват всички нещастия на хората.

 

Всеки, който ви обича, е извор, от който вие черпите. Бъдете внимателни към този извор, да не го огорчите с нещо.

 

Ако майката няма любов към сина си и ако бащата няма любов към дъщеря си, тогава животът на майката и на бащата ще се скъсява. 14 обратното е вярно. Ако синът не обича майка си и дъщерята няма любов към баща си, животът на сина и дъщерята се скъсява.

 

Питаш:“Защо трябва да обичам?“ Ще ти се продължи животът, ще станеш щастлив.

 

Сега вие сте умрели хора, които се разговаряте в гроба. Главите на умрелите хора трябва да укрепнат. Умрелият трябва да почне да люби, за да види, че може да живее. И ако любовта на другите, които ни обичат, не ни помогне да минем от смърт в живот, тогава каква е тази любов? Като обичам някого, той трябва да премине от смърт в живот. Тогава любовта е Божествена.

 

Няма пo-красив момент от този, който наричат възкресение. Това е моментът, когато човек съзнае любовта. Когато съзнаеш любовта, ти си възкръснал.

 

Любовта прави безсмъртен този, когото обичаш. Всеки, който обича, живее по-дълго време. Който обича по-малко, по-малко живее.

 

Един брат попита: “Дали когато се каже, че любовта дава възкресение, се разбира и духовно, и физически?“ Учителя каза:

 

Два вида възкресение няма. Има само едно в човека. То е свързано с Бога. То е познание на Бога. Да познаеш Бога, това значи да възкръснеш, а пък познаването на Бога става чрез любовта към Бога.

 

А пък физическото възкресение е отражение на онзи процес, който става в човешкото съзнание. То е последствие на тази връзка с Бога.

 

Как Христос възкреси Лазара? Той обичаше Лазара и изпрати мощна струя от любов към него. Тази любов на Христа пробуди съзнанието на Лазара. Преобрази съзнанието му. Събуди любов у Лазара. И тогава тази любов, събудена в Лазара, го възкреси и физически.

 

Като дойде любовта, няма да има болести, умрели. Онзи, който те обича, като дойде при тебе, ако си болен, ще оздравееш, ако си лош ставаш добър. При любовта нещата стават лесно. Досещаш се, дохожда ти на ума как да постъпиш и се радееш. Любовта ще вземаш като храна. Първата храна, с която човек може да се храни, е любовта. Ако знаеш как да си добиеш храната, всичко ще имаш. Ако не можеш губиш. Приближавайте се до същинската храна. Щом любиш, храниш се.

 

Ние имаме богатства, трябва само запалка. Всеки, който ви обича, той ви носи запалка.

 

Една сестра попита:“Учителю, нали любовта побеждава всички пречки?“ Учителя каза:

 

Любовта не побеждава пречките, но щом я видят, те плюят на петите си и бягат. Не я чакат да дойде.

 

Соломон не е бил посветен и затова е казал, че всичко е суета. Той като е казал тези думи, иска да каже: всичко е суета без любов. Всички страдания в света са от безлюбие. Да обичаш някого, това значи да го освободиш от мъчнотиите, несгодите на живота му. Не можеш ли да направиш това, ти не го обичаш както трябва.

 

Като дойде любовта, преставаш да виждаш противоречията. Трябва да влезеш в аурата на любовта!

 

Като дойде любовта, човек всестранно се обновява. Като не върви по пътя на любовта, изсъхва и става много кисел. Онзи, който върви по пътя на любовта, расте.

 

Светът доброволно ще се подчини на закона на любовта. Който не се подчини на този закон, не може да напредва. Без любовта човек е сух орех. Нищо не става от него, посаждай го колкото искаш.

 

Който обича с Божествена любов, става красив. И когото обичаш с Божествена любов, става красив.

 

Колкото повече ви обичат, толкова повече дарби ще имате. Чрез любовта хората ще станат даровити.

 

Зад всеки поет, писател, музикант и художник, все седи някой, който го обича. Ако нямаше кой да ги обича, от тях нищо нямаше да се очаква.

 

В онзи свят, в който отиваме, там искат да бъдете приготвени. Там ще отидете като ученици, които са завършили отделенията и ще ви преподават по-нататък.

 

Иначе ще ви върнат назад. Те са толкова благородни. Там ще стоите като слушатели, но ще кажете:“Не разбирам.“

 

Любовта е светлина, която излиза от Бога. Като слезе, тя преминава през тебе и в същия момент трябва да я употребиш. Всяко нещо, направено без любов, е осъдено на смърт и се разрушава. Любовта е път, който води към всички постижения, за които човешката душа копнее. Същественото е любовта главно любовта към Бога. В любовта е Бог. А там, дето е Бог, всичко може да стане. За любовта няма мъчни работи.

 

Идва един човек при мене и ми казва:“Условията, при които живея, са лоши.“ Казвам му: При условията, при които живееш, никой не може да ти помогне, защото не се учиш. Някой казва:“Няма условия.“ Нямаш условия, значи не обичаш. Имаш условия, значи обичаш. Върви ми в живота, значи обичаш. Не ми върви в живота, значи не обичаш. Ще обичаш, и условията ще потекат. Вие всеки ден може да проверите това в малък размер. Без любовта светът не може да се оправи. Ако работите ви не се нареждат, приложете любовта. Ако сте болни, приложете любовта. Ако страдате, приложете любовта. Ако не вложиш Божията Любов в своята работа, тя няма да успее, няма да даде плод. Ако не приложиш любовта, тогава иде бичът.

 

Човек обича и е свободен да обича. Човек не обича и е свободен да не обича, но ще носи последствията.

 

Силата се добива чрез любовта. Единственото нещо, което ни дава сила, е любовта. Тя е най-силното оръжие, на което ще разчитате. Тепърва има да учите новото учение. Старото учение сте научили вече. Отивате на екскурзия и носите кибритена кутия. Има на какво да се уповаваш. А като отидеш на екскурзия, бъркаш в джоба си и нямаш кибрит, няма на какво да се уповаваш.

 

Любовта ни, вярата ни, трябва да имат практическо приложение. Любовта поставя правилни отношения между хората. Няма друг закон, който да сближи хората.

 

Ако любиш, твоят престиж ще се повдигне. Не любиш ли, ще изчезне. Да обичаш, това е по-голямо богатство, отколкото всички съкровища на света.

 

Христос при всички престъпления в света ни най-малко не се поколеба в своята любов към човечеството.

 

Когато обичаш, Бог е доволен, понеже даваш ход на това, което Той прави. Като обичаш, ти искаш да правиш това, което Бог иска. Ти обичаш, за да се прослави Бог. Ти обичаш, за да се прояви Бог чрез тебе. Когато ти обичаш, Бог, цялото небе съзнава, че ти вършиш с това волята Божия. И цялото небе съзнава, че ти вършиш нещо, което е угодно на Бога.

 

Хората са механизирали света. Те са напуснали Божествения порядък и са дошли до света на механиката.

 

Само през вратата на любовта може да се влезе при Бога, но не тази човешка любов, която днес я има, а утре я няма, а Божията Любов. Като обичаме, Бог ще ни се отплати.

 

В бъдеще човешкият организъм ще се измени и човекът ще диша етер. Как ще се образуват бъдещите органи за дишане на етер? Който обича, образува си бъдещите органи за дишане. В дишането ще участвува симпатичната нервна система. СЦе се диша етер чрез симпатичната нервна система.

 

Моля, прочетете настоящото на всички братя и сестри и го пратете за прочитане в околните села, където има кръжоци.

 

Със сърдечен братски поздрав:

 

Ваш верен Б. Боев

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...