Jump to content

Етапъ 15. ПОЯВЯВАНЕТО НА БѢСА ВЪ ЖИВОТНИТѢ НА ЗЕМЯТА


Recommended Posts

Етапъ 15.

ПОЯВЯВАНЕТО НА БѢСА ВЪ ЖИВОТНИТѢ НА ЗЕМЯТА.

ДОГМА : Начало бѣ мъртва точка, а първичность бѣха само
силата на сътворението и
силата на разрушението
Смущение:
Силата на сътворението дълго се радва на пъл­ния животъ въ движение на земята сътворенъ отъ нея, но после, като тръгна съ силата на разруше­нието между животнитѣ, и като видѣ че тѣ всички сѫ обхванати отъ толкова страшенъ бѣсь, щото сухоземнитѣ животни, кѫдето минатъ, измачкватъ вси­чки зеленини и изпокършватъ всички дървеса, пти­цитѣ въ яростьта си сякашъ искатъ да разбиятъ въз­духа, а рибитѣ се мѣтатъ въ страшно плискане изъ водитѣ, разбра, че на земята се е появила нова сила на разрушението. Тогава силата на сътворението се смути много и, оставяйки силата на разрушението между побѣснѣлитѣ животни, се предаде на плачь, като говорѣше сама на себе си:
— Слаби сѫ вече моитѣ сили да преодолявамъ натиска на силата на разрушението, а да унищожа всичко вече създадено трѣбва сама да стана сила на разрушението. Това обаче е невъзможно, понеже азъ съмъ сила на сътворението.
После, като й дойде ново вдъхновение, тя про­дължи въ плача си:
— Не. Азъ ще създамъ още едно последно животно на земята съ силата на движение, и ще му предамъ всичкитѣ мои съвършенства, за да може да укротява всѣкога бѣса на животнитѣ създадени до сега. То ще бѫде моето най-съвършено творение на земята.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...