Jump to content

18 август 1909 г., вторник 7.00 ч., вечерта


Recommended Posts

18 август 1909 г., вторник 7.00 ч., вечерта

В живота трудностите ще дойдат. Тези трудности могат да бъдат външни, могат да бъдат във физическото, астралното и менталното тяло, могат да бъдат във вашия ум и вашето сърце, но ние трябва да ги победим, защото неприятели на нашите души имаме и в трите полета.
Завистта е едно качество на духовете, които в умствено отношение са напреднали, а в духовно изостанали. Тези духове създават много трудности и нещастия на хората. Затова в борбата, която водим, ние трябва да знаем, че Бог е с нас. Какъвто кръст и да ни се дава, да знаем, че ни се дава от Небето и че е за наше добро. Щастие е само онова, което Бог счита за щастие.
Не се съблазнявайте от нищо. Който люби Господа, той не може да греши и няма сила, която да го спъне в развитието му. Вашият подвиг тази година ще бъде личен подвиг. Ще имате трудности, но Господ ще ви помага, следователно никой от вас не трябва да бъде малодушен. Когато ви нападнат мрачните мисли, да знаете, че има кой да ви помага и че Небето винаги е готово да се отзове на вашите молитви. Вие всички действувайте с Господа и не се обезсърчавайте, че не виждате. Ако имахте ясновидство, преди да имате Любовта, щяхте да се отчаяте от живота. В ясновидството има знание и това знание може да накара човек да се възгордее. Затова и Павел казва, че знанието възгордява, а любовта назидава. Ясновидството наистина е едно велико благословение, но то трябва да се използува разумно. За вас е важна вътрешната опитност, а не това, което е писано, и може много да четете, без да добиете такава опитност.
Някои ме питат: „Как е баща ти и сестра ти?". Баща ми е на Небето и всеки, който изпълнява Божията Воля, той е баща ми, брат ми, сестра ми. Никакви кръвни връзки не трябва да се смесват с Веригата. Това не е духът Господен и аз искам да се противопоставя на всички спънки, които ми пречат. Няма по-голяма спънка в духовния живот от домашните. Волята Божия е да възлюбиш ближния си...
От вас аз искам да любите Господа, ако имате любов към Господа, покажете я към нуждаещите се, а за себе си нищо не искам. Ако искате да покажете към мен любовта си, можете да я покажете само, когато любите ближните си, както себе си.
Аз желая вие да растете и Словото да расте във вас. Да бъдете благородни духом и да бъдете здрави, да израстете по дух и ум, и това е, което ще ме радва. Спрямо домашните си бъдете всички справедливи, а не меки. Там, където искат да ви се противопоставят в някой Божествен принцип, вие се поставете диаметрално против тях, защото те може да ви убедят и да ви накарат да извършите нещо против Волята Божия. Колкото за тяхното спасение не се безпокойте, защото щом се повдигнат вибрациите у вас, тогава и те ще се възползуват от това...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...