Jump to content

15 август 1912 г., сряда, Успение Богородично


Recommended Posts

15 август 1912 г., сряда, Успение Богородично

Аз ви поздравлявам от Господа като добре дошли. Словото, което сега ще ви предам, е чистото Божие Слово, предавано, говорено и опитвано от хиляди години. Това са стихове от книгата Господня, издадени и систематизирани по такъв начин, че при внимателното и благоговейното им прочитане те произвеждат всички цветове, необходими за вашето духовно повдигане и усъвършенствуване в пътя Господен. Аз ще прочета всичко, което Духът е приготвил за вас и това, което тук прочета, ще се оформи в отделна книга, която ще ви се даде за упражняване.*
В тази книга подробно и ясно ще се подредят не само стиховете, но и цветовете с разните добродетели, които предизвикват и образуват трептенията на тези стихове.
Аз искам да образуваме силна вълна от седемте цвята, защото Христос е близо на физическото поле и Той присъствува тук тази година. И всички тези стихове са извадени под Неговото ръководство, затова винаги, когато ги употребявате, Господ ще ви бъде на помощ. Всичко това са Негови думи и когато започнете да работите с тях, вие ще придобиете сила. Но първо трябва да се освободите от греха. През тази година ще вържем здраво всички духове, които сноват това е желанието на Христос, защото ако Той не ги върже, постоянно ще има разногласия. Ние сме станали смешни с тях пред Небето и затова трябва да се обединим.
Днес тук присъствуват много наши братя Иван Рилски и Паисий. Имаме представители от Англия, Франция, Русия, Германия, Испания, Индия, Япония, Китай. И всички тези духове са с Христа, комуто България дължи всичкото благословение, на което сега се радва. И ако не стане нещо от онова, което желаете, то се дължи на вашата опърничавост.
Не сте само вие, които сте повикани. Повикани са и мнозина други и всички съвокупно образувате Съвременния Йерусалим. Да, този Йерусалим, който сме ние, трябва да даде пример на хората, на които със Словото, с дела и мисли да се даде образец за самоотрицание и смелост. Бъдете смели! тук, в този град, бяха се опълчили двама, които не искаха срещата ни да се състои, но Господ ги спря. При тази наша среща присъствуват също Христос и Мойсей. Затова придържайте се към Закона на Любовта, защото, който не иска да прости на хората, тогава се надига Мойсей и Законът на кармата започва да действува. Исус Христос обаче употребява нашите грехове като тор, върху който работи, и много усърдно работи, защото Той е много енергичен Дух и много голям работник. Всички, които идат при него, Той учи как да работят, като им преподава уроците, които постоянно учите. Чрез това, което ще ви се даде през тази година, аз искам да опитате Истината.
Исус Христос слезе, за да научи хората, донесе нова светлина, за да озари умовете ни. Сега ние трябва да приложим тези уроци, Христос иска да се ползуваме по един много прост начин от тези цветове. Но трябва да знаем как да действуваме с тях, да следваме точно законите, които са свързани с техните влияния.
Нека използуваме светлината, защото всичко зависи от нея. Тя е необходима за живота. През нея и чрез нея преминават всички цветове и тя съчетава в себе си седемте основни принципа, които действуват върху човека и го свързват с Първоначалния източник на живота. Със светлината сутрин слизат до нас Божествените духове и вечер по същия път се връщат при Бога.
В духовния живот винаги трябва да даваме, за да можем да получаваме. Да кажем, че някой от вас изпитва омраза; той ще се подложи на въздействието на червения цвят, ще прочете стиховете, които ще засилят любовта му например 11 глава 17 стих от книгата на Йов: "И векът ти ще възсияе като пладнешкото слънце, а мракът ти ще се превърне в зора". Вековете, за които се говори тук, са епохите, през които минава развитието на човека: златен, сребърен, меден и железен. Железният век е най-далечният, а сега идва епохата, в която ще настъпи златният век, за който човечеството жадува и в който ще заживее.
Ние не притежаваме друга книга като Библията. На мнозина тя може да изглежда разхвърляна, съставена без определена система и безсмислена, но там се съдържат велики истини, които като възприемем, ще се възстанови хармонията в света...
-------------------------------
[1]
Това е книгата „Заветът на цветните лъчи", която Учителят специално изготвя през същата година и»я раздава лично на отделни братя и сестри.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...