Jump to content

Recommended Posts

Уважаеми читатели,
Преди пет години композиторът Димитър Грива, ученик в школата на духовния Учител Беинса Дуно, и аз подготвихме заедно и издадохме първия том на книгата "Страници из духовната биография на българите". Замисълът ни беше да направим достояние на съвременниците една малка част от безсмъртните идеи, космични закони и методи, завещани от Учителя Петър Дънов преди повече от половин век.
За съжаление, Димитър Грива напусна този свят съвсем ненадейно. С реализацията на първоначалната идея да бъде издаден и втори том, трябваше сама да се заема.
От неизчерпаемия извор на Живото Божествено Слово колкото и човек да "загребва", никога не може да го "изгребе". Като книжен обем то обхваща повече от 7 000 беседи, които по обективни причини не могат да бъдат преиздадени за кратко време. Ето защо се постарах да избера за вас, уважаеми читатели, откъси от най-драгоценното и особено актуално Слово, дадено от Учителя в периода 1911 1922 година.
Откъсите са от цикъла беседи, отпечатани под общото заглавие "Сила и живот" и са естествено продължение на първия том.

Мария Майсторова

"Моето учение на любов, на Братство и сестринство, на абсолютна свобода, в която всеки зачита правото на другите и най-големите са готови да бъдат слуги на малките и слабите. Това е то, Божественото умение!"
"Аз ви говоря като на приятели, като на ученици, които ви слагам наравно със себе си, давам ви най-хубавото, запознавайки ви е тези истини, за които никой друг от 2000 години насам не ви е говорил. Защо? Защото аз любя Бога, защото му служа с Любов и Мъдрост..."
"Всеки народ трябва да се съзнава като уд в Божественото тяло, да знае къде е мястото му и да функционира правилно, за да може да приложи Божествените идеи. А сега народите мислят, че светът е създаден заради тях."
Христовият Дух се явява сега в Славянството с център Българския народ. Освен славяни ние казваме "словени". Коренът на тази дума е думата "слово". Значи словото Божие ще стане плът в славянските народи... Мисията на славянството няма нищо общо с национализма, шовинизма, расовия егоизъм, понеже същността на неговата роля се състои в общочовешкото единение, в духа на братство между народите, надрастване на националния егоизъм... След обединението на славяните трябва да се обедини цялото човечество. Нe че славянството е елитна раса, но е благоприятна почва, която като се разработи, в нея ще поникнат семената на новото, което ще допринесе за побратимяването на народите.

Учителя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...