Jump to content

12. ИНТУИЦИЯ


Recommended Posts

ИНТУИЦИЯ

Това, което знаеш в един миг, без да можеш да си дадеш сметка откъде и как иде, е проява на интуицията. Тя действа с бързината на светлината, като сгъстява вековния ти опит в проблясък на съзнанието, които ти разкрива в миг дадена истина. И действително интуицията говори за една свръхразумна дейност, която не се поддава на умозрителен анализ. Ние само я констатираме, ние само я приемаме като абсолютна реалност и там спираме.
Живеем в един триизмерен свят, в който се проектират многоизмерните светове на битието. Интуицията принадлежи към тези светове. За да я придобиеш обаче, или по-право, за да се удостоиш с притежанието на тази способност, ти трябва да си работил усилено и съзнателно хиляди години в много предишни прераждания. Тя се явява като синтезирано знание под формата на откровение и проблясък. Значи човешкото духовно естество живее в многоизмерни светове, като само намира проекция във физическия свят. Това са светове, в които време и пространство не съществува. На човека са нужни поне двадесет години умствен труд за придобиването на знание, което интуицията би му дала само в един миг.
Има хора, които трябва да слушат интуицията си. Почнат ли да умуват, те грешат, защото умът се поддава на неверни внушения, които идат от пространството като проектирани мисли от същества от по-долна, както и по-горна от неговата еволюция. А интуицията ти никога няма да те излъже. Тя е абсолютна, неподатлива и праволинейна като мощен светъл лъч. Наричат я шесто чувство и тя ще бъде характерно качество на хората от следващата шеста раса, които ще наследят земята. Интуицията се нарича още и гласът на Божественото в човека или гласът на душата. Необходимо е съзнателно да я развиваме.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...