Jump to content

55. КАКВА Е РЕАЛНОСТТА?


Recommended Posts

КАКВА Е РЕАЛНОСТТА?

Един извор, след като е натрупал водата си под земята, бликва, започва животът му, тръгва на път — движението. Пътят му полива растенията на земята и пои живите твари, поддържа живота — пътя, метода, целта. Щом Бог ни даде живота — израз на Любовта Му — тръгваме на път, служим на всичко живо, не живеем за себе си, защото сме създадени за Бога, Нему принадлежим, а Той крепи всичко, което е създал, това е и нашият път и метод на живота.
 
Накрая изворът се влива в океана — общия живот.
 
Човек е създаден да отрази като чисто огледало живота, Любовта и Мъдростта на Създателя и върши Волята Му. Той се проявява чрез човека. Когато човек егоистично заживее за себе си, спира еволюцията си и изпуска смисъла на живота. Той се отделя от общия живот и загубва силата. Силата е в общото, в Цялото, на което той е част. Цялото е реалността.
 
Всяка част трябва да открие задачата си и да знае какво трябва да допринесе на Общото, Цялото. Това е Единството на човечеството, в което е отразен Божият живот — Любов, Мъдрост и Истина. Любовта е животът — Пътят. Мъдростта е условията за проява на живота, а Истината — методите на работа за Цялото. Земята е място на приложението.
 
Човечеството започва сега да строи Царството Божие на земята. Започва с Любовта. Единицата е Бог, деветката е Любовта. Влизаме в XXI век — сборът е 3 — приложение на Любовта или изграждане Царството Божие на Земята, първо в съзнанието ни — познанието на Бога и откриване пътя и методите за работа. Работа с Любов — Бог да присъства във всичко, което вършим.
 
Лидия ми пише от Париж:
 
— Какво е Иван за теб и какво си ти за него?
 
Иван е експерименталното поле за мен, да проверя силата на любовта си, вярата си и превъзмогване на лошите условия.
 
— А какво съм аз за Иван?
 
Условие за развитие.
 
Учителят казва:
 
"Ако обичате един човек, ще му създадете условия за развитие и постижение."
 
Да съзнаем положителната страна на живота си.

15.11.1997 г.

4 ч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...