Jump to content

57. ИСТИНАТА ЗА ЖИВОТА


Recommended Posts

ИСТИНАТА ЗА ЖИВОТА

Епоха след епоха духът душата-човек слиза на Земята и се въплъщава в материална форма. Той се ражда и все се пита на кого принадлежи? На родителите си? Но те умират. Търси си другар, но и той умира. Ражда деца, но и те умират. След хиляди години на духовно невежество човек идва до съзнанието, че не принадлежи на никого на Земята, на нищо, което е смъртно. Той принадлежи на Отца си, на своя Създател. Това е истината, която го освобождава.
Учителят казва:
"Не давайте сърцето си на хората, то принадлежи на Бога. Дайте го на Бога!"
Питам се днес на кого съм? — На никого. Само на Вечния Жив Принцип. Ходих по света, срещах се с хора от различни националности и разбрах, че никой не ме приема'— дори брат ми и семейството му, сестра ми и децата й. Всички ме отхвърлиха, защото не съм тяхна. Как ще приемеш чужд човек? А само Бог те познава и люби, като ти е дал живот и чака да Му отвърнеш с Любов и благодарност и да посветиш живота си в служба Нему — на Вечната Любов и Светлина. Не се поддавай на тъмнината, която е изобилна в материалния свят — ти си Светлина и само на Светлината можеш да служиш. Не скърби, а се радвай. На Пътя си. Кажи това на всички хора, за да се освободят от измамата на живота и станат щастливи.
"Ще познаете Истината. Истината ще ви направи свободни" — казва Христос.
Ето Истината.
На 24.12.1944 г. Учителят ми каза: "Когато Петър се усъмни в Христа, загуби силата си, когато повярва — придоби, получи силата."
Силата е в Истината — Истината е в Божия Дух, в Който е Силата. А Силата създава и поддържа живота. Загуби ли Силата, човек умира. Смъртта е безсилна.
Тъмните сили владеят хората, като ги отклоняват от Бога — Извора на Силата.
Движението е сила.
Любовта е сила.
Светлината е сила.
Истината е Велика Сила.
Бъдете силни — не се поддавайте на крадеца на Силата, съмнения, егоизъм, корист и всички злини. Насилието е епохата на тъмните. Не си служи с него!
Одумването, скандалите, споровете са отклонения от Истината — Божията сила.
Фарове сред бурното море.
Северната звезда.
Когато застанеш с лице към север, надясно е изток, на ляво запад, на гърба ти е юг. Север е Истината. Трябваше да отида пет пъти в Норвегия, на север, за да получа посвещението за Истината. Вече бях през 1989 г. за първи път, 1996 г. — за последен.

10.11.1997 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...